Home
Warriors For Health
Wie ben ik?
Gezondheidsnieuws
Onderzoeken
Food for Thought
Gezonde voeding
Medicinale Cannabis
Kruiden-Specerijen
Gezonde recepten
Natuurlijk mooi
Filmpjes
Ander nieuws
links
Fotoalbum
Disclaimer

Home-made vanille extract


Een woordje over vanille....na saffraan is vanille de meest dure specery door zijn groeiproces dat veel handenarbeid vergt.

Vanille bonen komen van een orchidee die handmatig bevrucht moet worden en waarvan de bonen handmatig moeten worden geoogst.


Biologisch vanille extract is duur als je het in de natuurwinkel koopt.

En het spul in de supermarkt is meestal chemisch.

Daarom kan het erg lonend zijn om het zelf te maken.

Zeker als je fan bent van zelfgebakken koekjes en taarten.


Hier een recept voor zelfgemaakt vanille extract.


Wat heb je nodig:

3 vanille bonen

1 kop vodka

1 glazen fles


Hoe maak je het:

Snij de vanille bonen met een scherp mes in de lengte in maar laat de beide helften aan elkaar zitten. Dus niet helemaal doorsnijden.


Maken de glazen fles super goed schoon en doe er 1 kop vodka in.


Doe dan de opengesneden vanille bonen erin. Als je fles niet zo groot is kun je de bonen ook in de breedte doormidden snijden.


De het deksel op de fles en schud goed door elkaar.


Bewaar je fles met zelfgemaakt vanille extract op een koele donkere plaats. Schud de fles iedere 2-3 dagen goed om gedurende de eerste maand. Je zal zien dat de witte vodka iedere keer wat donkerder van kleur gaat worden.


Je moet het mengsel minstens 2 tot 3 maanden laten rijpen. Het duurt minstens 2 maanden voor je een goed vanille extract hebt. Na 3 maanden kun je het extract gebruiken. Doe het extract in kleine flesjes voor gebruik in de keuken.


De vanille bonen blijven in de moederfles en je kan het proces dan herhalen. Na enkele malen herhalen van deze procedure kun je, indien gewenst, een extra boon toevoegen. Je zult merken dat jou extract veel meer smaak heeft dan het gekochte spul.


Je zelfgemaakte vanille extract is jaren houdbaar. Geef je moederfles waarin je extract staat te rijpen zo nu een dan een shake en vul zo nu en dan de vodka bij zodat je altijd een voorraad klaar hebt.

 

Als je wat van je voorraad in een mooi klein flesje doet met een mooi strikje erom is het ook een prachtig geschenk om te geven.


Als je niet weet hoe je aan de bonen kan komen kun je hier eens kijken of zoek even op internet. vanilla beansTop
©Warriors For Health - FreePeopleAgency  | lizzy@warriorsforhealth.com