Home
Warriors For Health
Wie ben ik?
Gezondheidsnieuws
Onderzoeken
Food for Thought
Gezonde voeding
Medicinale Cannabis
Kruiden-Specerijen
Gezonde recepten
Natuurlijk mooi
Filmpjes
Ander nieuws
links
Fotoalbum
Disclaimer
Krill Olie: het anti –veroudering supplement.

Krill olie lijkt op visolie, maar je hebt er veel minder van nodig om dezelfde gezondheids voordelen te krijgen als bij gewone visolie. In Japan is krill al sinds de negentiende eeuw populair en wordt daar in gedroogde en bevroren vorm verkocht onder de naam Okiami. Ook in Zuid-Korea, Taiwan, Rusland en de Oekraïne eet men veel krill.

Krill olie wordt gemaakt van krill, een klein schaaldiertje dat in de poolzeeën van Antarctica leeft.

Krill olie bevat naast vitamine A, D en E een unieke combinatie van omega 3 vetten en anti - oxidanten en heeft hierdoor een zeer hoge voedingswaarde die effectief kan helpen bij:

  • versterking van het immuunsysteem

  • stimulering van gezonde hart- en bloedvaten

  • bevordering van een gezond cholesterolgehalte

  • vertraging van het verouderingsproces

  • vetverbranding, waardoor gewichtsverlies plaatsvindt

Omega 3 vetten in krill olie worden beter opgenomen door het lichaam

In toonaangevende medische tijdschriften zoals de American Journal of Clinical Nutrition, de Journal of the American College of Nutrition en in de Mayo Clinic Proceedings wordt keer op keer weer aangetoond dat omega 3 vetzuren essentieel zijn voor ons lichaam. Omega 3 vetten beschermen ons onder andere tegen hart -en vaatziekten en depressies, en ze versterken ons immuunsysteem. De omega 3 vetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA) worden bij krill olie opgeslagen in een dubbele ketenstructuur van fosfolipiden en niet als triglyceride, zoals bij gewone visolie gebeurt. Hierdoor wordt de EPA en DHA in krill olie door het lichaam veel beter geabsorbeerd, waardoor de bio -pgenomeneabsobeter geabsorbeerdbeschikbaarheid van omega 3 vetten in krill olie sterk wordt verhoogd en de omega 6/3-ratio effectief kan worden verbeterd. Een goede balans tussen omega 6 en omega 3 vetzuren is erg belangrijk, want bij een sterke disbalans kunnen allerlei kwalen en aandoeningen de kop op steken, waaronder droog haar, droge huid, afbrokkelende vingernagels, vertraagde alertheid, vermoeidheid, slaapproblemen, geheugenstoornissen, concentratieproblemen, depressies, gewichtstoename, allergieën en artritis. Tevens toont onderzoek gepubliceerd in de Nutrition and Dietetics (2003) en de European Journal of Lipid Science and Technology (2001) aan dat een goede verhouding tussen omega 3 en omega 6 vetzuren noodzakelijk is voor een gezond hart- en bloedvatenstelsel.

De meeste mensen halen hun omega 3 vetten uit voeding zoals vette vis, lijnzaad en walnoten, maar deze is nooit afdoende om in de dagelijks benodigde hoeveelheid omega 3 vetten te voorzien. Een aanvulling van omega 3 vetten op de voeding is dan ook voor vrijwel iedereen essentieel.

 

De buitengewoon krachtige antioxidanten van krill olie

Krill is niet alleen rijk aan omega 3 vetzuren, het bevat ook zeer krachtige antioxidanten die het lichaam beschermen tegen vrije radicalen, de schadelijke bijproducten van de stofwisseling die cellen en weefsels in het lichaam beschadigen. In wetenschappelijke publicaties, afkomstig van de Journal of the American College of Nutrition (2007) en het tijdschrift Alternative Medicine (2003) is vastgesteld dat antioxidanten een zeer belangrijke rol spelen bij het bevorderen van de gezondheid; ze stimuleren een gezond hart- en vaatstelsel, versterken het immuunsysteem, helpen het geheugen en vertragen de veroudering. Krill olie heeft een ORAC (Oxygen Radical Absorptie Capacity) waarde die 48 maal hoger ligt dan bij visolie en is daarmee een ideale bron van antioxidanten. Ondanks dat veel voedingsmiddelen antioxidanten bevatten hebben deze in ons voedingspatroon nauwelijks voldoende bereik, waardoor het gebruik van krill olie een essentiële bijdrage kan leveren om je gezondheid te optimaliseren. Het antioxidant astaxanthine dat in krill olie zit onderdrukt niet alleen de vrije radicalen, het biedt bovendien een goede bescherming tegen ultraviolet licht en daaraan gerelateerde huidbeschadigingen.

