Home
Warriors For Health
Wie ben ik?
Gezondheidsnieuws
Onderzoeken
Food for Thought
Gezonde voeding
Medicinale Cannabis
Kruiden-Specerijen
Gezonde recepten
Natuurlijk mooi
Filmpjes
Ander nieuws
links
Fotoalbum
Disclaimer
Vitamine D als duizendpoot!

Vitamine D kan verlichting geven bij fibromyalgie, kan helpen bij vitiligo, psoriasis, cardiomyopathy bij kinderen, diabetes, parkinson en nog veel meer klachten.

Vitamine D kan een aantal symptomen van deze klachten verlichten. Lees hier verder.


Onderzoek Health Ranger: Kwik in voeding!

Een groot deel van de hedendaagse "wetenschap" is eigenlijk door bedrijven gesponsord gebazel met het doel je te vergiftigen met kwik in vaccins, gebitsvullingen, fluoride, GMO's, landbouwgif enzovoorts. Het komt zelden voor dat iemand tijd, geld en moeite stopt in het onderzoeken hoe je kwik uit je lichaam kunt verwijderen...en vervolgens die informatie bekend maakt in het belang van iedereen.
Deze informatie kan je gezondheid beschermen en helpen je leven te redden
In dit artikel deel ik levensreddende informatie die jou en je kinderen kan beschermen tegen giftige stoffen in je eten. Lees hier verder.


Hoe veilig of gevaarlijk zijn pesticiden?

Een landbouwer die pesticiden sproeit op gewassen, verspreidt niet een enkelvoudige actieve stof in het milieu, maar een brouwsel van verschillende stoffen.

Pesticiden bevatten hulpstoffen die de actieve stof efficiënter doen werken.

Onderzoek rond veiligheid betreft altijd de actieve stof, maar nooit de hulpstoffen.

Onderzoek toont aan dat bepaalde hulpstoffen uit het commerciële preparaat Round-Up tot 10.000 keer giftiger zijn dan het actieve glyfosaat. Dat is in tegenspraak met de visie van reguliere instanties. Die veronderstellen onterecht dat de actieve stof van een pesticide formule tegelijk de meeste toxische stof is. Veiligheid van pesticiden voor de gezondheid berust dus op twijfelachtige onderzoeksprincipes. Séralini en collega's selecteerden negen herbiciden, insecticiden en fungiciden en testten die op drie verschillende cellijnen. Van elk pesticide testten ze ook de actieve stof apart. Lees verder.


Depressie is GEEN chemische onbalans in uw hersenen

Dit is het bewijs!

Dit is het verhaal over de belangenverstrengeling tussen de groot verdienende farmaceutische firma’s en de psychiatrie, die in Amerika $ 80 miljard winst opleverde door de verkoop van geest beïnvloedende medicijnen aan een argeloos publiek. Hoe hebben deze medicijnen, zonder echt ziektedoel, zonder aangetoonde geneeskrachtige werking, maar met een lange lijst van bijwerkingen, het kunnen brengen tot de alledaagse behandeling van alle soorten psychologisch ongemak? Dit artikel gaat in op het feit hoe de psychiatrische medicijnenindustrie tot stand kwam, en op haar winstgevende verbintenis met de farmaceutische industrie die van de psychiatrie een winstcentrum heeft gemaakt met een opbrengst van $ 80 miljoen. Lees verder.


DHEA verhoogt kansen op zwangerschap

DHEA kan de vruchtbaarheid verhogen bij vrouwen met een verminderde ovariële reserve. Turkse artsen zagen aan de hand van verschillende bloedmarkers dat DHEA de vruchtbaarheid verbeterde wanneer vrouwen gedurende zes weken driemaal 25 mg DHEA namen. Significante verschillen werden waargenomen voor follikelstimulerend hormoon (FSH), oestradiol, aantal antrale follikels (AFC), anti-Müllerian hormoon en inhibine B, ongeacht de vrouwen jonger of ouder waren dan 35. Ze besluiten dat DHEA -suppletie een behandeloptie moet worden vooraleer overgegaan wordt tot eiceldonatie. Lees verder.


Het gezondheidscoöperatief Nederland: Ik kies, ik betaal, dus ik bepaal

Jouw weg naar gezondheid is het uitgangspunt. Je kunt met de beoogde opzet van de Gezondheidsverzekering in alle vrijheid kiezen voor een reguliere en/of alternatieve aanpak. In combinatie met de andere producten zoals Gezondheidsinspiratie- en de ervaringsuitwisseling wordt het: Ik onderzoek, ik kies, ik betaal dus ik bepaal! Lees verder.


Vitaness, Centrum voor Gezond zijn en Welbevinden

Wij hebben een droom.

Een droom waarin een gebouw verrijst dat een Centrum voor Gezond zijn en Welbevinden is.

Een droom eigenlijk, over een hele nieuwe benadering van ziekte en gezondheid.

Een benadering die zegt dat gezond zijn de nadruk moet hebben, en niet ziek zijn.

Een benadering waarin de klant centraal staat en de regie heeft, en niet de zorgverleners of de verzekeraar.

Een benadering waarin mensen niet op alleen hun zieke deel benaderd worden, maar op hun hele zijn.

Dus op hun hele verhaal, in al hun dimensies: hart, hoofd, lijf en ziel. Lees meer hier.


Di- Ethyl- Stilbesterol (DES), de medische maffia en de ontwikkeling van kanker.

Er leven meer mensen van kanker dan dat er dood aan gaan

De belangenverstrengeling tussen de medische wereld en de farmaceutische industrie vormt een machtige combinatie van wetenschap en kapitaal.

"Voor grotere en sterkere baby's", dat is de slogan waarmee de farmaceutische industrie in de jaren 50 en 60 inspeelt op het sentiment van het gelukkige gezinnetje, dat streeft naar grotere auto's, grotere huizen, grotere gezinnen en grote stevige baby's. DES wordt gepresenteerd als wondermiddel. DES staat voor DiEthylStilbesterol. Het is het eerste kunstmatig gemaakte hormoon. "Baat het niet, dan schaadt het niet", wordt er in de reclames gezegd, en "men kan te weinig geven, nooit teveel". Wereldwijd krijgen tot begin jaren 90 naar schatting 6 miljoen vrouwen DES voorgeschreven. Ook vrouwen die prima gezond zijn krijgen het kunstmatige vrouwelijk hormoon aangesmeerd. En nog steeds groeit dat cijfer, met name in de Derde Wereld. In Nederland komen tussen de 400 en 800 duizend moeders, dochters en zonen in aanraking met DES. In 1971 liggen in Boston in de VS 7 jonge vrouwen in het ziekenhuis met een zeer zeldzame vorm van vagina-kanker. Hun moeders blijken DES gebruikt te hebben. In de loop der jaren blijken enorm veel van die DES- dochters kanker te ontwikkelen. Lees verder.


