Home
Warriors For Health
Wie ben ik?
Gezondheidsnieuws
Onderzoeken
Food for Thought
Gezonde voeding
Medicinale Cannabis
Kruiden-Specerijen
Gezonde recepten
Natuurlijk mooi
Filmpjes
Ander nieuws
links
Fotoalbum
Disclaimer

De ziekte van de gezondheidszorg!

Er is iets ernstig mis met de gezondheidszorg in de Westerse samenleving. Dit artikel is echter niet om aan te geven wat er allemaal fout is. Dit gaat over een veel groter geheel. Ik wil de stelling opperen dat we eigenlijk ziekte georiënteerde dokters helemaal niet nodig zouden hebben! Ik denk dat het gehele, op ziekten en aandoeningen georiënteerde, model van de gezondheidzorg momenteel het grote probleem is.

Het werk van een dokter is voornamelijk om een diagnose van ziekten en aandoeningen vast te stellen, de symptomen te behandelen of de patiënt te verwijzen naar een specialist voor chirurgie, laboratorium test of een andere procedure. (Goede dokters helpen eveneens de patiënt preventief voor te lichten maar dit zijn uitzonderingen en is niet de norm omdat ze daarvoor geen opleiding hebben genoten) Patiënten gaan niet naar de dokter of er moet iets mis zijn. Wat de dokter doet is uitzoeken wat er mis is, een wond verbinden, een zwelling behandelen of een medicijn voorschrijven, net wat er onmiddellijk nodig is.

Denk daar eens aan, .... de dokter verdient uitsluitend geld als mensen ziek zijn! Farmaceutische bedrijven verdienen uitsluitend geld als mensen een behandeling moeten ondergaan. En de meeste mensen zijn pas echt in de gezondheidzorg geïnteresseerd als er iets verkeerd gaat men hen. In dit systeem is het hele proces verkeerd, zowel in termen van wat de patiënten doen als de dokters. Wat zou nu een beter systeem kunnen zijn?

Een wereld van gezondheid door coaching en teaching.

De taak van de consulent/coach zou zijn om u preventief gezond te houden en niet om noodmaatregelen te nemen als er al een probleem met uw gezondheid is ontstaan. In deze vorm van gezondheidzorg zou iedereen in feite zijn consulent of coach op een reguliere basis consulteren. Samenwerken met de gezondheid coach om preventief chronische ziekten te voorkomen. Door begeleiding en kennisoverdracht.
Als je ziek zou worden zou dit als een falen van uzelf en uw coach worden gezien. In dit systeem, met inzet en verantwoordelijkheid van uzelf en uw coach, zou het hele probleem van chronische ziekten voor een groot deel niet meer ontstaan.

Wat als we zo’n systeem hadden waar je een gezondheidcoach een kleine maandelijkse vergoeding betaalde om je gezond te houden? Op deze manier is er geldelijk belang voor de coach om je gezond te houden. Dit zou een economische injectie zijn die het hele systeem op zijn kop zou zetten want in het huidige systeem wordt de ziekte juist beloond.

Ziekten en aandoeningen betekenen WINST!

Denk aan de manier waarop farmaceutische bedrijven momenteel opereren, zij worden financieel beloond om een nieuwe ziekte ‘uit te vinden’ en “oude ziekten” onder de aandacht te brengen zodat meer mensen een ernstige diagnose krijgen en overtuigt worden dat ze iets mankeren dat met medicijnen behandeld moet worden. Meer winst voor de farmaceutische bedrijven!

Maar, wat als we dit nu eens zouden omkeren en er economische belangen waren om mensen gezond te houden? Wat als er een boete kon worden opgelegd als mensen medicijnen gebruiken? Dit zou namelijk betekenen dat ze slordig omgegaan zijn met hun gezondheid, dat ze gefaald hebben om een gezonde leefstijl te volgen! Wat als gezonde, natuurlijke en helende producten goedkoop werden aangeboden ten koste van het junkfood, wat dan natuurlijk extra hoog geprijsd zou zijn? Hoe zou dat het koopgedrag van mensen beïnvloeden?

