Home
Warriors For Health
Wie ben ik?
Gezondheidsnieuws
Onderzoeken
Food for Thought
Gezonde voeding
Medicinale Cannabis
Kruiden-Specerijen
Gezonde recepten
Natuurlijk mooi
Filmpjes
Ander nieuws
links
Fotoalbum
Disclaimer

De meest gevreesde ziekte

Vanwege het verwoestende effect en het lijden dat kanker veroorzaakt, is deze ziekte de meest gevreesde van allemaal. Kanker is, na hart-en vaatziekten, de belangrijkste doodsoorzaak in Europa. Naar schatting ontwikkelen 1 op de 2 mannen en 1 op de 3 vrouwen tijdens hun leven een of andere vorm van kanker. De "oorlog" tegen kanker duurt nu al dertig jaar, maar nog steeds is er geen therapie gevonden tegen deze gevreesde ziekte. De conventionele behandelmethoden bij kanker richten zich op het elimineren van de kankercellen met dodelijke chemicaliën, verwoestende bestralingen en gevaarlijke chirurgische ingrepen. Met deze methoden worden zowel de zieke als de gezonde cellen vernietigd. Zelfs al zouden patiënten dergelijke ingrijpende therapieën overleven, ze blijven voortdurend verwikkeld in een strijd tegen steeds weer nieuwe ziekten en tumoren die zich in hun verzwakte lichaam ontwikkelen.

Het zijn de metastase die kanker zo dodelijk maakt. Uit onderzoek is gebleken dat bepaalde voedingstoffen de uitzaaiing van kankercellen in het bindweefsel, waardoor metastase ontstaat, kunnen stoppen!

 

Wat is kanker?

Kankercellen ontwikkelen zich in het lichaam als gevolg van beschadiging van het cellulaire DNA, waardoor het mechanisme dat de vermeerdering van deze cellen stuurt, wordt vernietigd. Dergelijke abnormale cellen worden tijdens ons leven voortdurend gevormd in het lichaam, dat verschillende methoden heeft ontwikkeld om deze cellen op te sporen en te vernietigen. Helaas weten abnormale cellen soms aan hun vernietiging te ontsnappen en kunnen ze zich snel vermeerderen en tot tumoren ontwikkelen. Eèn tumor op èèn bepaalde plaats in het lichaam is zelden levensbedreigend. Ongeveer 90% van alle sterfgevallen door kanker wordt echter veroorzaakt door metastase, de invasie van kankercellen in andere organen en ander weefsel. Om onze organen gemakkelijker binnen te kunnen dringen, scheiden kankercellen enzymen af die het omliggende bindweefsel verteren. Zo kunnen kankercellen uitzaaien en andere organen binnendringen.

 

Hoe kanker zich verspreidt.

Cellen worden omgeven door collageen en bindweefsel. Om te kunnen groeien moeten gezonde cellen deze extracellulaire barrières, waardoor ze worden ingesloten, doorbreken. Dit proces is essentieel voor het leven. De cellen produceren hiervoor verschillende enzymen, die worden afgescheiden voor het verteren van bindweefselcomponenten, zoals collageen en elastine. Het is belangrijk dat die bindweefselvertering wordt gereguleerd, zodat de stabiliteit van het bindweefsel altijd gehandhaafd blijft. Excessieve afbraak van bindweefsel maakt deel uit van het ziektebeeld en nadat deze afbraak is opgetreden, kunnen infectueuze microben, waaronder virussen, het weefsel binnendringen. In extreme gevallen, zoals bij kanker, vormen de excessieve productie van verteringsenzymen en de afbraak van collageen en bindweefsel door kankercellen de gevaarlijke mechanismen met behulp waarvan deze cellen andere organen binnendringen en daar uitzaaien.

 

Uitbreiding van kanker op natuurlijke wijze tegengehouden.

Een team van wetenschappers in Amerika heeft (onafhankelijk) onderzoek gedaan met levende cellen om een antwoord te krijgen op verschillende wetenschappelijke vragen. Toen ze eenmaal het mechanisme, dat de metastase van kankercellen veroorzaakt, begrepen, gingen de onderzoekers op zoek naar het antwoord op een heel belangrijke vraag: Hoe kunnen we op natuurlijke wijze de invasie van kankercellen in het collageen en bindweefstel zodanig tegenhouden, dat het vermogen van het lichaam om zelf de ziekte te overwinnen kan worden vergroot?