Het oestrogeen hormoon.

Een verhoogde oestrogeenspiegel zorgt er voor dat je meer vet gaat opslaan op je heupen, dijen en borstweefsel. Vooral bij dikke mannen zie je steeds vaker Men Boobs.

De laatste tijd krijg ik veel vragen over hoe je NATUURLIJK je oestrogeenspiegel kan reguleren. Kruisbloemige groenten zoals broccoli en bloemkool zijn perfect om je oestrogeenspiegel te verlagen.

Eet je elke dag al broccoli?

Hier is een lijst van andere kruisbloemige groenten: Lees verder.


De Total Bodyscan

Total bodyscans jagen de gezondheidszorg op kosten en verminderen de kwaliteit van leven. Niet toestaan dus, schrijft columnist Malou van Hintum.

Mensen worden onterecht als patiënt aangewezen en behandeld. Zo zijn bij borstkanker van elke 20 'ontdekkingen' er 14 loos alarm. Dat leidt tot veel onrust en onnodige, belastende behandelingen, op kosten van de premiebetaler. Hoeveel zekerheid wil een mens hebben? Veel, zeggen de broers Van Heel van het bedrijf Prescan afgelopen maandag in de Volkskrant. Inmiddels hebben vijftigduizend mensen in hun scanners gelegen. De broers noemen het 'gezondheidswinst' als je met een rapportje naar huis kunt waarin staat dat je niets mankeert. Dan moet je wel elke drie jaar terugkomen, want uiteraard zijn de gunstige uitslagen geen garantie voor eeuwige gezondheid. Een total bodyscan kost 1000 euro. Die betalen hun cliënten zelf. Dus wat is het probleem? Het probleem is dat mensen nodeloos ongerust kunnen worden omdat we bijna allemaal met kleine afwijkingen rondlopen waar we helemaal geen last van hebben of hoeven te krijgen. Lees verder.


Een biologische kijk op tanden en het fluoride probleem
Reeds lange tijd is een tandheelkunde zonder fluoride ondenkbaar en eigenlijk onmogelijk. Dagelijks worden fluoride tabletjes, voornamelijk aan kinderen, voorgeschreven, fluoride applicaties vinden in de tandartsstoel plaats, mondspoelingen met een fluoride oplossing gebeuren zelfs vaak klassikaal op scholen en veel tandheelkundige vul materialen bevatten fluoride, dit laatste om een vorm van zg. secundaire cariës naast de vullingen tegen te gaan. Ook is het tegenwoordig niet gemakkelijk meer om een fluoride vrije tandpasta te vinden. Zelfs zijn er landen, die het drinkwater kunstmatig gefluorideerd hebben. Dit alles om cariës te voorkomen.Lees verder


Miljoenen mensen krijgen onterecht een kankerbehandeling terwijl ze geen kanker hebben!

Een aanzienlijk aantal mensen, die behandelingen hebben ondergaan voor de diagnose kanker, (vooral borst- prostaat en darmkanker) hebben ‘de ziekte’ waarschijnlijk nooit gehad! Dit geeft een nieuw rapport aan dat is gemaakt in opdracht van het Amerikaanse National Cancer Institute (NCI).

Online is dit rapport gepubliceerd in het Journal of the American Medical Association(JAMA). Dit instituut geeft aan dat deze verkeerde diagnose van kanker gezien wordt als de belangrijkste oorzaak van de ‘groeiende kanker epidemie’ en dat waarschijnlijk miljoenen mensen onterecht zijn behandeld voor kanker met chirurgie, bestraling en chemotherapie. In werkelijkheid hadden zij geen kanker!

Het rapport geeft aan dat de manieren waarop veel kankers zijn gediagnosticeerd niet kloppen. Gediagnosticeerde borstkanker bijvoorbeeld is vaak geen borstkanker maar een goedaardige aandoening, een ductaal carcinoom in situ (DCIS).

Er zijn echter talloze miljoenen vrouwen met DCIS waarbij een verkeerde diagnose is gesteld: het hebben van borstkanker. Vervolgens zijn zij behandeld (als kankerpatiënt). Deze behandelingen hebben vele nieuwe gezondheidsproblemen veroorzaakt waaronder kanker!

Mannen met prostaatklachten (intra-epitheliale neoplasie (HGPIN), een soort premaligne voorloper van kanker, worden vaak behandeld alsof het daadwerkelijk kanker is!

"De oncologie in de Verenigde Staten heeft een grote behoefte aan een aantal hervormingen en initiatieven om het probleem van ‘overdiagnose en overbehandeling’ van kanker te veranderen. Dit zegt het National Cancer Institute. (Medscape.com).

"Misschien wel het meest belangrijke is; volgens de groep onderzoekers, dat een aantal premaligne aandoeningen, met inbegrip van ductaal carcinoma in situ en prostaat intra-epitheliale neoplasie, niet langer 'kanker' genoemd mogen worden." Lees verder.


De definitie van ‘kanker’ zou ingeperkt moeten worden om alle overbehandeling van goedaardige tumoren te voorkomen

Een nieuwe definitie van kanker kan voor miljoenen een geschenk uit de hemel zijn. Zo’n voorstel zou veel angst voor kanker weg kunnen nemen en patiënten kunnen helpen om veel preciezer te weten hoe ze er echt voor staan. Het zou miljoenen mensen vrijwaren van zinloze operaties en van blootstelling aan kankerverwekkende straling.

Ondanks enorme technologische vooruitgang in de afgelopen halve eeuw, is de westerse geneeskunde nog steeds niet in staat om het aantal ziektegevallen te beteugelen.

