Home
Warriors For Health
Wie ben ik?
Gezondheidsnieuws
Onderzoeken
Food for Thought
Gezonde voeding
Medicinale Cannabis
Kruiden-Specerijen
Gezonde recepten
Natuurlijk mooi
Filmpjes
Ander nieuws
links
Fotoalbum
Disclaimer

Home-made gezichtsreiniger.

Als gezichtscreme voor mijn huid en tegen rimpels gebruik ik al jaren kokosnootolie en argan olie. En dat werkt perfect.


Onlangs kwam ik op een Amerikaanse website over natuurlijk leven een artikel tegen over de oil cleansing methode. Die mevrouw gebruikte deze methode al jaren en het werkte voor alle huidtypen.

Mensen met een vette huid denken altijd dat olie het probleem erger maakt, niets is minder waar!

Dat moest ik natuurlijk ook proberen! En...het werkt perfect! Het zuivert echt je huid. Het idee is: olie reinigt olie. Als je het in je huid wrijft verwijderd het al het vuil en de olie uit je poriën.


Hier is een quote van acne.org: (engelstalig)


Oil dissolves oil. One of the most basic principals of chemistry is that “like dissolves like.”

The best way to dissolve a non-polar solvent like sebum/oil, is by using another non-polar solvent similar in composition: other oils.

By using the right oils, you can cleanse your pores of dirt and bacteria naturally, gently and effectively, while replacing the dirty oil with beneficial ones extracted from natural botanicals, vegetables and fruit that heal, protect and nourish your skin.

When done properly and consistently, the OCM can clear the skin from issues like oily skin, dry skin, sensitive skin, blackheads, whiteheads and other problems caused by mild to moderate acne–while leaving your skin healthy, balanced and properly moisturized.”


Dus deze methode werkt ook heel goed voor een acne huid.


Hieronder het recept voor een gezichtsreinigende olie:


Wat heb je nodig:


2 eetlepels castor olie (wonderolie)


6 eetlepels jojoba olie


2 eetlepels evening primrose olie


Al deze olie kun je vinden in je natuurwinkel of online.


Hoe doe je het:


Meet de olie af en doe in een glazen fles. Schud het mengsel goed zodat alles goed gemixt is.


Doe een ruime hoeveelheid van het mengsel in je hand en masseer dit in je gezicht en hals.


Masser de olie gedurende twee minuten in je huid


Neem daarna een washandje met heet water en leg dit over je gezicht. Dit helpt om je poriën te openen en het vuil eruit te verwijderen.


Als het washandje is afgekoeld kun je de olie van je huid verwijderen. Ik maak het washandje meestal nog een keer goed warm en verwijder hiermee het grootste gedeelte van de olie.


Opmerking:


Heb je veel zwarte verstopte poriën dan kun je die nu voorzichtig verwijderen.


De reden waarom ik jojoba en evening primrose olie gebruik hiervoor inplaats van olijfolie is omdat jojoba het beste in de huid dringt en de evening primrose is perfect voor de wat oudere huid. Ben je onder de 40 jaar dan is olijfolie ook prima in de plaats van jojoba olie.


Je zult ook merken dat er in het begin wat olie uit je poriën komt. Dit is een goed teken en geeft aan dat je poriën niet meer verstopt zijn. Onze huid is een wonderbaarlijk iets. Na enkele behandelingen voelt je huid totaal niet meer vet aan, alleen nog schoon.


Gebruik deze methode niet vaker dan 3 maal per week. Bij te vaak gebruik kan castor olie je huid namelijk te erg uitdrogen.


Ik hoop dat je deze methode een kans geeft. Vergeet niet “dissolving oil with oil”.

Laat me weten wat je van deze methode vindt en hoe je eigen ervaring hiermee is.


I would love to hear from you!

Lizzy

Orthomoleculair therapeut.

 

Reinigingsmelk met botermelk en venkel

Venkel helpt bij verwijdering van onzuiverheden in een vette huid en zorgt, samen met botermelk dat een peelende werking heeft, voor een diepgaande reiniging van de huid.

1. Verhit voorzichtig een half kopje botermelk met 2 theelepels gemalen venkelzaadjes ( malen kan in een oude koffiemolen ) voor 30 minuten au Bain Marie.

2. Laat afkoelen en breng het daarna terug aan de kook in 2½ kop gedistilleerd water ( geen koper of aluminium pan gebruiken). Laat ongeveer 2 uur pruttelen. Na afkoeling zeven, in een glazen fles doen en in de koelkast bewaren. Binnen een week gebruiken, het blijft ongeveer een week buikbaar bij bewaring in de koelkast.

 

3. Maak gedurende een week iedere dag je huid schoon met deze reinigingsmelk voor een schone huid zonder onreinheden. Regelmatig deze kuur herhalen als je een vette huid hebt met verstopte poriën.

 

Top
©Warriors For Health - FreePeopleAgency  | lizzy@warriorsforhealth.com