Home
Warriors For Health
Wie ben ik?
Gezondheidsnieuws
Onderzoeken
Food for Thought
Gezonde voeding
Medicinale Cannabis
Kruiden-Specerijen
Gezonde recepten
Natuurlijk mooi
Filmpjes
Ander nieuws
links
Fotoalbum
Disclaimer

Herstel kankerpatiëntje door voeding en verhoging PH waarde.

Te lage PH en verzuring

Bij een kankerpatiëntje dat behandeld werd met de juiste voeding slonk de hersentumor al snel met 75%. Terwijl haar verteld was dat ze nog maar een paar weken te leven had. PH waarde en verzuring zijn in haar verbetering de sleutel. Hieronder vertelt zij haar verhaal.

In november 2013 berichtten we over de jonge Sarah Hershberger die ook herstelde van kanker door middel van natuurlijke therapie.


Tekort aan bepaalde voedingsstoffen

Kanker is feitelijk een metabole ziekte die het gevolg is van een tekort aan bepaalde voedingsstoffen. Wanneer dit het geval is, zijn reguliere behandeling en medicatie niet de weg naar genezing . Er is in veel gevallen sprake van een PH waarde die te laag is, wat inhoudt dat het lichaam behoorlijk verzuurd is. Wanneer het lichaam in zo’n geval niet de essentiële voedingsstoffen krijgt die nodig zijn voor herstel, regeneratie en ontgifting, wordt kanker niet verslagen en/of komt kanker weer terug.


Kanker kan niet leven in omgeving met hoge PH waarde

In het geval van de 8-jarige Josie Nunez werden de PH waardes verhoogt, waardoor het melkzuurgehalte daalde en ook de kankeractiviteit. Kanker kan niet leven in een omgeving met een hoge PH waarde. Operatie, chemotherapie en medicatie worden nog steeds gepromoot als enige optie om eventueel te genezen.


Reguliere geneeskunde niet dol op dit soort dingen

De reguliere geneeskunde staat niet open voor dit soort (goedkope) behandelingen.

Zo vond dr. Michelakis dat dichloroacetate goede resultaten behaalde bij kanker. Reeds in 2002 (!) publiceerde JCI (Journal of Clinical Investigation) over deze nieuw ontdekte behandeling tegen kanker. Dr. Evengelos Michelakis van de Universiteit van Alberta ontdekte dat de simpele chemische stof dichloroacetate de tumorgroei aanzienlijk remt. (zie deze studie) Met name bij hersentumoren. Ook verschenen de onderzoeksresultaten in Circulation Research (2004), Circulation (2006), PNSAS (2007) en Translational Medicine (+)(2010). Dichloroacetate is goedkoop. Dat de studie in gerenommeerde vakliteratuur gepubliceerd is, maakt duidelijk dat het onderzoek geen niemendalletje is. Desondanks heeft het medische onderzoeksteam vooralsnog geen rooie cent aan ondersteuning gekregen. (zie verslaggeving).


Teveel zoet fruit kan vorming van zuren in de hand werken

Josie gebruikt veel groente- en vruchtensappen. Teveel zoet fruit echter, kan de vorming van zuren in de hand werken ! Van zuur vormende voeding is al bekend dat we sneller verouderen, zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant. Ook kost zuur vormend voedsel veel energie. Willen we een fris en jeugdig uiterlijk houden en energiek blijven, dan zullen we dit zoveel mogelijk moeten vermijden.


Meer informatie over zuurvorming

Tijdens de normale stofwisselingsprocessen in het lichaam worden voortdurend zuren (H+ionen) gevormd bijvoorbeeld bij de (onvolledige) verbranding van eiwitten, vetten en koolhydraten. In veel gevallen is de productie van zuren zo groot, dat de verhouding zuren en basen ernstig wordt verstoord. Er ontstaat dan een acidose (verzuring). Een toename van zuren zien we in het algemeen bij verkeerde eet- en voedingsgewoonten, vooral bij een overmatig gebruik van eiwitten. Verzuring echter treedt ook op door de “verschraling” van de voedingsmiddelen als gevolg van een tekort aan bepaalde (basische) mineralen, door milieu-vervuiling en ernstige en chronisch – degeneratieve ziekten.