En het wordt steeds duidelijker dat veel conventionele strategieën, van diagnose tot behandeling, bol staan van gebrekkige vooronderstellingen en benaderingen, die in veel gevallen meer kwaad dan goed doen. Maar wat erger is, is dat vrijwel geen enkele conventionele aanpak daadwerkelijk de wortel van het probleem aanpakt. Lees verder


Antikanker - Een nieuwe levensstijl

Ons lichaam produceert voortdurend beschadigde cellen. Niet iedereen krijgt echter kanker. Genetische factoren spelen in ten hoogste 15 procent van de gevallen een rol, het overgrote deel heeft te maken met onze levenswijze.
Hoe komt het dat borst-, darm- en prostaatkanker in het Westen veel vaker voorkomen dan in Azië? En dat bij Japanners die zich in het Westen vestigen prostaatkanker op den duur even vaak voorkomt als bij ons? Kennelijk is er iets in de levenswijze van Aziaten dat voorkomt dat microtumoren tot ontwikkeling komen. Lees hier verder.


41 procent van de zonnecrèmes versnelt groei huidkanker

Ze lijken inwisselbaar, maar de ene zonnecrème is duidelijk de andere niet. Na onderzoek van 500 (Amerikaanse) zonnecrèmes blijkt dat 41 procent vitamine A (retinyl palmitate) bevat, wat de groei van huidkanker en huidtumoren net kan versnellen.

Meer dan de helft van de crèmes blijkt oxybenzone te bevatten, wat de hormoonhuishouding beïnvloedt en de kans op kanker en vruchtbaarheidsproblemen doet toenemen. 

8 procent geschikt
Uiteindelijk concludeerde de milieuorganisatie Environmental Research Group dat maar 40 van de onderzochte crèmes (8 procent) geschikt was voor gebruik. Lees hier verder.


Documentaire BBC: Pill Poppers

In de loop van je leven, zul je waarschijnlijk meer dan 14.00 pillen voorgeschreven krijgen!!! Misschien toch een goed idee je daar eens in te verdiepen. Als kind al krijgen we pillen van onze ouders tegen een hoofdpijntje, tegen te druk zijn, een halfje tegen slapeloze nachten…. 
En langzaamaan wennen we zo aan het idee dat pillen voor genezing kunnen zorgen. We gebruiken pillen om onszelf te vinden, om pijn te onderdrukken, om maagzuur te stoppen, om te voorkomen dat we zwanger worden, om bloed te verdunnen, om beter te presteren in bed. Tegen de tijd dat we zeventig zijn, zullen we gemiddeld vijf pillen per dag slikken om ons leven te redden of te verlengen. Lees hier verder.


PSA het Prostaatspecifiek antigeen

PSA = Prostaatspecifiek antigeen! Het is dus NIET prostaatkankerspecifiek!

Kan PSA verhoogd zijn als gevolg van:

 • Prostatitis, een ontsteking in de prostaat?

 • Hyperplasie, een goedaardige prostaatvergroting?

 • Prostaatkanker

De PSA waarde wordt met behulp van een bloedmonster bepaald.

Normale waarden zijn afhankelijk van de leeftijd:

20 - 40 jaar: 0 tot 1,8 ng/ml (nanogram/milliliter)

40 - 50 jaar: 0 tot 2,2 ng/ml

50 - 60 jaar: 0 tot 3,3 ng/ml

60 - 70 jaar: 0 tot 6,9 ng/ml

Prostatitis

Kenmerkend is dat de PSA waarde met de tijd op en neer gaat, soms "als een jojo", en dat de PSA waarde beïnvloed kan worden door een antibioticum. Lees hier verder.


Alfaliponzuur

Wat is alfaliponzuur?
Alfaliponzuur (1,2-dithiolaan-3-valeriaanzuur) is een zwavelhoudend vetzuur (zie figuur 1) dat van nature voorkomt in het menselijk lichaam. De twee zwavelatomen in alfaliponzuur zijn in een ringstructuur met elkaar verbonden, waardoor alfaliponzuur zowel water- als vetoplosbaar is. Het lichaam maakt zelf alfaliponzuur aan; daarnaast bevat voedsel (met name biefstuk en orgaanvlees zoals lever, hart en nier) kleine hoeveelheden alfaliponzuur.(1) Dieronderzoek heeft aangetoond dat alfaliponzuur uitstekend wordt opgenomen vanuit het maagdarmkanaal en zich snel door het hele lichaam verspreidt.(1,2)

Alfaliponzuur heeft twee hoofdfuncties in het lichaam. Alfaliponzuur is aanwezig in de mitochondriën van iedere lichaamscel en is essentieel voor de cellulaire energieproductie als co-enzym van enzymcomplexen waaronder pyruvaat dehydrogenase en α-ketoglutaraat dehydrogenase.(1-3) Daarnaast is alfaliponzuur een bijzonder krachtige en veelzijdige antioxidant. Belangrijke pluspunten van alfaliponzuur: het passeert gemakkelijk de bloedhersenbarrière waardoor het ook de hersenen beschermt; het dringt door in intra- en extracellulaire wateroplosbare en vetoplosbare structuren (celmembranen, cytosol, bloedserum, lipoproteïnen) en wordt gemakkelijk omgezet in dihydroliponzuur, een nog sterkere radicaalvanger en antioxidant. Lees hier verder.


Bewegen kan helpen tegen darmkanker

Patiënten zullen er aanvankelijk wellicht vreemd van opkijken. Dan ben je ernstig ziek en dan moet je nog bewegen ook. Het lijkt tamelijk paradoxaal. Een andere vraag is of de vakbroeders van Marshall zijn adviezen ter harte zullen willen nemen. Onder oncologen is het gebruik van chemotherapie inmiddels zo’n procedureel onderdeel van de behandeling geworden dat er enige moed voor nodig is om dit gebaande pad te verlaten. Lees verder.


Griepvaccinatie Werkt!” ???

Dat is wat de website "Vaccinatiezorg.nl" u nadrukkelijk meldt.

Waarom zouden ze ook de vraag stellen “Werkt griepvaccinatie eigenlijk wel?“.

Ik moet even kijken hoe ik dit artikel ga verwoorden, want voor je het weet zit je weer voor smaad of laster op het bureau tegen een voorgeprogrammeerd uniform aan te praten.