Hiertoe bedacht het onderzoeksteam een experiment waarmee eerst kon worden vastgesteld hoe kankercellen een collageenmatrix verteren, om vervolgens een methode te ontwikkelen om dit te verhinderen. Hierbij maakten de onderzoekers gebruik van speciale flesjes met daarin tussenschotjes van hetzelfde collageenmateriaal dat ook de cellen in het lichaam omkleedt. In de bovenste ruimte van sommige flesjes werden kankercellen gekweekt in aanwezigheid van verschillende vitale celstoffen. In de bovenste ruimte van andere flesjes werden kankercellen zonder de aanwezigheid van voedingstoffen gekweekt. Zo kon worden vastgesteld welke groep kankercellen in staat was het collageenmembraan te verteren en de benedenruimte binnen te dringen. De resultaten van het onderzoek waren opzienbarend. Een simpele combinatie van voedingstoffen was in staat de kankercellen te verhinderen de collageenmatrix binnen te dringen!

De meest werkzame combinatie bestond uit de voedingstoffen Vitamine C, de aminozuren L-Lysine en L-Proline, en Polyfenol, een bestanddeel van groene thee, ook wel EGCG genaamd. Deze combinatie was in staat de verspreiding te stoppen van allerlei kankercellen, waaronder die van dikkedarm, long, huid en borstkanker.

 

De werking van voedingsmiddelen!

Ons onderzoek toont aan dat de combinatie van de voedingstoffen vitamine C, L-Lysine,L-proline en EGCG remmend werkt op de collageenverterende enzymen waarvan kankercellen gebruik maken om de weefsels in het lichaam binnen te dringen. De onafhankelijke wetenschappers toonden een direct verband aan tussen het stoppen van collageenverteende enzymen en de verspreiding van kankercellen. Omdat deze voedingstoffen de collageenoplossende activiteit van kankercellen kunnen stoppen, voorkomen ze daarmee ook dat deze kankercellen zich kunnen verspreiden in het lichaam.

 

Onderzoeksbewijzen voor beheersing van metastase door voedingstoffen.

In recentelijk onderzoek is bevestigd dat de volgende voedingstoffen effectieve inhibitoren (remmers) zijn van de invasie van verschillende soorten kankercellen in collageen en andere bindweefselcomponenten.

Epigallocatechine-gallaat (EGCG) is een belangrijk polyfenolbestanddeel van groene thee. De polyfenolen in groene thee, zoals epigallocatechine-gallaat, bezitten biochemische eigenschappen die het ontstaan en tevens de uitbreiding van kanker remmen. In wetenschappelijke vaktaal worden deze belangrijke eigenschappen antimutageen en antiprolifererend genoemd. Bovendien zijn polyfenolen krachtige antioxidanten die vrije radicalen neutraliseren en celbeschadiging voorkomen.

Demeule,M.,Brossard,M.,et.al.(2000)"Matrix metalloproteinase inhibition by green tea catechins."Biochim Biophys Acta. 1478(1):51-60
Zhang,G.,Muira,Y.,e.a.(2000)"Introduction of apoptosis and cell cycle arrest in cancer cells by in vivo metabolites of teas"Nutr kanker 28(2):265-273.


Vitamine C, in de in vet oplosbare vorm van ascorbylpalmitaat, bleek zowel zeer effectief in het beschermen van gezonde cellen, als ook in het verwijderen van abnormale cellen, waaronder kankercellen.

Liu,J.W.,Nagao,N.,e.a.(2000)"Anti-metastatic effect of an auto oxidationresistant and lipophilic ascorbic acid derivative trough inhibition of tumor invasion". Anticancer Res.20(1A):113-118.
Niedzwiecki,A.,Rath,M.,et.al.(2001)"Cytotoxic effect of lipophilic substitution at 2-,6-,and2,6-positions in ascorbic acid and expression of matrix metal-loproteinases in HepG2 cells,melanoma cells, and normal human dermal fibroblast.J Am Coll Nutr.20(5):575.
Ross.D.,Mendiratta,S.,et.al.(1999)"Ascorbate 6-palmitate protects human erythrocytes from oxidative damage"Free Radic Biol Med. 26(1-2):81-89.


L-Lysine en L-proline zijn natuurlijke aminozuren die de bouwstenen vormen van collageen en elastinevezels. Bovendien voorkomt L-Lysine de afbraak van collageen door de plaatsen te blokkeren waar enymen zich hechten. Deze stof is daarbij van doorslaggevend belang voor het voorkomen van bindweefsel - afbraak. Hoewel van levensbelang worden vitamine C en L-Lysine niet zelf door het lichaam geproduceerd. Daarom hangt de gezondheid van het lichaam af van de optimale dagelijkse toevoer van deze twee belangrijke voedingsstoffen.

