Home
Warriors For Health
Wie ben ik?
Gezondheidsnieuws
Onderzoeken
Food for Thought
Gezonde voeding
Medicinale Cannabis
Kruiden-Specerijen
Gezonde recepten
Natuurlijk mooi
Filmpjes
Ander nieuws
links
Fotoalbum
Disclaimer

Natuurlijke middeltjes voor een natuurlijke schoonheid.

Alles wat je nodig hebt voor een natuurlijke schoonheid is waarschijnlijk al voor een groot deel in je keuken aanwezig. Onze oma's hadden niet al die afgrijselijk dure potjes en smeerseltjes waar we tegenwoordig (volgens de reclame althans) niet zonder kunnen.

Al deze veel te dure middeltjes barsten ook nog eens van de chemische ingredienten, die via onze huid gedeeltelijk worden opgenomen, en zo onze gezondheid kunnen beïnvloeden.

Ditzelfde is ook van toepassing op al de shampoo's en douche creme's waar de badkamer meestal mee bezaaid is. De eerlijkheid gebied mij te zeggen dat ik zelf ook regelmatig gebruik maak van die heelijk ruikende douche producten. Dat doen wij allemaal. Maar ook hier niet vergeten: niet overdrijven, dan is het allemaal te overzien.

Hieronder enkele suggesties uit grootmoeders tijd met ingrediënten die we in onze tuin en keuken kunnen vinden (en anders in de suppermarkt en natuurwinkel), maar nu weer erg up-to-date en erg goed voor je huid en haar:

 

Voor een stralende huid:

Voor een stralende en schone huid: maak een pasta van honing - havermout en eiwit. Dit kan je gebruiken als een dagelijkse gezichts cleaner, of voor een luxueus gezichtsmasker.

Masseer dit in je huid met kleine opwaardse cirkels voor 10 minuten en laat op je gezicht zitten voor nog eens 15 minuten.

Afspoelen met lauwwarm water. Dit verwijderd dode huidcellen en meeeters.

Een scrub kun je maken met zeezout (of himalaya-zout) vermengd met olijfolie. Als je wat citroensap toevoegd krijg je een verfrissende, reinigende scrub die alle bacterien dood.

Mintsap met een snuifje kurkuma poeder geeft een geweldige scrub voor de behandeling van acne.

Bij een extreem droge huid kun je na de scrub je gezicht inwrijven met wat kokosnootolie.

 

Tegen gezwollen ogen en voor een stralende blik:

Tegen gezwollen ogen kun je het aloude bekende middeltje gebruiken, namelijk schijfjes komkommer, dat werkt nog steeds perfect. Dit heeft niet alleen een verkoelend effect, maar zit ook nog eens vol met Silica, wat bekend staat om zijn ontstekingsremmende eigenschappen.

Kamillethee doet ook nog steeds de truc om donkere kringen tegen te gaan.

Bedenk dat gezwollen ogen en donkere kringen ook een teken van voedsel intolerantie kunnen betekenen. Zoek dit ook altijd even uit, het probleem kan dan makkelijker worden aangepakt.

 

Weelderig glanzende haren:

Heb je last van warrig en dof en droog haar, wrijf dan sodium bicarbonaat in je hoofdhuid inplaats van een agressieve shampoo te gebruiken!

Dit zal de dode huidcellen op je hoofdhuid verwijderen. Nadien je haar insmeren met een mengsel van eigeel - olijfolie en het water waarin je de aardappels hebt gekookt.

Wikkel een handdoek om je hoofd en laat 30 minuten inwerken. Spoel af en ontdek je weelderig glanzende haren.

Heb je last van roos, voeg dan wat fenegriek zaadjes - limoensap of rode bietensap aan het mengsel toe.

Zelf gebruik ik eenmaal per week een masker van kokosnootolie, smeer je haren goed in met kokosnootolie, handdoek erom en gedurende 1 tot 1.5 uur laten zitten (hoelanger, hoe beter), daarna goed uitspoelen en wassen met een zeer milde shampoo. Werkt echt perfect! Kan ook goed bij vet haar, mensen gaan dan wassen met shampo's tegen vet haar, hierdoor wordt het probleem alleen maar erger.

 

Prachtige gladde lippen:

Gesprongen of schrale lippen zijn niet alleen pijnlijk, ze zien er ook niet echt goed uit. Gebruik natuurlijke lippenbalsem die niet al het vocht uit je lippen zuigen, en gebruik geen geparfumeerde tandpasta, of tandpasta met smaakjes. Ook hier doet kokosnootolie of olijfolie goed werk.

Drink genoeg water. Als je in het bezit bent van een Aloe Vera plant, doe dan wat van het verse sap op je lippen.

Een tekort aan vitamine A kan ook een oorzaak zijn van te droge en gesprongen lippen. Vitamine A is erg belangrijk voor het herstel van de huid en is een boost voor je immuunsysteem. Goede bronnen zijn: wortelen - tomaten - groene groenten - waterkers en spinazie.

 

Weg met zweetvoeten en schimmels: 

Meng 1 deel witte azijn met 4 delen water en week je voeten gedurende 30 minuten in deze oplossing. Naspoelen en goed afdrogen.

Bij schimmels of zwemmers- exceem: sprenkel wat bicarbonaat of baking soda tussen je tenen, afspoelen na 15 minuten en goed drogen. Regelmatig herhalen tot de kwaal over is. Dit is even effectief als de dure antischimmel poeders vol met chemische ingredienten die je van de drogist hebt en veel gezonder voor je.

Voor droge, geurloze voetjes kun je ook wat bicarbonaat of baking soda in je schoenen of sokken strooien.

 

Natuurlijk van je wrat af?

Knoflook wordt al generaties lang met succes gebruikt voor de natuurlijke behandeling van wratten. Wrijf met een grof washandje zo lang als je kan verdragen over de wrat (kijk ondertussen naar een film, dan houd je het langer vol). Maak daarna d.m.v. een verband de knoflook op de wrat vast en laat een nacht zitten. Doe dit regelmatig tot je ziet dat de wrat afvalt. 

Het melkachtig sap van verse vijgen is een andere waardevolle remedie voor wratten. Dit sap moet komen van verse, bijna rijpe vijgen en op de wrat worden aangebracht gedurende enkele malen per dag. De behandeling moet meestal gedurende enkele weken worden voortgezet voor een goed resultaat.

 

Zeg goodbye tegen Cellulitis!

Meng wat oploskoffie poeder onder je body lotion of vocht-inbrengende creme. Wrijf dit op de plaatsen waar de cellulitis zit, doe dit iedere dag minstens 1 maal gedurende enkele minuten. Voor het beste resultaat kun je een lichaams borstel gebruiken om de bloedsomloop te stimuleren.

Essentiële oliën van cederhout - patchouli - jeneverbes en rozemarijn zijn ook erg effectief om cellulitis te bestrijden.

 

 

 

Top
©Warriors For Health - FreePeopleAgency  | lizzy@warriorsforhealth.com