Zuur-base evenwicht

Om het zuur-base evenwicht onder controle te houden, beschikt het lichaam over een aantal mechanismen, waardoor een teveel aan zuren wordt geneutraliseerd. Zo onderscheiden we

  • verdunning en uitscheiding van zuren via de nieren

  • uitscheiding van koolzuurgas (CO2) via de longen en

  • buffersystemen ter neutralisatie in het bloed.


Basen worden niet door het lichaam aangemaakt

Het is van belang te weten, dat in het lichaam alleen zuren ontstaan en dat basen niet door het lichaam kunnen worden aangemaakt. Basen moeten steeds van buitenaf bijvoorbeeld via de voeding worden toegevoerd. Buffer-systemen in het bloed werken dan ook alleen maar zolang men voldoende basen tot zich neemt. Ook goede eetgewoonten zijn essentieel.


Slecht kauwen maakt voeding ook zuur vormend

Een voedingsmiddel dat normaal gesproken basen levert, werkt door slecht kauwen als zuurvormer. Zelfs vruchtensappen moeten worden “gekauwd”, dat wil zeggen met speeksel vermengd. Zuurvormend zijn ook basische voedingsmiddelen die in te grote hoeveelheden of op verkeerde tijdstippen worden genuttigd. Met name grof gesneden rauwkost en fruit, normaal gesproken basen leveranciers, gaan door slecht kauwen gemakkelijk tot gisting over en worden zuurvormer. Het is ook van belang, dat er in ale rust wordt gegeten; voldoende tijd nemen en spanningen en stress tijdens het eten vermijden! Voeding die na 19.00 uur wordt genuttigd, wordt evenmin voldoende verteerd en bevordert zodoende eveneens verzuring van het lichaam. De uitwerking van de voedingsmiddelen ten slotte hangt ook af van de gezondheidstoestand van de spijsverteringsorganen.


Sterk zuur vormende voedingsmiddelen

Sterk zuurvormende voedingsmiddelen zijn onder andere: vlees, vis, gevogelte, eieren, kaas en andere melkproducten (behalve de producten met rechtsdraaiende melkzuren: Biogarde), suiker, suikerwaren, alcoholische en frisdranken, witmeel en alle producten die daarvan zijn gemaakt. Ten slotte niet te vergeten rijst en pasta’s in het bijzonder de witte, geraffineerde producten.

Zuur vormende voedingsmiddelen zijn onder meer: peulvruchten, pinda’s en andere noten, zaden, roomboter en olie.


Basen vormende voeding

Basen vormende voedingsmiddelen zijn onder meer: Kwark, karnemelk en yoghurt (met overwegend rechtsdraaiende melkzuren), groente, aardappelen, granen en diverse soorten fruit. Te véél, vooral zoet fruit en ook vruchtensappen kunnen de vorming van zuren mede in de hand werken. Fruit en vruchtensappen mogen ook uitsluitend een halfuur vóór andere voedingsmiddelen worden gebruikt. Daarna werken ze zuur vormend.

Bronnen: Nutritionandmetabolism, gezondbeterworden, sciencemag


Opmerking:

Bij interesse in het onderwerp zuren en basen kunt u het rapport “Verzuring” en de “voedingslijst verzurende en basische voedingsmiddelen” opvragen via lizzy@turelinckx.com

Deze informatie wordt u gratis aangeboden door www.warriorsforhealth.com


Love and good health

Lizzy Turelinckx

Orthomoleculair therapeut


Intraveneuze vitamine C toediening zinvol bij kanker en ontstekingen


Van IV (intraveneuze) vitamine C therapie is al meermalen klinisch bewezen dat het de levenskwaliteit van kankerpatiënten opmerkelijk kan verbeteren, maar een nieuw onderzoek toont voor de eerste keer aan dat het ook ontstekingen en tumormarkers kan verlagen bij prostaat en borstkankerpatiënten.. De wetenschap achter IV vitamine C als een kankertherapie gaat nu sneller dan ooit tevoren, met 6 klinische onderzoeken wereldwijd inclusief darm, prostaat, pancreas en andere soorten kanker..


