Home
Warriors For Health
Wie ben ik?
Gezondheidsnieuws
Onderzoeken
Food for Thought
Gezonde voeding
Medicinale Cannabis
Kruiden-Specerijen
Gezonde recepten
Natuurlijk mooi
Filmpjes
Ander nieuws
links
Fotoalbum
Disclaimer

Vooraanstaande wetenschapper waarschuwt voor schadelijke stoffen in de badkamer.

 

Dr. Samuel Epstein, auteur van : The Safe Shopper's Bible en grondlegger van Cancer Prevention Coalition, roemt Neways’ unieke missie om producten te verschaffen die veilig en van hoogwaardige kwaliteit zijn.

“Neways is baanbrekend geweest en is erin geslaagd om de consument cosmetica en verzorgingsproducten te verschaffen die vrij zijn van kankerverwekkende en schadelijke ingrediënten. Ik wil hen van harte gelukwensen met hun prestaties ” zegt hij.

Welke ingrediënten in persoonlijke verzorgingsproducten dienen we te vermijden?

 

Sodium Lauryl Sulfate

 

Het is goedkoop…het schuimt sterk…het wordt dikker met zout.

 

 

Producten voor Industrieel gebruik:

 

Agressieve vloerreinigers

Motor ontvetter/reinigingsmiddel

Car Wash schoonmaakmiddel

Wasmiddelen

 

Producten voor persoonlijke verzorging:

 

Tandpasta

Shampoo

Body Lotion

Badschuim

Gezichtsreiniger

Baby reinigingsdoekjes

Baby Shampoo & Badschuim

 

SLS kan het immuunsysteem schaden, verwijdering van huidlagen veroorzaken en de huid doen ontsteken. -Journal of the American College of Toxicology; Vol. 2, No. 7, 1983

SLS dringt diep door in de huid en de ogen en wordt ook in de hersenen, hart en lever vastgehouden. Een enkele druppel blijft enige dagen in de hersenen en het lichaam. - De dokter is bezorgd: Is uw baby veilig? -By David L. Kern, New health and longevity

SLS verandert de proteïnen van oogweefsel  - waardoor het de oogontwikkeling permanent aantast.
Dr. Keith Green, PHD, D.Sc., Medical College of Georgia

 

SLS is een mutageen. Het is in staat de genetische informatie in de cellen te veranderen. SLS wordt in onderzoek gebruikt om mutaties in bacteriën te veroorzaken. -Higuchi, Araya and Higuchi, school of medicine, Tohoku University: Sendai 980 Japan

SLS is mogelijk kankerverwekkend wanneer het in aanraking komt met nitrosaminen.
FDA Report 1978

 

 Propylene Glycol

 

 

 

 

Producten voor industrieel gebruik:

 

Antivries

Rem- en hydrolische vloeistof

Verf

Vloer Was

 

 

Producten voor persoonlijke verzorging:

 

Shampoo

Haar Conditioner

Hand- en Body Lotion

Huid- en schoonheidcrème

Deodorant

 

Blootstelling hieraan kan huidafwijkingen, nierschade en leverafwijkingen veroorzaken; het kan de celgroei remmen en schade veroorzaken aan weefsel dat huiduitslag, droge huid en huidbeschadiging tot gevolg kan hebben. -From Material Safety Data Sheets (MSDS)

Propylene Glycol veroorzaakt een aanzienlijke hoeveelheid reacties en is primair een irritatie - opwekker voor de huid bij lage concentraties.
The American Academy of Dermatologists Inc, Jan 1991

 

Het kan schadelijk zijn bij inademing, inslikken of opname door de huid. Het kan oogirritatie veroorzaken. Blootstelling hieraan kan maag -en darmstoringen, misselijkheid, hoofdpijn, braken en ernstige verzwakking aan het centraal zenuwstelsel veroorzaken.
From Material Safety Data Sheets (MSDS)

Fluoride

Fluoride wordt algemeen gebruikt in tandpasta's.

