Home
Warriors For Health
Wie ben ik?
Gezondheidsnieuws
Onderzoeken
Food for Thought
Gezonde voeding
Medicinale Cannabis
Kruiden-Specerijen
Gezonde recepten
Natuurlijk mooi
Filmpjes
Ander nieuws
links
Fotoalbum
Disclaimer

Het Magische van wel of niet geld hebben en verdienen!

Geldproblemen los je niet met geld op!

Iedereen kent wel iemand met geldproblemen, of iemand die te weinig geld heeft. Misschien jij zelf wel? Wellicht zat je ooit zelf eens in zo’n situatie, of ken je iemand die maar net kan rondkomen. Toen ik eens in die situatie zat zei iemand tegen me:  “langdurende geldproblemen los je niet op met geld”. Ik begreep dit op dat moment niet, maar ergens wist ik wel “dit klopt”.

 

Geld anders gaan bekijken!

Er zijn verschillende manieren waarop je naar geld kan kijken. Als je € 1000 tekort komt heb je € 1000 nodig om je probleem op te lossen, is het niet? Dit lijkt een aannemelijke en logische gedachte. Geld kun je uitdrukken in aantallen, je kunt er mee rekenen. Je kunt er teveel of te weinig van hebben. Dit alles lijkt aardig te kloppen. Maar het klopt alleen als je de factor “Tijd” buiten beschouwing laat.

 

Het begrip tijd!

Met geld kun je eten, kleding, brandstof enz. mee kopen. Je kan je hypotheek of lening ermee afbetalen. Dit zijn zaken die je opmaakt (eten) of voor bepaalde tijd krijgt (hypotheek – lening). Eten verteer je en zorgt dat je blijft leven. Een maand wonen koop je en daarna koop je weer een maand. Het is met geld net als met slapen en eten. Je kunt niet zoveel eten of slapen dat je het de rest van het jaar niet meer nodig hebt. En de meeste van ons kunnen ook niet cash betalen voor een huis of nieuwe auto. Kortom, geld moet rollen, je hebt er alleen wat aan als je het uitgeeft, je hebt er alleen plezier van als je er iets mee “doet”.

 

Geld is dus een rekeneenheid, geld is aan tijd gebonden, en het uitgeven is noodzakelijk voor je levensbehoeften!

Wanneer iemand dus tekort heeft is de vraag “hoeveel” niet zo belangrijk, maar de vraag “waardoor”.

Waardoor komt het dat iemand niet genoeg heeft?

 

“Geldproblemen los je niet op met geld” betekent dat, bij een geldprobleem dat vaker voorkomt of maandelijks terugkomt, de oorzaak van het tekort elders ligt. Het geldtekort is de uitingsvorm van een onderliggend probleem.

 

Wanneer je vaak honger hebt is het natuurlijk zinvol je af te vragen of je wel voldoende eet! Maar de tweede stap is, je afvragen waardoor je vaak honger hebt. Je kunt nu eenmaal niet 1 dag zoveel eten dat je de rest van de maand niets meer nodig hebt en niet meer hoeft te eten. En zo is het ook met geld!

 

Geld beschouwen als waarderingsmiddel!

Geld is ook een middel waar we waardering mee uitdrukken. Als je dus vaak een tekort aan geld hebt, dan lever je misschien te weinig waarde!

Of je levert wel waarde, maar ziet dat zelf niet zo!

Of je levert je waarde op de verkeerde plaats! Jij ziet de waarde wel, maar anderen niet!

Ergens doe je dan iets “niet goed” en krijg je onvoldoende “waarde-ring”.

Ik heb het hier niet over schatrijk worden maar gewoon over prettig kunnen leven.

 

Als je zonder werk zit is dat heel inzichtelijk, als je wel een baan hebt maar niet voldoende verdient, dan doe je misschien niet het juiste werk, of je baas wil je niet de waarde geven die je levert.

Het loont dan om eens te gaan praten met iemand die een andere kijk op je werk heeft.

Als je akkoord gegaan bent met een laag salaris is het zinvol je af te vragen hoeveel jij jezelf waard vindt! Waarom ben je akkoord gegaan met dit salaris? Als het antwoord daarop lijkt op deze: “in deze branche is niet veel te verdienen!”. Vraag je dan af of dat voor iedereen in die branche geldt, en of je dan misschien in de verkeerde branche zit of een verkeerde kijk erop hebt!