Dubbele rol van IV vitamine C bij kanker:

Cytotoxicity en ontstekingen (inflammation)

In laboratorium studies is bewezen dat een hoge dosis vitamine C potentieel giftig is voor een verscheidenheid van kankercellen en dat het de cytotoxicity van sommige conventionele chemotherapieen kan verhogen. Dit is bewezen in dierproeven, waar IV vitamine C toediening de groei van lever, eierstok, pancreas en glioblastoma tumors verminderde bij een dosering die makkelijk bij mensen kan worden toegepast. Maar naast het direct vergiftigen van kankercellen is er een andere rol die vitamine C kan spelen bij de behandeling van kanker: vermindering van ontstekingen..

Recent onderzoek toont aan dat een hoger aantal ontstekingen bij kankerpatiënten samengaan met slechtere prognoses. Dit kan te wijten zijn aan het feit dat een ontstekingsomgeving (infiltratie in leucocyten, pro-inflammatory cytokine opbouw, weefselveranderingen and angiogenese) een prima basis is voor de ontwikkeling van kanker. Met dit in gedachten heeft een bekende kliniek in natuurlijke geneeskunde in de USA een onderzoek gedaan om de werking van IV vitamine C voor verlaging van ontstekingsmarkers en tumormarkers bij patiënten met prostaat, borst en andere kankers te testen. Dit onderzoek omvatte 45 patiënten tussen 47-85 jaar, met een gemiddelde leeftijd van 68 jaar. De behandeling bestond uit vitamine C infusen van 25 tot 50 gram tot drie maal per week. De gemiddelde follow up bij deze patiënten was 7.2 jaar (maximum van 18 jaar). Er moet worden vermeld dat de meeste patiënten voordien al waren behandeld met conventionele therapieën. Het totaal aantal gegeven infusen per patiënt was 1 tot 102.


Ontstekingsmarkers verminderden tot 76 procent bij kankerpatiënten.

De IV vitamine C therapie was succesvol in de vermindering van C Reactive Protein (CRP) levels in 76 procent van alle patiënten gedurende dit onderzoek. Dit is significant, omdat CRP een betrouwbare marker voor ontsteking is. Aan het eind van het onderzoek zag de gemiddelde patiënt, wiens CRP levels bij het begin van het onderzoek hoger waren dan normaal, de CRP levels tot 80 % dalen. Bovendien werden, voor een meer gedetailleerd beeld, de serum levels van pro-ontstekings cytokines gemeten bij 11 patiënten. Al deze 11 patitiënten gaven een grote verlaging in cytokines te zien na hun behandeling.

Enkele belangrijke conclusies naar aanleiding van het onderzoek:

  • De patiënten die een meer behandelingen kregen hadden een betere respons.

  • De patiënten die de behandeling starten in een vroeger stadium van de ziekte hadden een beter resultaat in vergelijking met diegene met meer agressieve, uitgezaaide vormen van kanker.

  • Tot slot, en misschien wel het meest belangrijke, de patiënten die een verlaging zagen in ontstekingsmarkers, zagen ook een verlaging in hun tumormarkers. Dit was expliciet het geval bij borst- en prostaatkanker.


Tumor markers significant lager voor prostaat- en borstkanker patiënten.

Het meest indrukwekkend aan dit onderzoek was de verlaging van de PSA levels in 77 % van de patiënten met prostaatkanker, en 73 % van de borstkanker patiënten zag een verlaging van hun CA27.29/CA15.3 (kanker antigen) en/of CEA (carcinoembryonic antigen) na hun behandeling.

Dit onderzoek geeft een krachtig bewijs van de voordelen van IV vitamine C therapie bij kanker. Een therapie die geen noemenswaardige bijwerkingen heeft, een goed wetenschappelijk onderbouwd veiligheidsprofiel heeft en dat vele malen goedkoper is dan de conventionele behandelingen.

Voor meer informatie, de laatste link hieronder verwijst naar de kliniek waar het onderzoek is uitgevoerd.

Bronnen voor dit artikel:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22963460
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17297243
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22021693
http://www.clinicaltrials.gov
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18678913
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19246295
http://www.naturalnews.com/034663_IV_vitamin_c_cancer_treatment.html
http://www.riordanclinic.org/

Auteur: Ethan Evers - PhD in Applied Science.
Ethan Evers is ook de auteur van de award-winning medical thriller “The Eden Prescription,”.