Overigens begrijp ik het statement ‘Griepvaccinatie werkt!’ wel. Het werkt in op uw lichaam en op uw systeem, dus het werkt. Lees verder.


Farma- virologen spreken uit de biecht

Vind je het ook niet eigenaardig: nog nooit was de vaccinatiegraad zo groot en toch zien we in meerdere landen ‘uitbraken’ van o.a. mazelen en bof . Dat kan toch niet, zou je logischerwijs denken ?

Lees” False Claim Act ”, deze klacht die neergelegd is door Stephen Krahling en Joan Wlochowski, twee virologen, die in dienst waren van Merck en voor wie op een bepaald moment de maat vol was. Ze besloten de criminele praktijken naar buiten te brengen.

Ze tonen aan dat Merck opzettelijk anti-lichamen van dierlijke oorsprong ( die dus niet door het menselijk immuunsysteem kunnen opgewekt worden ! ) toevoegde aan bloedstalen om op die kunstmatige en bedrieglijke manier te kunnen aantonen dat een vaccin een effectiviteitsgraad had van 95 % en dus de goedkeuring kreeg van de overheid om het ‘op de markt’ te brengen. Merck geeft natuurlijk geen krimp: Lees verder.


Alles wordt uit de kast gerukt om vaccineren te verplichten

Een klinisch psycholoog met de naam Henk Kik wordt van stal gehaald om op een Al Goore achtige ‘Global Warming hoax methode‘ de Main Stream Media te ondersteunen in haar Machiavellist rol om de wil van de staat er door te drukken. Je schakelt een “wetenschapper” in en klaar is Kees. Deze Henk Kik durft het aan om in zijn Volkskrant artikel het niet vaccineren van kinderen te vergelijken met rituele slacht van dieren en het besnijden van jongetjes op jonge leeftijd. In feite komt het er op neer dat hij verkondigt dat de staat de kinderen moet beschermen tegen de ouders die hun religieuze belang boven dat van het algemene belang en de gezondheid van hun kinderen stellen. Want het algemene belang is dat niet ingeënte kinderen een gevaar voor de maatschappij vormen. Het zijn wandelende virusbommen! Daarnaast kunnen de kinderen dood gaan. Levens gevaarlijk!! Lees verder.


Vaccinbedrog is voorbij..

Documenten uit het Verenigd Koninkrijk onthullen 30-jaar durende doofpotaffaire 

Een verzoek dat door een arts werd ingediend in het Verenigd Koninkrijk op basis van de Wet Openbaarheid van Bestuur (W.O.B) heeft onthuld dat 30 jaar aan geheime officiële documenten aantonen dat overheidsdeskundigen:

 • hebben geweten dat vaccins niet werken

 • hebben geweten dat zij juist de ziekten veroorzaken die zij verondersteld worden te bestrijden

 • hebben geweten dat zij een gevaar voor kinderen zijn

 • hebben samengespannen om tegen de bevolking te liegen

 • er alles aan gedaan hebben om veiligheidsstudies te voorkomen Lees hier verder.


Studie onthuld “ per ongeluk” chemotherapie als bedrog: tumoren groeien sneller na chemo!

Een team onderzoekers van Washington state hadden recent een geweldig "Oops!" moment toen ze per ongeluk de dodelijke waarheid over chemotherapie ontdekten terwijl ze onderzochten waarom prostaat kankercellen zo moeilijk te behandelen waren met de conventionele behandelmethoden. Ze kwamen tot de schokkende ontdekking dat chemotherapie helemaal geen kanker geneest, maar eerder de groei en verspreiding van de kankercellen in de hand werkt. Ze ontdekten dat de kankercellen veel moeilijker te doden waren wanneer ze al eens behandelt waren met chemotherapie! Lees hier meer over dit onderwerp.

Het wondermiddel Baking soda

Wat azijn is voor Nederland is baking soda voor de rest van de wereld. Ook wel natriumbicarbonaat, natriumwaterstof carbonaat, zuiveringszout, maagzout, baksoda, dubbel koolzure soda of E500 genoemd. Een wit, kristalvormig poeder dat voor allerlei klusjes gebruikt kan worden en een duurzame vervanger is voor een hele set milieuvervuilende schoonmaakmiddelen. In ons land behoorlijk onbekend en meestal niet te verkrijgen in de reguliere supermarkt. Maar wel in de toko’s en Aziatische supermarkten. Het is zeker de moeite waard een stukje om te rijden voor baking soda. Het is namelijk een alleskunner, niet giftig en goedkoop! Niet te verwarren met de bakpoeders uit de supermarkt! Lees hier verder.


Het moet echt niet gekker meer worden!

NASA moedigt bedrijf aan 3D-geprint voedsel te maken

Zin in pizza?

Mag die geprint zijn?

Mag de kaas gemaakt zijn van insectenpoeder?

Het lijkt van de pot gerukt, maar NASA heeft een beurs van 125.000 dollar geschonken aan een bedrijf om een 'Universal Food Synthesizer' te ontwerpen die voedsel uit een 3D-printer laat rollen. Iemand wat extra kaas? Lees verder.

 

Wat is Fytotherapie?

Fytotherapie is de behandeling van klachten met natuurlijke middelen die uit planten en/of plantenextracten worden gemaakt.

Bij fytotherapie wordt het werkzame plantendeel, zonder toevoegingen, verwerkt tot gebruiksklare producten.

Eeuwenoude methode:

Het gebruik van natuurlijke plantenextracten is waarschijnlijk al zo oud als de mensheid zelf, maar de officiële geschiedenis van de fytotherapie begint echter ongeveer 3000 jaar voor Christus, bij de Sumeriërs. Dit oude volk legde behandelwijzen en recepten vast in spijkerschriften op kleitabletten. Sindsdien is er door middeleeuwse monniken en nadien door wetenschappers onophoudelijk verder gezocht naar de weldoende krachten en geheimen van planten. Lees hier meer over fytonutrienten en therapie

 

Roundup Ready gewassen in Europa slecht nieuws voor boeren: Unieke studie voorspelt enorme toename bestrijdingsmiddelen

Genetisch gemanipuleerde gewassen zijn goed voor boeren, consumenten en de natuur, vertellen biotechnologiebedrijven als Monsanto ons. In de film Growing Doubt komen Amerikaanse boeren aan het woord die deze gewassen hebben verbouwd. Jarenlang spoten ze steeds grotere hoeveelheden van het onkruidbestrijdingsmiddel glyfosaat over hun akkers. Nu staat het resistente onkruid metershoog over hun soja en maïs. De boeren kunnen niet anders doen dan het onkruid met de hand uit de grond trekken.