Als het systeem, om mensen preventief gezond te houden, zou worden ingevoerd zouden ondernemers andere wegen vinden om producten en diensten naar de markt te brengen om deze ‘gezondheid’ te ondersteunen. Zakenmensen vinden namelijk altijd wegen om geld te verdienen. Als ziekten echter financieel beloond worden gaat men ziekten ‘uitvinden’! In het omgekeerde systeem zouden er grote financiële injecties worden gegeven  aan het uitvinden van preventieve maatregelen om de gezondheid van mensen te verbeteren.

De moderne ‘Geneeskunde’ beloond ziekten.

Momenteel zitten we in een systeem dat ziekten beloond. Hierdoor wordt fraude en corruptie in de medische wereld en de medische industrie in de hand gewerkt en worden er gigantische bedragen van ons zuur verdiende belastingcentjes geïnvesteerd in het uitvinden van ziekten. En dit terwijl er weinig tot niets ondernomen wordt op preventief gebied. (99% ziekte onderzoek ten opzichte van 1% preventief)

Hoe kunnen consulenten / coachen / therapeuten u gezond houden?

Wij hebben coachen en therapeuten nodig die u motiveren, u inzicht geven in de juiste levensstijl, de juiste voeding , ontgiften van uw lichaam, lichamelijke therapie, PH balans, stressreductie, gewichtsmanagement, beweging en andere lichamelijk, geestelijk en emotioneel belangrijke zaken. Deze therapeuten zouden u voorzien van persoonlijke voedingsadviezen, voeding voorschrijven, bewegingsoefeningen, zonneschijn en water!

 

Hoe geweldig zou het zijn om in de plaats van ziektekosten, iedere maand gezondheidkosten te betalen! Om alle consulten en natuurlijke producten, om je gezond te houden, vergoed te krijgen en medicamenten en chirurgische ingrepen slechts in noodgevallen. Mensen zouden dan veel beter hun best doen om gezond te blijven en meer verantwoordelijkheid voor hun eigen gezondheid opbrengen.

Artsen, specialisten, chirurgen en ziekenhuizen zijn natuurlijk onmisbaar, maar dan om je te helpen in levenbedreigende situaties, niet om je nog zieker te maken met giftige stoffen.

Als je van de trap kukelt, een auto ongeluk krijgt, je been breekt of een kogel in je hoofd krijgt is een eerste hulp en een ziekenhuis met chirurg levensreddend en onmisbaar.

Ik maak mij geen illusies dat dit alles eenvoudig te implementeren is, of dat de overheid het roer drastisch gaat omgooien om zo’n programma te ondersteunen. Ik realiseer mij dat dit economische gevolgen heeft en we weten ondertussen dat ons ideale gezondheidsmodel op grote weerstand van het huidige medische stelsel en de farmaceutische industrie kan rekenen. Maar dit is wel een toekomstdroom over hoe het zou behoren te zijn.

 

We weten ook dat het tij langzaam gaat keren. Steeds meer mensen gaan inzien dat het zo niet langer kan. Ondanks alle medicijnen en gigantische geldbedragen voor farmaceutisch onderzoek, worden mensen niet gezonder, maar steeds zieker. Neem de ziekte kanker maar als voorbeeld. Gedurende meer dan 50 jaar onderzoek en miljarden aan financiële injecties, is er nog steeds geen officiële medische vooruitgang en worden dagelijks duizenden mensen behandeld met zwaar giftige producten.

 

In ons instituut (www.orthoinstituut.nl) daarentegen wordt het steeds drukker, steeds meer mensen zoeken hun heil in gezondere alternatieven. Samen met mijn collega’s begeleiden we daar om mensen op een natuurlijke manier gezond te worden en te blijven d.m.v. orthomoleculaire geneeskunde, advies over voeding, gewichtscontrole enz.


Moderne geneeskunde een mislukking?

We zien dat, ondanks een steeds groter budget aan ziektekosten, er steeds meer mensen ongezond zijn, pijn hebben en leven met een lichamelijke klacht of ziekte die hun beperkt in hun dagelijks leven. In navolging van Amerika zijn er al mensen die onverzekerd zijn om dat het voor hen niet meer op te brengen is (40% in Amerika).

