Home
Warriors For Health
Wie ben ik?
Gezondheidsnieuws
Onderzoeken
Food for Thought
Gezonde voeding
Medicinale Cannabis
Kruiden-Specerijen
Gezonde recepten
Natuurlijk mooi
Filmpjes
Ander nieuws
links
Fotoalbum
Disclaimer

Veel ouders bezorgd om eetgedrag kind

TILBURG - Twee derde van de ouders maakt zich zorgen over het eetgedrag van Nederlandse kinderen. Bijna 40 procent is bezorgd om het eetgedrag van haar eigen kind.

Eén op de vijf ouders vraagt zich af of haar kind genoeg calcium en eiwit binnenkrijgt. Dit blijkt uit onderzoek uitgevoerd door Ruigrok NetPanel in opdracht van Milner onder 768 Nederlandse ouders met kinderen tussen de 6 en 12 jaar oud.

Vleeswaren favoriet

Bijna alle ouders vinden het belangrijk dat hun kind voldoende bouwstoffen, zoals calcium en eiwit binnenkrijgt. Melk(producten en kaas zijn een belangrijke bron van eiwit en calcium. Na vleeswaren blijkt kaas het populairste broodbeleg van ouders voor hun kinderen.

Slechts 40 procent van de ouders zegt precies te weten welke bouwstoffen haar kind nodig heeft. En maar één op de vijf kijkt op de productverpakking of een product de juiste bouwstoffen bevat.

Als het gaat om broodbeleg let de helft van de ouders vooral op suiker en vet. Iets minder dan de helft (47 procent) let op calcium en eiwitten. Ze letten minder op geur, kleur- en smaakstoffen (33 procent) en zout (29 procent).

Regels

Het broodbeleg is voor 37 procent van de ouders aanleiding voor discussie aan tafel. Voornamelijk doordat een kind alleen zoet beleg op brood wil.

De helft van alle ouders hanteert dan ook regels voor het broodbeleg. Ook blijkt dat ruim de helft van de ouders samen met hun kind bepalen wat die op brood eet.

Link naar origineel artikel:

http://www.nu.nl/gezondheid/1939726/veel-ouders-bezorgd-om-eetgedrag-kind.html

Top
©Warriors For Health - FreePeopleAgency  | lizzy@warriorsforhealth.com