Home
Warriors For Health
Wie ben ik?
Gezondheidsnieuws
Onderzoeken
Food for Thought
Gezonde voeding
Medicinale Cannabis
Kruiden-Specerijen
Gezonde recepten
Natuurlijk mooi
Filmpjes
Ander nieuws
links
Fotoalbum
Disclaimer

Groot inquisiteur gevallen: VtdK ongeloofwaardig

Nu was de Vereniging tegen de Kwakzalverij al in toenemende mate ongeloofwaardig, en met het recente uitreiken van de Kackadoris prijs aan zo ongeveer alle ziektekostenverzekeraars hadden de anti kwakkers zich al buitengaats gemanoeuvreerd. Maar nu is ook een van de hoofd -inquisiteurs, prof. dr. Rien Vermeulen, neuroloog aan het AMC., ontmaskerd als fraudeur en leugenaar. Hij bekende op TV net zoals Jansen Steur te werken, met gelogen diagnoses en aangepaste ziektescores als het hem zo uitkwam. Ook bekende hij dat de kwaliteit van zijn dossiervorming vergelijkbaar was met die van de bevriende neuroloog Jansen Steur.


Leugens van Vermeulen kwamen vaker voor

Bij IOCOB was al lang bekend dat Vermeulen zich vaker van leugens bediende. Zo meldde hij nog in 2012 een aantal leugens over de voorzitter van IOCOB aan de Inspectie voor de Gezondheidszorg, die daarop onderzoek deed in de praktijk van de arts. Bij inspectie bleek echter dat de handel en wandel van de voorzitter zonder smetten was, en werd geoordeeld dat de melding van Vermeulen ongegrond was en zijn leugens onwaar. Eerder had Vermeulen gemeend in de media de leugen te moeten verspreiden dat de voorzitter van IOCOB geen arts was, maar ook dat kon, weliswaar na advocaten-geweld, recht gezet worden.


Zo staat zelfs nu nog op de VtdK te lezen:


Keppel Hesselink heeft over het onderwerp (palmitoylethanolamide) nog nooit één artikel gepubliceerd in een peer reviewed medisch tijdschrift”, aldus neuroloog Vermeulen.


Een simpele PubMed search met Hesselink of Keppel Hesselink en palmitoylethanolamide levert al meteen 7 hits in peer reviewed tijdschriften op…. Maar de VtdK handhaaft dit soort aperte leugens graag…


Vermeulen geen behandelend arts meer

Nu is een van de bestuursleden van de Vereniging tegen de Kwakzalverij als dokter op non actief gesteld door het AMC. Vermeulen moet dus nu achter zijn beroepsvermelding van ‘arts’ de afkorting plaatsen n.p. (‘niet praktiserend’). De leugens en fraude worden van Vermeulen werden ook in de neurologenwereld met afschuw aangehoord.


Met een frauderend bestuurslid worden de VtdK uitingen wederom ongeloofwaardiger. Het beeld van het zien van de splinter in andermans oog maar niet de balk in eigen oog dringt zich hier op. Ook de huidige voorzitter van de VtdK maakte zich recent schuldig aan dergelijk laakbaar gedrag, toen zij een buitenlands ayurvedisch therapeut op een taalfout op diens website wees, maar daags later schreef dezelfde voorzitter in haar column op Artsennet “ik wordt” met dt dus….


IOCOB hoopt dat de val van een van de iconen van de VtdK en zijn ontmaskering de taal en toonzetting die de VtdK kiest zullen matigen en dat deze ontmaskering zal uitnodigen tot inkeer en beschaafde intercollegiale omgangsvormen.


Vermeulen wist enkele jaren geleden op de TV te roepen dat hij graag puntmutste (patiënten behandelen met niet werkende apparaten om placebo effect te veroorzaken), nu zal hij ook die puntmuts aan de wilgen moeten hangen, want patiënten behandelen mag hij per direct niet meer van het AMC. Een rood licht voor Rien Vermeulen.


De site van de Vereniging tegen de Kwakzalverij zwijgt uiteraard in alle talen. Zij heeft momenteel alleen belangstelling voor de ontmaskering door dezelfde Vermeulen van atlaskrakers, maar de ontmaskering van eigen bestuursleden is minder relevant….


Op het artsennet schreef een regulier huisarts:

Professor Rien Vermeulen, die bedrog pleegt en het niet erg vindt, dat andere artsen dat ook doen. Hij is bij mijn weten bestuurslid van de Vereniging tegen de Kwakzalverij. Ja, die meten met 2 maten: Quod licet Iovi, non licet Bovi. En reguliere artsen zijn blijkbaar de goden, de niet – regulieren de runderen. Vermeulen brengt niet alleen neurologen in diskrediet, maar alle integere artsen. “

Met die visie sluiten we dit droeve hoofdstuk over de teloorgang van moraal bij de niet meer praktiserende neuroloog Vermeulen maar af.

Bron: http://www.iocob.nl/2013/11/groot-inquisiteur-gevallen-vtdk-ongeloofwaardig/

Top
©Warriors For Health - FreePeopleAgency  | lizzy@warriorsforhealth.com