Home
Warriors For Health
Wie ben ik?
Gezondheidsnieuws
Onderzoeken
Food for Thought
Gezonde voeding
Medicinale Cannabis
Kruiden-Specerijen
Gezonde recepten
Natuurlijk mooi
Filmpjes
Ander nieuws
links
Fotoalbum
Disclaimer

Geloof en realiteit – Waarheid of overtuiging!©

Door Lizzy Turelinckx – 05-02-2009

Ziekte is een straf van God!  Als ik dit nu tegen je zeg, denk je dat ik gek geworden ben, dat iedereen nu wel weet dat dit niet waar is, en of ik niet iets nieuws te vertellen heb! Maar…er was een tijd dat iedereen dit geloofde. En ik wil er wat onder verwedden dat, toen de wetenschappers ontdekten dat ziekten werden veroorzaakt door slechte voeding, tekorten in voeding, virussen en bacteriën, er nog genoeg mensen waren die dit niet geloofden!

Wat wil ik hier mee zeggen? Het betekent, dat wat jij kent als de waarheid, misschien niet de waarheid is! Het betekent dat wat je geloofd misschien niet de werkelijkheid is!

Wat kan het effect van deze stelling zijn voor jou leven? Als iemand tegen je zegt dat sommige dingen die je doet, gevaarlijk kunnen zijn voor je gezondheid, maar jij geloofd het tegengestelde, dan is je geloof misschien gebaseerd op andere informatie. Of, erger nog, op verkeerde informatie ( willens en wetens door de media en industrie verspreide verkeerde informatie.) En wanneer het gaat over gezondheidsinformatie is er genoeg van beide.

Ik zoek de waarheid al meer dan 20 jaar, en neem maar van mij aan: er zijn genoeg dingen die je geloofd, en die niet de waarheid zijn! Ik ontdekte jaren geleden al, dat wanneer ik een vraag stelde die met ja of nee kon worden beantwoord, ik per definitie ja en neen kreeg op dezelfde vraag! Het viel me ook op dat er niet zo veel mensen waren die antwoorden met “ik weet het niet”. De meeste mensen zijn ervan overtuigd dat wat zij geloven als zijnde de waarheid, ook echt de waarheid is!  

Stel je voor dat je als kind aan enkele volwassenen vraagt of de zon nu om de aarde, of de aarde om de zon draait, en je krijgt op beide vragen hetzelfde “ja” als antwoord. En iedereen die je een antwoord geeft lijkt erg zeker te zijn van de juistheid van dit antwoord en geloofd ook dat het de waarheid is, ze kunnen je zelfs vertellen waarom hun antwoord het enige juiste is en waarom de anderen het fout hebben. Als kind zou je hier erg verward door raken. Als volwassene weet je de waarheid over ons zonnestelsel en heb je daar geen twijfels meer over.

Je moet je realiseren dat mensen de enige levende wezens op aarde zijn die in staat zijn om iets te geloven wat niet de waarheid is! Alleen mensen hebben het vermogen om de waarheid te negeren en bewijs te manipuleren of te verwerpen indien dit niet in overeenstemming is met wat ze geloven, of wanneer het hun geloof op de proef stelt! Jammer genoeg kiezen heel veel mensen ervoor om de waarheid te negeren waar het hun gezondheid betreft, dit resulteert in ziekte, onnodig lijden en vroegtijdige dood.

Het voorrecht dat mensen hebben om te kunnen kiezen werkt als een dubbel snijdend zwaard: het kan voor of tegen je werken. Wat je geloof betreft heb je dus ook een keuze. Je kunt geloven:

1) wat iedereen geloofd!

2) wat andere mensen en de industrie “willen” dat je geloofd!

3) wat “jij” geloofd!

4) de realiteit, de waarheid (dat is hetzelfde)

Welke van bovenstaande mogelijkheden denk je dat het beste voor je is? Welke is het beste voor de industrie? Welke mogelijkheid zullen mensen zoals jij kiezen?

Als je verzot bent op zuivelproducten (kaas – melk –ijsroom enz) en iemand verteld je met overtuiging dat zuivelproducten niet alleen “niet” goed zijn voor je botten, maar dat ze ook de oorzaak kunnen zijn van osteoporose en kanker, welke van de vier bovenstaande mogelijkheden beïnvloeden dan je reactie?

* leg je de informatie naast je neer zonder er over na te denken omdat je het eigenlijk       
   helemaal niet wil horen?

* Je beslissing zal afhankelijk zijn van wat het meest belangrijk voor je is. Als  
   gezondheid hoger staat in je prioriteiten lijstje (in je onderbewustzijn) dan het  
   doorsnee makkelijk kudde gedrag, dan ga je verder kijken en probeer je beslissingen  
   te nemen die het beste zijn voor je gezondheid.

* Is makkelijk en doorsnee meer belangrijk voor je dan gezondheid, dan gebruik je
   waarschijnlijk de magische woorden “ik geloof je niet” die je beschermen tegen een
   innerlijk conflict en die je een goed gevoel geven over een beslissing die je, in
   werkelijkheid, kwaad zal berokkenen.

