Home
Warriors For Health
Wie ben ik?
Gezondheidsnieuws
Onderzoeken
Food for Thought
Gezonde voeding
Medicinale Cannabis
Kruiden-Specerijen
Gezonde recepten
Natuurlijk mooi
Filmpjes
Ander nieuws
links
Fotoalbum
Disclaimer

Kan Make-up borstkanker veroorzaken?

 

Terwijl ik in mijn mail de laatste artikelen over gezondheid doorlas trok dit artikel mijn aandacht. De journal Applied Toxicology publiceerde een studie waarin onderzoekers in Engeland keken naar samples van vrouwen met borstkanker.

Zij ontdekten dat 99% van de vrouwen chemische stoffen in hun borstweefsel hadden. Deze chemicaliën zitten in de producten die wij iedere dag gebruiken in huis en in de badkamer. Bijna alle geteste vrouwen hadden verschillende resten hiervan in hun borstweefsel.


Deze stoffen zitten in makeup, moisturizers, haarverzorgingsproducten en creme’s die de meeste vrouwen dagelijks gebruiken.


In meer dan 19,000 cosmetische producten komen deze stoffen veelvuldig voor, je zou er dan vanuit kunnen gaan dat ze safe en ongevaarlijk voor je zijn. Maar, buiten andere klachten op termijn, zullen deze chemische stoffen je hormoon functies ontregelen en kunnen ze vruchtbaarheidsproblemen veroorzaken. En nu worden ze dus ook gelinkt aan borstkanker!


Maar vele studies hebben aangetoond dat niet alleen cosmetica gevaarlijke stoffen bevat, maar ook vele farmaceutische producten en zelf voedsel en drank.


Ik heb het hier specifiek over PARABENEN.

 • Parabenen kunnen op twee manieren borstkanker veroorzaken of verergeren:

 • In de eerste plaats laten ze de oestrogeen levels gigantisch stijgen.

 • Daarnaast is het een chemische stof die door je lichaam wordt gezien als was het oestrogeen.

 • Parabenen blokkeren ook het ontgiftende effect van een groep enzymen in je huidcellen “sulfotransferases 3” genoemd.

 • Dit resulteerd in een sterk verhoogd oestrogeen level.

 • Onderzoekers en dokters zien dan ook een verhoogde aanwezigheid van borstkanker in die areas waar deodorant wordt gebruikt.

 • Parabenen blijken ook de menselijke borstkankercellen MCF-7 te laten groeien.

 • Dit betekend dat ze mogelijk mede oorzaak zijn van het ontstaan van borstkanker, of in ieder geval borstkanker bevorderen.

De lever, het meest ontgiftende orgaan in het lichaam, kan sommige parabenen verwijderen via de urine. Om je lever te helpen bij deze taak, en om te voorkomen dat de parabenen opslaan in je lichaam, zijn hier enkele simpele stappen om parabenen te elimineren.


 1. Neem DIM (Diindolylmethane) supplementen. Dit klinkt als een of ander tongbrekend ingrediënt in shampoo, maar DIM is een 100% natuurlijk nutrient dat veel voorkomt in broccoli, boerekool en bloemkool. Probeer deze groenten zoveel mogelijk, liefst dagelijks, te eten want DIM kan ook overtollig oestrogeen uit het lichaam verwijderen. Als supplement kun je starten met 1 capsule DIM 100 mg. Twee capsules bevatten het equivalent van 250gr groenten.

 2. Vermijd onnatuurlijke creme, lotion and shampoo. Meestal bevatten die 1 of meer van de volgende parabenen:methylparabeen, ethylparabeen, propylparabeen, isobutylparabeen, butylparabeen, and benzylparabeen. Natuurlijke producten bevatten geen parabenen of andere gevaarlijke chemicaliën zoals BPA of phythalaten. Maar lees altijd de labels om zeker te zijn!

 3. Bewaar voeding niet in plastic. Vaak worden plastic's ook gemaakt met parabenen, zelfs al zijn ze BPA-vrij. Bewaar voedsel in stainless steel, porselein en glas schotels en kannen. Gebruik ook geen plastic borden en bestek maar neem voor bij de BBQ dan liever papieren borden.

 4. Vermijd overgewicht. Parabenen en andere chemicaliën kunnen worden opgeslagen in vetcellen omdat ze vaak lipophilic zijn (oplosbaar in vet). Bij overgewicht is het dus belangrijk om regelmatig te bewegen en zo te vermijden dat de chemicaliën worden opgeslagen in je vetcellen. Je lichaam alkalisch houden (Ontzuren) is hier ook een afdoende therapie.

 5. Ontdoe je van afval. Transpireren regelt niet alleen je lichaamstemperatuur, maar maakt ook je grootste orgaan, je huid, terug schoon. En nog beter, het helpt afval en giftige stoffen te elimineren. Regelmatig een bezoekje aan de sauna helpt dus ook om gezond en schoon te blijven. Bovendien helpt het om stress te verminderen en verbeterd het de doorbloeding.

 6.  

So enjoy a good soak today! To Your Good Health.

Lizzy


Top
©Warriors For Health - FreePeopleAgency  | lizzy@warriorsforhealth.com