In de Europese Unie zijn 26 gentechgewassen voorgelegd aan de EFSA, de Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid, met de vraag om toelating op Europese akkers. EFSA kan al begin 2013 besluiten dat 7 gewassen commercieel geteeld mogen worden. Daarvan zijn er 6 resistent gemaakt tegen glyfosaat, het onkruidbestrijdingsmiddel dat boeren in de Verenigde Staten tot wanhoop drijft. Lees hier verder.

 

D-Ribose van invloed bij vermoeidheidssyndroom en/of fibromyalgie?

In een open-label studie met 41 patienten met fibromyalgie en/of vermoeidheidssyndroom kwam naar voren dat suppletie met D-Ribose, een natuurlijk voorkomend pentose koolhydraat, de klinische symptomen bij deze patienten verbeterde.

Fibromyalgie Syndroom (FMS) en Chronic Fatique Syndroom (CFS) worden vaak geassocieerd met een verminderde energie metabolisme op cellulair niveau. Lees hier verder.

 

Hennepzaad olie – de beste bron van essentiële stamvetzuren ter wereld en een volwaardige voedingsbron.

Hennepzaad en hennepzaadolie bevat de meest ideale verhouding essentiële stamvetzuren voor het behoud van een gezonde huid en gezonde weefsels en cellen in het lichaam.


Gezonde celmembranen hebben goed werkende receptoren (zuurstofvangers of zuurstofmagneten) die de zuurstof uit het bloed naar de cellen kunnen transporteren, ze trekken als het ware zuurstof aan en kunnen er op die manier voor zorgen dat de cel niet gaat degenereren.

Cellen die over onvoldoende zuurstof beschikken gaan namelijk proberen te overleven op koolhydraten, ze transformeren daardoor in gedegenereerde cellen en zijn de oorzaak van ernstige ziekten.

De juiste verhouding stamvetzuren omega 3 en 6 zorgen voor gezonde celmembranen en verhogen daardoor het zuurstofgehalte in de cel.

Hennepzaadolie bevat deze essentiële stamvetzuren in de ideale verhouding. Lees verder.

 

Lees hier meer over de geschiedenis van hennep!

Lees hier meer over hennepolie en kanker!

Lees hier meer over hennep en het milieu!

Hennepzaad olie kunt u hier bestellen

 

Meerderheid denkt dat gezonde voeding de gezondheidszorg goedkoper kan maken
Meer dan de helft van de Nederlanders (55%) denkt dat gezonde voeding de gezondheidszorg goedkoper kan maken. Dit percentage is het eens met de stelling: "Het eten van gezonde voeding brengt de kosten van de gezondheidszorg omlaag." Slechts 17 procent van de respondenten is het niet eens met deze stelling. Een kwart van de Nederlanders heeft geen duidelijke mening hierover. Dit blijkt uit de Foodmonitor van Food for Food en Intomart GfK. Lees hier verder.

 

De ziekte van Lyme

Niet aflatende pijn. Hoofdpijn, spierpijn, gezwollen gewrichten, huiduitslag. Verlies van coördinatie en spierspasmen. Met tussenpozen verschijnende verlamming. Cycli van invaliderende symptomen die jaren aanhouden, wat onophoudelijk lijden en frustratie voor de patiënten en hun families veroorzaakt.

Dit is het beeld van chronische ziekte van Lyme. En toch vertellen vele artsen aan hun patiënten dat er ‘niet zoiets’ bestaat, om hen vervolgens door te verwijzen naar een psychiater, verkeerde diagnosen te stellen, of hen er zelfs van te beschuldigen dat zij een ziekte verzinnen, of gewoonweg om aandacht vragen.

De bekroonde documentaire ‘Under our Skin’ brengt het verborgen verhaal over de ziekte van Lyme naar buiten, een van de meest ernstige en controversiële epidemieën van onze tijd.

Ieder jaar zijn er duizenden mensen, zonder diagnose of met een verkeerd gestelde diagnose; vaak wordt hen verteld dat hun symptomen ‘tussen de oren zitten’. Deze film geeft een verontrustend beeld te zien van een gezondheidszorg die maar al te graag winst boven patiënten verkiest. Lees verder.

 

Borstkanker en de Mammografie-gekte

Door de opkomst van mammografie als de voornaamste screeningsmethode zijn methoden als thermografie en echografie in de verdrukking gekomen, en dat terwijl ze een cruciale rol kunnen spelen en vrouwen kunnen helpen borstkanker te overleven. Een mammografisch onderzoek is een zeer ongemakkelijke, soms pijnlijke ervaring, en ook een die reeds aanwezige borstkankercellen kan verspreiden. Als de röntgenfoto wordt gemaakt, wordt de borst stevig samengedrukt tussen twee platen en dat is precies hoe een borst die mogelijk kanker bevat, niet mag worden behandeld. Zelfs in 1928 wisten artsen al dat zij ‘borsten die kanker bevatten met zorg’ moesten behandelen ‘om te voorkomen dat de cellen ongewild worden uitgezaaid’ en de kanker wordt verspreid.
Het samendrukken van de borst voor een mammogram – vooral bij vrouwen die de menopauze nog niet hebben bereikt – kan leiden tot verspreiding van kwaadaardige cellen omdat hierbij scheurtjes kunnen ontstaan in de kleine bloedvaten in en rond een nog onopgemerkte tumor. Lees verder.

 

Bewijs dat antilichamen theorie niet klopt – nieuw onderzoek faalt.

De vaccinatietheorie klopt niet, is nooit bewezen en niet onderhevig aan vragen. Een nieuw vaccin tegen MRSA (bacteriële infectie met ‘Methicillin-Resistant Staphylococcus Aurus’) toont dit overduidelijk aan. Verhoogde antilichamen titers - de ‘benodigde’ hoeveelheden antilichamen in het bloed die maatstaf zijn voor ‘effectiviteit’ van het vaccin – zijn niet hetzelfde als natuurlijke immuniteit.

