Home
Warriors For Health
Wie ben ik?
Gezondheidsnieuws
Onderzoeken
Food for Thought
Gezonde voeding
Medicinale Cannabis
Kruiden-Specerijen
Gezonde recepten
Natuurlijk mooi
Filmpjes
Ander nieuws
links
Fotoalbum
Disclaimer

Milieuvriendelijk en goedkoop schoonmaken

Milieuvriendelijk en goedkoop schoonmaken, wat heb je daar allemaal voor nodig?


Witte azijn
Baking soda*
Soda
Marseillezeep
Afwasmiddel
Olie

Baking soda is ook wel bekend als dubbelkoolzure soda. Dit koop je bij de toko/oosterse winkel. Lees hier het artikel over baking soda.


Tips om thuis goedkoop de voorjaarsschoonmaak te doen
 
Gootsteenontstopper 
Als je gootsteen niet meer goed doorloopt schep je een aantal eetlepels soda op de afvoer. Giet er vervolgens kokend water op. Als je gootsteen echt verstopt is giet je een paar eetlepels soda op de afvoer. Giet er dan azijn op. Dan loopt de gootsteen vaak weer goed door. Wel opletten dat je goed ventileert.
 
Vloeibare zeep (zelfgemaakt) 
Je raspt een stuk Marseillezeep. Gebruik 80 gram op vijf liter water of 40 gram op 2,5 liter water. Breng in een pan het water aan de kook en gooi de geraspte zeep erin. Laat het een aantal minuten goed doorkoken. Doe het gas uit en laat het mengsel een nacht staan en je hebt vloeibare zeep. Met soda gemengd is dit een goede allesreiniger.
 
Glasreiniger 
Doe een klein beetje afwasmiddel in een spuitflacon en voeg water en azijn in gelijke delen toe. Even schudden en je bent klaar voor gebruik!
 
Ovenreiniger
Leg op de ruit soda met een beetje water. Laat dit uitharden en de volgende dag krab je je vuil er zo af.
 
Roestvrijstaal
Heb je roestvrijstalen producten thuis? Wrijf ze in met olijf- of zonnebloemolie en alles glimt weer als een zonnetje.
 
Toiletreiniger
Je hoeft geen chloor te gebruiken om het toilet grondig te reinigen. Doe wat baking soda in de pot doen, azijn erbij en schrobben maar. Zorg wel dat je goed ventileert!
 
Houten snijplanken
Leg bakpoeder op je houten snijplank en laat dat een hele nacht erop zitten. Dan wordt de plank weer schoon. Een andere manier is om de plank met azijn in te wrijven. Azijn doodt veel bacteriën.
 
Allesreiniger
Je kan zelf heel makkelijk allesreiniger maken. Meng drie tot vier eetlepels baking soda met drie eetlepels zelfgemaakte zeep en een beetje water. Dit is een krachtige allesreiniger die je overal kan gebruiken.

Bron Kassa Groen

Top
©Warriors For Health - FreePeopleAgency  | lizzy@warriorsforhealth.com