Industrieën die producten maken die schadelijk zijn voor je gezondheid rekenen op het menselijke vermogen om de waarheid over de gevaren om te draaien naar het geloof dat het goed voor je is en dat het zo’n vaart niet zal lopen. Ze geven miljoenen uit aan de media voor advertenties, tv reclames en politici (voor bescherming), zodat de waarheid, die een negatief effect op de omzet kan hebben, niet aan het licht komt.

Ze doen geweldig hun best om je geloof zodanig te beïnvloeden, dat je niet alleen een tevreden gebruiker wordt van hun producten, maar ook een loyale supporter die hun product verdedigd tegen iedereen die informatie geeft over de schadelijke gevolgen van deze producten. Denk maar aan Becel, Activia, Sonja Bakker en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Ze doen dit zo goed en overtuigend dat je stevig in je schoenen ( je geloof, je waarheid) moet staan om niet in hun leugens mee te gaan! Elke keer wanneer iemand weigert de waarheid te geloven over, bijvoorbeeld melk of suiker, lacht de industrie en is blij met het feit dat hun best bewaarde geheimen, geheim blijven voor het grote publiek. Ze zijn blij dat jij hen helpt, als gebruiker en als supporter, om hun gevaarlijke praktijken te kunnen voortzetten. Hun acties en campagnes zijn dan geslaagd en leveren hun geld op!

Je begrijpt dat dit soort geloof niets met de waarheid, de werkelijkheid,  te maken heeft.

“Als je een grote leugen vaak genoeg blijft herhalen zullen de mensen ze uiteindelijk gaan geloven als zijnde de waarheid!” – Joseph Goebbels.

Wat zijn de gevolgen voor je gezondheid als je blijft leven in een fantasie wereld? We kennen ze allemaal in onze omgeving, vriendenkring of familie en gezin: Kanker – hart-en vaatziekten – Beroerte – artritis – astma – diabetes – osteoporosis – mindere kwaliteit van leven en vroegtijdig overlijden. Ik heb dit hiervoor ook al opgesomd, maar ik blijf het herhalen want er zijn teveel mensen die onnodig lijden door een verkeerd geloof in een verkeerde waarheid. We kunnen hen dat dan ook niet vaak genoeg zeggen, ook al willen ze vaak niet naar ons luisteren. De waarheid voor een individu is nu eenmaal dat wat ze geloven! Ook al is dit de verkeerde en gevaarlijke waarheid, het is hun waarheid!

Hieronder een uitspraak van Michael Crichton, auteur van The Lost World:

“ Mensen denken zelden voor zichzelf, dat is niet comfortabel. Voor het grootste deel zullen mensen herhalen wat hun is verteld, en ze worden boos als iemand hen op een ander gezichtspunt of mogelijkheid (waarheid) wijst. De doorsnee persoon is niet geïnteresseerd in een bewust leven, maar in comfort en niet te veel nadenken. Ze ervaren verandering als oncomfortabel en willen dit liever niet. Andere levende wezens moeten vechten voor hun eten en hun territorium, dit is eigen aan de dierenwereld. Mensen vechten voor hun geloof! Of dit de werkelijkheid is of niet, het is wat ze geloven als zijnde de waarheid!”

W.K. Clifford zie het ooit op deze manier: “ Als een persoon vasthoud aan wat hij als de waarheid geloofd, wat hem in zijn kinder- en jeugdjaren is verteld, zal hij niet openstaan voor nieuwe ideeën. Hij zal alle twijfel over de juistheid van wat hij geloofd wegdrukken, zal weigeren te luisteren naar anderen, wil geen boeken lezen over het onderwerp en zal waarschijnlijk boos en gepikeerd worden als zijn geloof in twijfel wordt getrokken, en daardoor nog steviger vasthouden aan zijn waarheid. Deze mensen zijn niet open minded en kunnen niet veranderen. Dat is jammer, want ze ontzeggen zichzelf een hele hoop kennis, geluk en gezondheid!”

Wees daarom niet star in wat je geloofd, maar wees open minded!

Denk niet met de gedachten van anderen, maar met die van jezelf!

Waarheidsgetrouwe informatie samen met het begrijpen van die informatie is macht!

Druk niet weg wat je verontrust of wat niet in je huidige geloof past!

Onderzoek en leer! Wapen je tegen de afhankelijk makende kreten van reclame en lobby’s.

Je zult ervaren dat de waarheid, de werkelijkheid, je een gelukkiger, gezonder en beter mens zal maken, maar alleen als je het geloofd!

To Your Health!

Lizzy

Coach Cellulaire Geneeskunde en Voeding

Dit artikel doorsturen of op uw website, dat kan als u de auteur en de website www.warriorsforhealth.com vermeld.

 

Top
©Warriors For Health - FreePeopleAgency  | lizzy@warriorsforhealth.com