Nieuw vaccinonderzoek heeft vastgelegd dat de theorie die aan de basis van vaccineren ligt – dat immuniteit verkregen wordt door het stimuleren van de productie van antilichamen – onjuist is. Overduidelijk. Helaas te zien aan de sterfgevallen als gevolg van deze aanname.

Het betreffende V710 vaccin werd ontwikkeld tegen een ziekte die voortgekomen is uit de huidige medische geneeskunde: MRSA (ook wel de ‘vlees-etende bacterie ziekte’ genoemd) Zonder succes is er met dit vaccin getracht een door het medische systeem zelf gecreëerd probleem op te lossen. Lees verder.

 

LTO3 herstelt het mentale en emotionele evenwicht.

Het natuurproduct LTO3 kan helpen en is inzetbaar bij:

 • Aandachtstekort

 • Hyperactiviteit

 • Stress

 • Angsten

 • Zenuwachtigheid

 • Opgewondenheid

Het bevat o.a. de volgende natuurlijke stoffen:

L.Theanine

Sementis

Sculcap

Enkele gunstige uitwerkingen bij gebruik zijn:

- scherpt het verstand
- ontspant zonder doezelig te maken
- verbetert het leervermogen en de concentratie
- vermindert stress en angst
- bevordert het vermogen om goed te slapen
- vermindert de bijwerkingen van caffeïne
- versterkt de reacties van het immuunsysteem
- vermindert de symptomen van het premenstrueel syndroom (PMS)

Wil je meer weten over dit product...lees hier dan verder.

 

Roundup Ready gewassen in Europa slecht nieuws voor boeren: Unieke studie voorspelt enorme toename bestrijdingsmiddelen

Genetisch gemanipuleerde gewassen zijn goed voor boeren, consumenten en de natuur, vertellen biotechnologiebedrijven als Monsanto ons. In de film Growing Doubt1 komen Amerikaanse boeren aan het woord die deze gewassen hebben verbouwd. Jarenlang spoten ze steeds grotere hoeveelheden van het onkruidbestrijdingsmiddel glyfosaat over hun akkers. Nu staat het resistente onkruid metershoog over hun soja en maïs. De boeren kunnen niet anders doen dan het onkruid met de hand uit de grond trekken. Lees hier verder.

 

Bijnieruitputting: de luidruchtige, stille epidemie

Auteur: Mike Donkers 

Alles is hormonaal. Je gezondheid maar ook je stemmingen en je complete

persoonlijkheid worden bepaald door hormonen, de biochemische boodschappers

van het lichaam. In dit uitgebreide stuk behandel ik twee hoofdspelers in het

hormonale orkest, de bijnieren en de schildklier, omdat ze zo’n belangrijke invloed

uitoefenen op het geheel. Speciale aandacht verdienen vooral de bijnieren vanwege

een stille, maar alsmaar luidruchtigere epidemie van bijnieruitputting. Om het geheel

begrijpelijk te houden, versimpel ik de hormonale werking van de bijnieren tot twee

hoofdhormonen, adrenaline en cortisol (met vooral aandacht voor cortisol) en laat ik

andere bijnierhormonen als bijvoorbeeld noradrenaline en aldosteron buiten

beschouwing.

Hercules en de sabeltandtijger

De bijnieren zijn twee hormoonorganen bovenop de nieren (vandaar de naam) die

ieder niet groter zijn dan een druif. De bijnieren vervulden een belangrijke

overlevingsfunctie in onze evolutie. Het stresshormoon adrenaline veroorzaakte een

vecht- of vluchtreactie als we geconfronteerd werden met bijvoorbeeld een

sabeltandtijger die ons opwachtte als we onze grot uitkwamen. We moesten dan

razendsnel beslissen of we het gevaar tegemoet gingen (vechten) of we er keihard

van wegrenden (vluchten). Het maakte ons agressief (vechten) of angstig (vluchten).

Lees hier verder.

 

Gezonde ogen met de juiste voeding en het juiste supplement.

Je kunt je blik verscherpen en je ogen beschermen tegen veroudering, maar je moet weten hoe en met welke formule.

Hier is het kritieke punt: de meeste formules voor bescherming van de ogen bevatten 2 key ingredienten – Luteine en zeaxanthine – maar de meeste zijn te laag gedoseerd om effect te hebben.

Je hebt minstens 20 mg luteine en minstens 1 mg zeaxantine in een supplement nodig om werkzaam te zijn en een verschil te maken in de gezondheid van je ogen. Maar de meeste goedkopere supplementen zijn niet werkzaam genoeg en hebben daarom geen of weinig effect. Lees hier verder.

 

De toename van astma, hooikoorts en allergieën bij kinderen

Eén op vijf jonge kinderen lijden aan een of andere vorm van allergie. Dat is een verdubbeling in vergelijking met 20 jaar geleden, zo zegt prof. Hugo van Bever van de kinderafdeling van het UZ Antwerpen . Zeven procent van de kinderen heeft astma en 15 tot 20 procent van de schoolgaande jeugd heeft te maken met hooikoorts . Volgens de onderzoekers ontstaat de aanleg om allergieën of astma te ontwikkelen tijdens de zwangerschap en in de eerste zes maanden na de geboorte. Wat is nou het verband met onze voedingsgewoonten?.
Een tweetal stoffen blijken een centrale rol te spelen bij de toename van allergische aandoeningen, dit zijn exorfinen en het DPP-IV enzym. Ze hebben een tegengestelde werking op het immuun-systeem. Exorfinen remmen de immuun-weerstand. Het DPP-IV enzym bevordert de immuun-weerstand. Lees verder.

 

Bruin voor een prikkie

Volgens de bladen is ‘wit’ het nieuwe ‘bruin’.

Dat komt goed uit, want we zijn ons tegenwoordig allemaal bewust van de gevaren van de zon…. We durven ons deze zomer echt niet meer met kokosolie en aluminiumfolie op het Spaanse zand te vertonen. 

En in de meeste huishoudens is de zonnebank het logeerbed geworden voor de viervoeters in de familie. Desondanks kunnen we dat “nieuwe bruin” nog niet helemaal accepteren. Tijdens het weekend wordt er dan ook druk geëxperimenteerd met spray’s, zelf bruinende crèmes en bronzing poeders. De bruine handpalmen op maandag zijn het bewijs! Maar nu is er iets nieuws: melanotan – een injectie waar je langdurig bruin van wordt. Lees verder.