Neways stelt zich op het standpunt dat een fluoridenbehandeling door een deskundige moet worden uitgevoerd en niet in tandpasta’s thuishoort.

Fluoride wordt in verband gebracht met 10.000 kanker slachtoffers per jaar. Fluoridering is ook verantwoordelijk voor 40 miljoen gevallen van artritis, tandmisvorming bij 8 miljoen kinderen en allergische reacties bij 2 miljoen mensen.

Dr. Dean Burke and Dr. John Yiamouyiannis, National Cancer Institute, USA, 1997

Onderzoek van St. Louis University, de Nippon (Japan) Dental College en de Universiteit van Texas toont aan dat fluoride tumoren kan doen ontstaan, hun groei bevordert en kanker kan veroorzaken.
uit Spotlight, May 1992

 

De NTP (National Toxicology Program) testen bevestigen wat de Burke - Yiamouyiannis testen aantoonden - fluoride is kankerverwekkend. Fluoride veroorzaakt botkanker en verhoogt de gevallen van mondkanker.
uit Spotlight, May 1992

 

Alcohol

Schadelijke werking van alcohol in mondwater:

Mondwater met een alcoholpercentage van 25 of hoger is gerelateerd aan  mond-, tong- en keelkanker.

Alcohol werkt in de mond als een oplosmiddel en maakt het weefsel gevoeliger voor carcinogenen.

Mannen hebben een 60% hoger risico en vrouwen een 90% hoger risico op deze vorm van kanker dan diegenen die geen mondwater gebruiken. 

 

Talkpoeder

Talk is een zeer fijne substantie, zo fijn dat het als een "droog" smeermiddel wordt gebruikt.

De chemische samenstelling van talk komt overeen met asbest, een bekende kankerverwekkende stof.

Talk wordt aangetroffen in veel "baby en body" poeders en in cosmetica. Het wordt tevens gebruikt als een glijmiddel op condooms! Terwijl het uw huid glad laat aanvoelen, doet talk zoveel meer.

Hoe houdt talk baby's en uw intieme delen zo "fris"? Waarschijnlijk door de poriën die het noodzakelijke lichaamsvocht uitscheiden, te verstoppen. Tevens slagen deze fijne kleine deeltjes erin het lichaam binnen te komen. En de overeenkomst met asbest is niet geruststellend, vooral wanneer het wordt toegepast op baby's en de geslachtsdelen.

De schadelijke werking van talk op menselijk weefsel is al enige tijd bekend. Lang geleden, werd de smerende werking gebruikt als een poeder voor chirurgische handschoenen (om makkelijk aan te trekken). In de vroege dertiger jaren werd talk in verband gebracht met postoperatieve buikvliesontsteking en vezelachtige verklevingen. 
from Candace Sue Kasper, MD and Dr. P. J. Chandler

 

Talk...(op condooms)...kan resulteren in een eileiderverkleving die tot onvruchtbaarheid kan leiden. Deze kwestie is ter sprake gebracht door de doktoren Kaspar en Chandler in Journal of the American Medical Association. (JAMA) 3/15/95
from Nutrition Health Review, Summer 1995 n73p8(1)

 

"Een mogelijke relatie tussen talkpoeder - verdacht vanwege de chemische overeenkomst met asbest - en kanker aan de eierstokken, werd krachtig ondersteund toen een onderzoek een hoger risico op kanker aantoonde bij vrouwen die vrouwen  -deodorant sprays gebruiken”. Het onderzoek, gepubliceerd in de American Journal of Epidemiology, toonde aan dat vrouwen die talkpoeder bij de geslachtsdelen gebruiken een verhoogd risico van 60% hebben op eierstokkanker en vrouwen die deodorant sprays gebruiken, een verhoogd risico van 90%. In 1994, heeft de FDA een wetenschappelijk seminar geleid over dit onderwerp en niet genoeg aanwijzingen gevonden om een waarschuwing naar consumenten te rechtvaardigen.
uit The University of California, Berkeley Wellness Letter, April 1993 v9n7p1(2)

Aluminium

Aluminium wordt aangetroffen in bijna alle deodorant!