 

Krill olie als hulpmiddel bij gewichtsverlies

Als je gewicht wil verliezen kan krill olie een waardevolle aanvulling zijn op je voedingspatroon. Via wetenschappelijk onderzoek, dat gepubliceerd is in de Journal of Nutrition werden (2009), is aangetoond dat de omega 3 vetzuren in krill olie een hogere vetverbranding kunnen stimuleren. Onderzoekers vermoeden dat dit komt doordat de meervoudig onverzadigde langeketen ndanks dattioxidanten. Alhoewelvetzuren in krill olie activiteiten in het endocannabinoïdensysteem reduceren. Dit systeem bestaat uit een groep neuromodulaire lipiden en receptoren die de eetlust, pijnbeleving, gemoedstoestand en geheugen beïnvloeden. De onderzoekers ontdekten dat het hartvet niveau van ratten die krill olie kregen toegediend met 42 procent reduceerde, terwijl na toediening van visolie de reductie slechts 2 procent was. In de lever werd, bij gebruik van krill olie zelfs een vetreductie waargenomen van 60 procent. Bij vetophoping in de lever kan de gevoeligheid voor insuline afnemen, en dit kan leiden tot type 2 diabetes.

 

De cholesterolverlagende werking van krill olie

Krill olie heeft ook een goede invloed op ons cholesterol. Volgens het tijdschrift Alternative Medicine Review (2003) werkt krill olie effectief bij de bescherming tegen een verhoogd cholesterolgehalte omdat deze het totale cholesterolgehalte, de LDL en triglycerides significant verlaagt en op hetzelfde moment het HDL-niveau verhoogt, een resultaat dat geen enkel ander farmaceutisch medicijn tot nu toe voor elkaar heeft weten te krijgen. Zij meldden tevens dat bij lagere en gelijke doseringen krill olie aantoonbaar effectiever was bij de reductie van glucose, triglycerides en LDL-niveaus dan visolie.

 

Krill olie is zuiver en duurzaam

Krill wordt gevangen in de ongerepte zeeën rondom Antarctica. Daar hebben de garnaalachtige diertjes geen kans gehad om met verontreinigingen in aanraking te komen, waardoor krill olie geen sporen van kwik, PCB’s en andere giftige zware metalen bevat. Bovendien wordt alle krill op een duurzame manier gevangen, en de vangst staat onder toezicht van de Commission for the Conservation of Antarctic Marine Living Resources (CCAMLR). Er bevindt zich ongeveer 500 miljoen ton krill in de oceaan, waarmee het diertje ondanks de kleine afmetingen tot een van de grootste dierlijke biomassa’s op aarde behoort. Hierdoor bestaat er geen risico op overbevissing van krill en kan het gerekend worden tot een van de duurzaamste voedingsbronnen ter wereld.

 

Hoeveel krill olie moet ik per dag nemen?

Omdat krill olie een krachtige werking heeft hoef je er, in vergelijking tot visolie maar weinig van te nemen. De aanbevolen dagelijkse dosering is 1 X daags, dus een potje is voor de meeste mensen genoeg voor 3 maanden, tenzij anders voorgeschreven door uw natuurgeneeskundig / orthomoleculair arts/therapeut. Een ander groot voordeel van krill olie is dat het geen bijwerkingen heeft. Wie wel eens visolie heeft gebruikt weet dat je er een visachtige nasmaak van kan krijgen. Dit neveneffect is bij krill olie niet aanwezig, zelfs niet bij een hogere dosering. Krill olie mag buiten de koelkast bewaard worden en is gemiddeld 2 jaar houdbaar. Je kan krill olie capsules kopen in elke goede natuurwinkel.


Top
©Warriors For Health - FreePeopleAgency  | lizzy@warriorsforhealth.com