Rath,M.,Pauling,L.(1992)"Plasmin-induced proteolysis and the role of apoprotein(a),Lysine and synthetic Lysine analogs". Journal of Orthomolecular Med. 7:81-82.
Kikuchi,Y.,Kizawa,I.,et.al.(1986)"The inhibitory effect of tranexamic acid on human ovarian carcinoma call grown in vitro and in vivo". Gynecol Oncol 24(2):183-188.


Selenium is een belangrijke component van het antioxidante afweersysteem van het lichaam en blijkt ook cellen tegen gifstoffen te beschermen. Selenium onderdrukt de ontwikkeling van tumoren en de vroege stadia van tumorgroei door remming van bepaalde enzymen.

Copalakrishna,R.,Gundimeda,U.(2001)"Protein kinase C as a molecular target for cancer prevention by selenocompounds"Nutr. Cancer. 40(1):44-63.


N-acetylcysteïne (NAC) is een krachtige antioxidant die essentieel is voor de productie van glutathion, eveneens een krachtige antioxidant. NAC blijkt het bindweefsel bescherming te bieden tegen ongecontroleerde afbraak.

Calis,Z.S.,Asanuma,K.,et.al.(1998)"N-acetyl-cysteïne decreases the matrix-degrading capacity of macrophage-derived foam cells: New target for antioxidant therapy?". Circulation. 97(24):2445-2453.


Arginine is een aminozuur dat belangrijker wordt naarmate er meer stress, verwondingen of ziekten optreden. Arginine versterkt het immuunsysteem en remt de groei van tumoren door celdeling. De hoogste concentraties arginine worden in het bindweefsel aangetroffen.

Milner,J.A.,Stepanovich, L.V.(1979)"Inhibitory effect of dietary arginine on growth of Ehrlich ascites tumor cells in mice". J.Nutr. 109(3):489-494


Koper en Mangaan zijn noodzakelijk voor een groot aantal lichaamsfuncties, maar vooral voor een optimale bindweefselstructuur en- stabiliteit en bescherming tegen vrije radicalen.

Davis C.D.,Johnson,W.T.(2001)"Dietary copper and dimethylhydrazine affect protein kinase C isozyme protein and mRNA expression and the formation of aberant crypts in colon of rats" Biofactors. 15(1):11-26.

 

De hoge prijs van kanker.

In de laatste decennia werden miljoenen dollars uitgegeven aan onderzoek om het eindelijk van deze ziekte te kunnen winnen. In Europa worden de totale kosten voor kanker geschat op meer dan 200 miljard Euro. Toch is het aantal kankerpatiënten en sterfgevallen als gevolg van kanker alleen maar gestegen.

Kanker heeft echter niet alleen aan veel mensen het leven gekost, ook de behandelingskosten zijn exponentieel gestegen. De behandelingskosten zijn het hoogst tijdens de eerste zes maanden na de diagnose. De op èèn na duurste periode in de behandeling is de zes maanden voorafgaand aan de dood, wanneer de ziekte gewoonlijk weer in alle hevigheid terugkeert.

Het gebruik van natuurlijke stoffen bij de behandeling van kanker zou niet alleen de ernstige bijwerkingen elimineren die het slachtoffer alleen nog maar meer pijn en onkosten bezorgen, maar ook de enorme financiële last verlichten die deze ziekte met zich meebrengt.

Evenals het baanbrekende werk op het gebied van hart-en vaatziekten, heeft dit team van wetenschappers hun onderzoek gericht op de ontwikkeling van een effectieve, natuurlijke therapie tegen kanker, die het vermogen van het lichaam vergroot om zelf de ziekte aan te pakken, deze therapie zal tevens veilig, betaalbaar en gemakkelijk toegankelijk zijn voor iedereen.


Heeft u na het lezen van dit artikel vragen of wenst u meer inlichtingen, vraag hier vrijblijvend alle info, wij helpen u graag.


Meer lezen over dit onderwerp:

De definitie van kanker herzien

Kanker alternatief

Gevreesde ziekte

Borstkanker

Mammografie

Kanker en vitamine C

Kanker en selenium

Kanker en vitamine E

Cijfers chemotherapie

Artsen over chemo

Kanker en voeding

Top
©Warriors For Health - FreePeopleAgency  | lizzy@warriorsforhealth.com