Aluminium is een metaal, het derde, meest voorkomende element in het milieu en giftig voor het lichaam. Het wordt ook aangetroffen in verwerkt voedsel, drinkblikjes en pannen.

De Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) doet onderzoek naar chemische vervuiling en  ouderdom... Er is een vermeende relatie tussen Alzheimer ziekte en de giftigheid van aluminium... autopsies hebben hoge concentraties van het metaal in de hersenen aangetroffen bij mensen die aan de ziekte hebben geleden.
uit Public Health Reports, Nov-Dec 1993 v108n6p798(2)

 

Studies brengen Alzheimer ziekte in verband met aluminium... "Het bewijs is zo duidelijk dat een verstandig persoon al het voedsel en cosmetische bronnen van aluminium verwijdert en uitsluitend gebruik maakt van aluminium pannen indien zij een coating hebben," beveelt Gary Price Todd, MD, auteur van Nutrition, Health and Disease, aan.
uit Natural Health, May-June 1993 v23n3p54(2)

 

Dr. Daniel Perl, Directeur van Neuropathologie op Mount Sinai Medical Center in New York, adviseert "...vermijdt spuitbussen en deodorant. Aluminium in spuitbussen kan gemakkelijk worden opgenomen in de hersenen via inademing door de neus."
uit The University of California, Berkeley Wellness Letter, April 1993 v9n7p1(2)

 

"Aluminium-houdende deodorants zijn ontwikkeld om te worden geabsorbeerd en onderzoek toont aan dat bij regelmatig gebruik van deze producten het risico op Alzheimer met factor drie kan verhogen. (tevens)...gemeentelijk drinkwater wordt behandeld met alum (aluminium sulfate)..

Tenminste 7 onderzoeken tonen aan dat mensen die water drinken met hoge concentraties alum eerder Alzheimer ontwikkelen".
uit Natural Health, May-June 1993 v23n3p54(2)

 

Mineral Oil

Mineral oil wordt aan onbewerkte olie onttrokken (petroleum) en in de industrie gebruikt als vloeistof voor metaalbehandeling en als smeerolie. Het kan de huid verstikken door de vorming van een olieachtige filmlaag op de huid.

Het verstikken van de huid wordt de "omslagdoek" methode genoemd. Door het water vast te houden in de huid, wordt algemeen aangenomen dat de oudere, droge huid er zachter, gladder en jonger uit gaat zien. De film van mineral oil houdt echter niet alleen vocht vast, maar ook schadelijke stoffen, koolstofdioxide, afval- en restproducten die de huid probeert af te stoten. Omgekeerd houdt het ook zuurstof buiten en belemmert het de huid om te ademen.

 

Petrolatum

Petrolatum is een op petroleum (aardolie) gebaseerd vet dat voor industrieel gebruik als smeerolie dient. Het heeft dezelfde eigenschappen als Mineral Oil.

Vaseline

Vaseline is een op petroleum gebaseerd vet en vertoont veel van dezelfde potentiële schadelijke eigenschappen als Mineral Oil. Terwijl het vocht tracht vast te houden in de huid, houdt het ook zowel giftige stoffen als afvalproducten vast en laat het zuurstof buiten.

Bentonite

Bentonite is een poreuze droge klei dat vele malen in omvang toeneemt als het water absorbeert. Het is veelal een bestanddeel van foundations en laat de poriën dichtslibben en de huid verstikken.

Kaolin

Kaolin is een fijne witte klei, gebruikt bij de vervaardiging van porselein. Net als Bentonite doet Kaolin de huid verstikken en verzwakken.

Glycerin

Glycerine is een stroopachtige vloeistof die chemisch vervaardigd wordt uit een combinatie van water en vet. Men gebruikt het als oplosmiddel en weekmaker. Glycerine onttrekt vocht uit de onderste lagen van de huid en houdt het vast aan de oppervlakte waardoor de huid van binnenuit, uitdroogt.