 

Biologische landbouw wordt onbetaalbaar door nieuwe EU regels.

De Europese Unie wil strengere eisen stellen aan het gebruik van natuurlijke bestrijdingsmiddelen.

Tegelijkertijd worden de mogelijkheden voor chemische producten verruimd.

De Europese Unie heeft voor haar lidstaten strenge eisen opgesteld voor het verkrijgen van een vergunning voor natuurlijke bestrijdingsmiddelen. Bovendien zijn daar torenhoge kosten aan verbonden. Hierdoor is biologische landbouw op termijn wellicht niet meer mogelijk.

Vrijwel gelijktijdig treden binnen de EU maatregelen in werking die het makkelijker maken om chemische bestrijdingsmiddelen toe te laten binnen de lidstaten. Door deze ontwikkelingen valt te vrezen dat op termijn geen gifvrij voedsel meer te verkrijgen is binnen de EU. Het gezonde ‘eten als een oermens” is dan op termijn ook niet meer mogelijk. Lees verder.

 

75 Procent van de artsen weigert zélf Chemotherapie

Artsen dachten dat, als ze het bloed van een zieke persoon aftapten, het de “boosaardige” infectie of ziekte uit het lichaam zou zuiveren, maar alles wat het deed, was de zieke veel zwakker maken, niet in staat om te vechten tegen wat hun lichaam binnendrong, waardoor de patiënt zeer waarschijnlijk sneller de strijd voor het leven zou verliezen.

Onderzoek met behulp van enquêtes en vragenlijsten tonen verder aan, dat 3 van de 4 artsen en wetenschappers chemotherapie voor zichzelf zouden weigeren, als gevolg van de verwoestende effecten op het hele lichaam en het immuunsysteem, en vanwege het extreem lage slagingspercentage. Daar komt bij dat slechts 2 tot 4 procent van alle vormen van kanker reageren op chemotherapie of hebben bewezen “het leven te verlengen.” Toch wordt het over de hele linie voorgeschreven voor ongeveer iedere vorm van kanker… Lees verder.

 

Boegem Balsem

Boegem Balsem is een medisch hulpmiddel en wordt toegepast als eerste hulp behandeling van de verbrande (bestraalde) huid die gesloten is. Tevens verzorgt Boegem Balsem de ruwe, droge, geïrriteerde (gesloten) en schrale huid. Boegem Balsem is uitsluitend bedoeld voor uitwendig gebruik. De balsem veroorzaakt geen irritatie. Deze Balsum is ook uitstekend geschikt voor de behandeling van bijvoorbeeld kapotte Diabetes voeten, zonnebrand en huidschade door bestraling. Lees verder.


Eczeem

Eczeem is de verzamelnaam voor oppervlakkige huidaandoeningen (rode plekjes, blaasjes, bulten, striemen, schilferende huid enz.). Er zijn vele soorten uitslag en met vele verschillende oorzaken.
Eczeem treedt meer op bij mensen met een droge huid, en blijkt dan ook vaak te berusten op een tekort aan onverzadigde vetzuren. Twee eetlepels koudgeperste extra vierge olijfolie of kokosnootolie, rijk aan onverzadigde vetzuren twee tot drie maal per dag, blijkt in vele gevallen wonderen te verrichten. Het eczeem verdwijnt soms al binnen enkele dagen en de droge huid wordt binnen een maand normaal. Lees verder

 

Farmaceutische leugentjes

De farmaceutische industrie is altijd bezig voor het heil van de mensheid. Maar we mogen ons niet al te gezond gaan voelen, want dat gaat ten koste van de omzet 

Jörg Blech, wetenschapsredacteur bij het weekblad Der Spiegel, ziet opmerkelijke parallellen tussen de hedendaagse gezondheidsindustrie en de activiteiten van dokter Knock, de hoofdpersoon in een toneelstuk van Jules Romain (1923), dat meermaals werd verfilmd. Lees verder.

 

 Interview met Bo Baden over vitamine B12

DAT BELANGRIJKE DOORBRAKEN ROND VITAMINEB12-TEKORT NIET BEKEND WORDEN, VIND IK ONACCEPTABEL”

Kijk, het zit zo: Vitamine B12 is voor het lichaam en de psyche van mensen de belangrijkste Vitamine die er bestaat. Vitamine B12 is ‘De Koning van alle Vitamines”. Ons lichaam kan NIET ZONDER Vitamine B12.  Maar nu blijkt -en het rare is dat dat nauwelijks bekend is!- dat Vitamine B12, dat in oa. in vlees en vis, melk en eieren zit, bij onvoorstelbaar veel mensen, van jong tot oud, HELEMAAL NIET wordt opgenomen in het lichaam. Lees hier verder.


Vitamine B12 zorgt voor extra energie.

Bovendien voorkomt het dementie bij ouderen.

Maar wat zijn de gevolgen bij tekorten?

Vitamine B12 is ook bekend onder de naam cobalamine. De verschijnselen die optreden bij een gebrek aan deze stof zijn o.a.: lees verder.

 

Europees patent openbaart: Aspartaam gebruikt E-colli..!

Het Europese patent van aspartaam is nu online beschikbaar. Het bevestigt wat al een tijdje rondzong; namelijk dat deze kunstmatige zoetstof is gemaakt van een afvalproduct van gemodificeerde E.Colibacteriën. Al is 1999 werd dit feit gerapporteerd en er werd niet veel aandacht door de media aan gegeven, noch door haar producent, een bedrijf dat we inmiddels wel kennen, namelijk Monsanto..! Er werd in die tijd al genetisch-gemodificeerd aspartaam toegevoegd aan softdrinks in Groot Brittanië. (Zie HIER een artikel uit de Independent uit 1999) In het patent wordt gesproken over ‘gekloonde micro-organismen’, hetgeen later onthult werd als genetisch gemodificeerd E.Colibacteriën. Lees verder.


Aspartaam

Aspartaam is een kunstmatige zoetstof die in veel producten verwerkt wordt.