The Eden Prescription is verkrijgbaar bij amazon: www.amazon.com/Eden-Prescription-cancer-what-think/dp/1439276552/
For breaking news and research updates on natural medicine for cancer, see Ethan’s Facebook Page:
www.facebook.com/pages/The-Eden-Prescription/130965870291786
For more information:
www.edenprescription.com
Origineel artikel: www.naturalnews.com

Vertaling: Lizzy Turelinckx

 

Vitamine C “Doorbraak” in de strijd tegen kanker

augustus 2008

Bron: http://news.scotsman.com

Injecties met vitamine C kunnen de groei van kanker tumors met de helft halveren, dit bevestigde een research team gisteren.

Een studie in de US bevestigde dat de vitamine waardevol kan zijn in de behandeling van kanker, waarvoor momenteel weinig andere opties aanwezig zijn.

De doorbraak, volgend op test met muizen, beslaat jaren van research over het potentieel van vitamine C in de behandeling bij kanker.

Alhoewel, de experts waarschuwen dat de voordelen van de vitamine nog wel moet worden aangetoond bij mensen. In de laatste studie bestudeerden de researchers van het National Institutes of Health in Bethesda, Maryland, de effecten van vitamine C op kankercellen in laboratoriums. Na twee uur blootstelling van de kankercellen aan vitamine C was er een significante afname van kankercel groei bij eierstok, pancreas en hersentumor(glioblastoma) kankercellen!

Gelijkaardige resultaten werden geconstateerd bij kanker geïnfecteerde muizen die werden behandeld met vitamine C. De behandeling halveerde de groei van de agressieve tumoren en doodden de kankercellen, terwijl de gezonde cellen ongemoeid werden gelaten!

Deze ontdekking geeft nieuwe hoop voor kanker patiënten met een slechte prognose die verder nog weinig mogelijkheden hebben.

Behandeling van kanker met vitamine C is ook, in vergelijking met de erg dure conventionele kanker therapieën, relatief goedkoop.

Het lichaam hanteert een standaard hoeveelheid vitamine C in het lichaam, eventueel teveel zal worden uitgescheiden, maar de geleerden ontdekten dat dit mechanisme kan worden omzeild als de vitamine rechtstreeks in de bloedbaan wordt geïnjecteerd. Indien dit gebeurd geeft het een zeer krachtig anti kanker potentieel aan deze vitamine C.

Het experiment toont aan dat hoge waarden vitamine C in het bloed, hydrogen peroxide genereren, wat dodelijk is voor tumors. Deze stof beschadigde de celmembranen, verwarde het metabolisme en beschadigde het DNA van de tumor.

Zelfs de groei van agressieve tumors werd in het experiment vertraagd, maar op gezonde cellen en weefsels had deze behandeling geen enkel nadelig effect.

De behandeling met hoog gedoseerde vitamine C, als alternatief tegen kanker, gaat terug tot in 1970 en heeft al een lange historie. Patiënten namen de vitamine oraal en intraveneus, met gemengde resultaten in wetenschappelijke experimenten. Om deze reden werd de behandeling met vitaminen niet gebruikt door conventionele kanker experts. Maar de nieuwe onderzoeken, geleid door Dr. Qi Chen, kunnen misschien helpen bij de mentaliteitsverandering bij conventionele behandelaars in de strijd tegen deze gevreesde ziekte.

Dr. Qi Chen zegt: “ hoge concentraties ascorbinezuur( de chemische naam voor vitamine C) verkleinen tumor volumes van 41 tot 53 % in diverse kankertypes, en remmen de agressieve groei, daar waar nu enkel gelimiteerde behandelingen mogelijk waren”.

Dr Alison Rose, wetenschappelijk informatie officier aan het Cancer Research UK zegt:” Dit is een motiverend werk, maar het is in een vroeg stadium omdat het hier kankercel groei betreft in laboratorium en muizen”.

Bewerkt en vertaald door Lizzy

Dit artikel doorsturen naar een vriend? Geen probleem, als u deze link toevoegt!  http://www.warriorsforhealth.com/

Wilt u meer weten neem dan contact op via het contactformulier.

 

 

Top
©Warriors For Health - FreePeopleAgency  | lizzy@warriorsforhealth.com