Anderen (je baas bijvoorbeeld) de schuld geven van de hoogte van je inkomen zal je niet helpen! Daar wordt het simpelweg niet méér van!

De enige manier om dat salaris omhoog te krijgen is door de verantwoordelijkheid te nemen voor je situatie! Het is zoals het is!

 

Als je akkoord gegaan bent met € 1200 bruto per maand voor 50 uur werken, dan zal je baas, als je om verhoging vraagt of een opmerking hierover maakt, zeggen: “je bent er toch mee akkoord gegaan”. Dat is meestal het einde van het gesprek. En je baas heeft daar natuurlijk gelijk. Maar bij jou blijft de wrevel, dan is het tijd om op zoek te gaan naar een plek waar je meer kan verdienen!

 

Geld als energie beschouwen!

Als ik ergens in een spiritueel boekje, vol met aquarellen, lees dat “geld energie is” dan gaan mijn tenen krullen. Maar het is wel waar!

Geld kun je vergelijken met elektriciteit. Het stroomt je portemonnee in en uit. En op het moment dat het in de handen van iemand anders is, is het ( in tegenstelling tot elektriciteit) nog steeds dezelfde hoeveelheid energie! (inflatie buiten beschouwing gelaten).

Die andere persoon kan het op zijn beurt ook weer uitgeven. In dat opzicht is geld dus energie, omdat je het kan doorgeven zonder dat het waarde verliest.

 

Geld koppelen aan vertrouwen!

In vroeger tijden was geld gemaakt van goud en zilver. Metalen die iedereen wel wilde hebben. Dat is tegenwoordig niet meer zo. We werken nu met een ander vertrouwenssysteem. Van moeilijk na te maken briefjes tot giraal geld (internet), aandelen, obligaties en opties.

Allemaal op basis van vertrouwen. Op een bepaald moment ruil je dus dat vertrouwen in voor boodschappen, een fiets, auto of huis!

 

Of je ergens vertrouwen in hebt is een kwestie van emotie, waarbij (onbewust) veel dingen meespelen! Het kleurrijke logo van het IJslandse ICESAFE riep in het begin een heel andere emotie op dan op dit moment. ( en ik had er niet eens een rekening).

 

Geld kun je dus zien als “rekeneenheid”, “waarderingsmiddel”, het is “energie” en de waarde is ook nog eens gekoppeld aan “emoties”!

 

Geld als liefde beschouwen?

Nu begeven we ons op glad, maar spannend ijs!

Als geld een uitdrukkingsvorm van waardering is, op energie lijkt en aan emotie gekoppeld is, dan is het idee dat geld liefde is, niet zo heel ongewoon!

 

Als iemand vaak iets voor je doet en je bedankt die persoon daar nooit voor of doet nooit wat terug, dan gaat dat na verloop van tijd wrijving geven.

 

Als je niet voldoende salaris krijgt, je daarvan behoorlijk baalt, maar toch blijft waar je bent zonder te solliciteren of uit te kijken naar iets nieuws, dan gaat dat wringen na een tijd!

 

Je kunt geld, net als liefde, aannemen of weigeren. Zowel geld als liefde zijn in deze wereld onmisbaar. Liefde om je binnenkant gezond te houden, geld om je bestaan buiten gezond te houden.

 

Geld is een middel waarmee je voor jezelf en anderen kunt zorgen!

In een bepaald opzicht is dat ook waar liefde over gaat, toch?

 

Wat is jou visie over geld en geld verdienen?

Zie jij geld krijgen of vragen voor bewezen diensten of producten als niet ethisch, of vindt je het niet meer dan normaal dat mensen beloond worden voor hun diensten, kennis of producten?

Ga bij jezelf eens na hoe jij daar tegenover staat, en waarom?

 

Love and good health

©Lizzy Turelinckx

Orthomoleculair therapeut

Therapeut en coach Dr. Rath Health Alliance

 

Top
©Warriors For Health - FreePeopleAgency  | lizzy@warriorsforhealth.com