Helaas wegen de voordelen - het is calorie-arm en smaakt toch zoet - niet op tegen de nadelen. Het wordt vanwege de voordelen heel vaak toegevoegd aan de zogenaamde Light-producten, light dranken en suikervrije kauwgom. Er is erg veel onderzoek gedaan naar de "werking" en de "bijwerkingen" van aspartaam.

Ondanks het feit dat deze onderzoeken het gebruik van aspartaam afraden is het toch een stof die door verschillende instanties is goedgekeurd en gebruikt mag worden voor consumptie. Lees verder.

 

Pure Graze®  Vlees: Voor de vleeseters onder ons!

Biologisch vlees is de eerste stap naar duurzame productie. Pure Graze®  neemt een volgende stap. Dit doen we door zoveel mogelijk de dieren in hun natuurlijke patroon te laten leven. Een stal, krachtvoer, antibiotica zijn door mensen bedacht. Ze brengen echter hun neveneffecten mee die consequenties hebben voor de duurzaamheid, de gezondheid en de smaak van het product. Lees verder.

 

Over kankercellen, IV vitamine C en andere alternatieve middelen in de strijd tegen kanker!

Aangezien ik (Lizzy, gediplomeerd natuurgeneeskundig orthomoleculair therapeut) van mening ben dat ieder mens het recht heeft om zijn eigen keuzes te maken als hij of zij een ernstige ziekte krijgt en bij bijvoorbeeld kanker alleen een weloverwogen eigen keuze kan worden gemaakt als men op de hoogte is van alle feiten, conventioneel of alternatief, plaats ik dit artikel louter ter informatie, zodat het kan helpen in de besluitvorming in geval van kanker. Overweeg zelf wat voor jou het meest geschikt is, waar je een goed gevoel bij hebt. Er zijn verschillende behandelingen of combinaties mogelijk op een natuurlijke manier zoals: voeding - essentiele vetzuren – vitaminen – MMS – Salvestrolen – LDN – Cantron – Flaraxin enz. Laat je voorlichten, vraag informatie en maak een, voor jou goedvoelende en weloverwogen keuze. Lees verder. 

 

Vlamingen wisselen massaal middeltjes uit tegen griep

Het griepvirus is weer in het land. Onderstaand artikel las ik in het nieuwsblad, maar wat me het meest opviel was weer het gemak waarmee door Marc van Ranst alle alternatieve middeltjes van tafel werden geveegd. Zelfs vitamine C moest er weer aan geloven, het doet niets voor je en in een normale(?) voeding zit voldoende....!! Volgens de schrijver kun je beter een paracetamol nemen...!! Gelukkig weten wij beter...!! Lees verder.

 

The Frog in the Water!

Codex Alimentarius tegen hooggedoseerde vitaminen en mineralen! Op dit moment verschillen de regels over de toegestane levels van vitaminen en mineralen in Europa van land tot land. Ieder land kiest de levels die de inwoners, volgens hen, nodig hebben en passen in de specifieke agenda’s van de grote bedrijven. Lees verder 

 

Cholesterolverlagers ( Statines)

Wat is het? Wat doen ze?

Waarom zijn ze zo gevaarlijk?

Waarom Big Farma de leugen laat voortleven?

Wat is de oplossing? Lees verder

 

Alles over Enzymen! Deel 1

Enzymen zijn onontbeerlijk voor een goede gezondheid. Iedereen die behandelde of gekookte voeding eet heeft een extra behoefte aan enzymen. Iedereen die verstand van gezondheid en gezonde voeding heeft weet dat enzymen bij iedere maaltijd nodig zijn voor de vertering. Lees verder.

 

Alles over Enzymen! deel 2

Door Lizzy Turelinckx © - februari 2009

Enzymen zijn nodig voor iedere chemische reactie in het lichaam. Enzymen zijn katalysators die samenwerken met elk orgaan in ons lichaam, en ze zijn onontbeerlijk voor de vertering van ons voedsel. Lees verder

 

Wat zijn enzymen? Deel 3

Auteur: Lizzy Turelinckx© - April 2009

Alle enzymen zijn proteïnen, en zijn samengesteld uit lange ketens van aminozuren. Enzymen werken op chemische en biologische levels. Enzymen zijn belangrijke essentiële nutriënten voor detoxificatie, ze zijn mede de levensenergie voor alle organismen. Enzymen zijn katalysatoren, ze zorgen dat vertering sneller gebeurd en kunnen alleen worden gevormd uit levend materiaal. Lees verder.

 

Een verbazingwekkende ontdekking.

Behoort u tot die meerderheid van mensen die geloven dat vet slecht voor u is en kan leiden tot hart en vaatziekten?

Het is zeker een reeds lang ingeburgerd geloof, en het is er één waardoor de voedingsindustrie met laag vetgehalte producten een nieuwe miljarden markt kon aanboren! Deze ontwikkeling gaat in feite al terug tot begin vijftiger jaren en naar een onderzoeker genaamd Ancel keys, die een heldere overeenkomst demonstreerde tussen vet consumptie en hart en vaatziekten. Hij paste zijn overtuiging een paar jaar later aan en legde de oorzaak bij de verzadigde vetten. Maar een nieuwe industrie was al ontstaan en al niet meer te stoppen. Niet dat zijn recentere hypothese beter was. Meer recentere studies tonen dat verzadigde vetzuren onze aderen niet verstoppen, in feite kunnen ze zelfs cholesterol verlagen. Maar wat veroorzaakt dan atheriosclerose? (het dichtslibben van de slagaders) En waarom heeft dit epidemische vormen aangenomen? De Duitse Arts Matthias Rath en de Nobelprijs winnaar Linus Pauling kwamen met de beste theorie en het is wat niemand verwachtte. Zij stelden dat atherosclerose zelfs geen ziekte was, in feite is het de manier van het lichaam om een beschadigd bloedvat te herstellen. De gezondheid van de slagaders hangt gewoonlijk af van vitamine C, en de mensen zijn een van de zeer weinige schepselen op de planeet die vitamine C niet zelf kunnen produceren. Zowel Rath als Pauling stelden dat atherosclerosis veroorzaakt wordt door vitamine C gebrek. Lees ook het artikel over cholesterol. 


 

 

 

 Ga naar de volgende pagina...

TerugVerder
Top
©Warriors For Health - FreePeopleAgency  | lizzy@warriorsforhealth.com