Collageen en Elastin van Hoog Moleculair Gewicht

Dit zijn onoplosbare, vezelige eiwitten, onttrokken uit dierenhuid en gekweekt op kippenpoten. Beide ingrediënten komen in veel huidverzorgingsproducten voor en vormen een dunne laag die de huid kan verstikken.

Dierlijk vet en lye (loog)

Loog is een sterk geconcentreerde waterige oplossing van natrium hydroxide en kalium hydroxide. Loog en dierlijk vet zijn samen de hoofdbestanddelen van een stuk zeep dat de huid kan aantasten en uitdrogen. Eveneens kan zeep een voedingsbodem zijn voor bacteriën.

Lanoline

Lanoline is een vettige substantie, uit wol gehaald. Het komt vaak voor in cosmetica en lotions. Van lanoline is bekend dat het de huid gevoelig maakt en allergische reacties, zoals huiduitslag kan veroorzaken.

Formaldehyde

Formaldehyde is een giftig, kleurloos gas dat irriterend en kankerverwekkend is. Gecombineerd met water wordt formaldehyde gebruikt als desinfecterend middel, fixeermiddel of houdbaarheidsmiddel. Het komt voor in veel cosmetica producten en conventionele nagelverzorgingsproducten.

Alpha Hydroxy Acid (AHA’ s)

Alpha Hydroxy Zuren zijn o.a. glycolzuur en melkzuur. Huidverzorgingsproducten die deze zuren bevatten, beschadigen niet alleen de huidcellen maar ook de beschermende laag van de huid.

Volgens de cosmetische industrie is dit de doorbraak aller tijden. AHA's werken door afschilfering van de dode huidcellen aan de oppervlakte van de huid. Het laat alleen de jonge cellen aan de oppervlakte achter. De huid ziet er minder gerimpeld, frisser en jonger uit.

NEWAYS is het er mee eens dat AHA's op deze manier werken. Toch geloven we dat dit niet de juiste manier is. Door de buitenste lagen van dode huidcellen te verwijderen, wordt het eerste en meest belangrijke deel van de huid dat als bescherming dient, verwijderd. Nu kunnen de omgevingsfactoren die de huid verouderen, sneller en dieper aanvallen. De resultaten zijn volgens NEWAYS, dat de huid erg snel verouderd.

Opmerking: 

Om een gezonde en jonge huid te behouden en de opname van giftige stoffen door de huid te verminderen of te voorkomen is het raadzaam om de samenstelling van je verzorgingsproducten en cosmetica g van je verzorgingsproducten te lezen.te lezen.e   

 

Daar tegenover staat dat veel van de zogenaamde dure en indrukwekkende ingrediënten die in de meeste merken cosmetica worden aangetroffen niet de huid kunnen binnendringen vanwege hun hoog moleculair gewicht en ze bieden daarom weinig of geen voordelen. Voorbeelden hiervan zijn: pro-collageen, collageen, elastin, cross-liked elastin en hyaluronic acids... Andere vrijwel nutteloze ingrediënten zijn onoplosbare, op oliegebaseerde Vitamine A (Retinyl Palmitate), Placenta Extracten, en Royal Bee Jelly.

 

Het is daarom volstrekt zinloos om dure (meestal giftige) producten te kopen in de hoop dat we er een prachtige, jonge en rimpelloze huid aan over houden. Volgens de reclame is dat zo, maar de realiteit is meestal teleurstellend.

 

Voor een mooie gezonde huid zijn geen dure chemische stoffen nodig, maar gezonde voeding. Als vochtinbrenger voor huid en haar is de vertrouwde kokosnootolie een goedkoop en werkzaam alternatief.

 

To your health

Lizzy 

 

Top
©Warriors For Health - FreePeopleAgency  | lizzy@warriorsforhealth.com