Ondanks deze gegevens blijft het overgrote deel van de artsen hardnekkig de relatie tussen gezondheid en voedingstekorten negeren. Op ongezonde zaken als suiker rust zelfs subsidie en de misleidende reclame voor ongezonde voeding ( ik kies gezond logo) wordt nog steeds niet afdoende aan banden gelegd.

De media mag beperkt medicijngebruik (synthetische Davitamon – pijnstillers als Saridon enz. in de meeste gevallen geproduceerd door farmaceutische bedrijven) promoten en in de U.S zelfs onbeperkt.

Wij hebben een systeem waar ongezonde industrieën geen ander doel hebben dan winst te genereren. Dit zijn voornamelijk farmaceutische, voeding, cosmetica en chemische bedrijven.

Dokters gevangen in systeem?

We hebben een medische industrie die in sommige opzichten hulpeloos is in respons tot al deze problemen. Het is gemakkelijk om dokters de schuld te geven, ook al zijn ze gedeeltelijk een deel van het probleem. Vaak staan ze machteloos om hier iets aan te veranderen. Veel dokters starten met de intentie om te genezen, als hulpverlener. Ze ondervinden al snel dat ze niet in de business kunnen blijven als ze 20 minuten of meer per patiënt besteden. Wat begon als een eerlijk verlangen iets te kunnen betekenen voor de mensheid verzand al snel in een medicijn voorschrijvende marionet van de farmaceutische industrie.

Een deel van deze verantwoordelijkheid ligt echter bij de patiënt. Mensen willen hun levensstijl niet aanpassen en veranderen ondanks een advies van de arts en eisen een medicijn. Ze zijn niet geïnteresseerd in het aanpassen van hun dieet of aan te sporen tot sporten. Soms kunnen artsen uitstekend advies geven maar de patiënt slaat alle adviezen in de wind.

Als dit een aantal keren gebeurt bij een arts, dan zal de arts waarschijnlijk ook gaan denken “ het is hun eigen verantwoording en we zien het wel”. Eenvoudig gezegd geven ze het op om steeds weer te proberen mensen te helpen hun levenstijl te veranderen en schrijven ze maar weer een medicijn voor. De klant vraagt er tenslotte ook om!

Elke behandeling in de traditionele ‘geneeskunde’ komt er vrijwel op neer dat er meer medicijnen voorgeschreven worden. Bijscholing wordt vrijwel altijd gegeven vanuit de farmaceutische wereld, gesponsord door farmaceutische bedrijven met een duidelijk eigen belang! Meer omzet en meer winst! Dokters worden overstelpt met medische informatie van de medicijnfabrikanten via vakbladen, artsenbezoekers en de eisen van patiënten die iets gelezen of gehoord hebben over een nieuw geneesmiddel.

De belangrijkste conclusie die we kunnen trekken is; Als wij blijvende veranderingen teweeg willen brengen aan dit ongezondheid systeem en actief willen bijdragen om onze gezondheid te verbeteren zullen we dit zelf moeten doen. We moeten wegen gaan vinden om zelf onze gezondheid te bevorderen. We moeten zelf stoppen met het belonen van de ziekte industrie. Andere keuzes maken. Dit kunnen we zowel aan de onderkant als aan de top. Aan de onderkant door betere voorlichting – of uzelf beter informeren - . En aan de andere kant de overheidsorganen die de gezondheidzorg moeten controleren waar wij als stemgerechtigden invloed op kunnen uitoefenen. Het wordt hoogtijd dat de consument echt beschermt gaat worden tegen ongezonde voeding en dodelijke medicijnen. Momenteel hebben we nog een lange weg te gaan, maar het begin is gemaakt als je tot het besef komt dat het zo niet langer kan en de verantwoordelijkheid in eigen hand neemt. Ga gezonder leven, let op je voeding, beweeg, volg lezingen en cursussen, praat erover met anderen in je omgeving of neem contact op met een deskundig therapeut. Je moet zelf ergens beginnen willen we de ongezonde situatie in de westerse wereld gaan verbeteren.

Bron: H.M.

 

Top
©Warriors For Health - FreePeopleAgency  | lizzy@warriorsforhealth.com