Home
Warriors For Health
Wie ben ik?
Gezondheidsnieuws
Onderzoeken
Food for Thought
Gezonde voeding
Medicinale Cannabis
Kruiden-Specerijen
Gezonde recepten
Natuurlijk mooi
Filmpjes
Ander nieuws
links
Fotoalbum
Disclaimer
Bloeddrukverlagers werken niet bij kwart patiënten

DEN HAAG - De erfelijke eigenschappen van een patiënt bepalen of bloeddrukverlagende ACE-remmers effect hebben. Bij een kwart van de patiënten werken ze niet.

Bij driekwart verlagen ze de kans op een hartinfarct of overlijden door een hartaanval juist extra goed. Dit blijkt uit een grootschalige studie die is gesteund door de Nederlandse Hartstichting. De Rotterdamse onderzoeker Jasper Brugts heeft de resultaten gepresenteerd tijdens het jaarlijkse congres van het American College of Cardiology.

Perindopril

De onderzoekers bestudeerden de werking van een bepaalde ACE-remmer, Perindopril bij negenduizend hartpatiënten. Ze ontdekten dat patiënten met bepaalde erfelijke variaties geen baat hadden bij het geneesmiddel. Ook niet als ze het medicijn vier jaar slikken. Artsen schrijven deze medicijnen voor aan patiënten met hartfalen, mensen die een hartinfarct hebben gehad en aan mensen met een hoge bloeddruk.

Besparing

Het gaat om honderdduizenden mensen in Nederland. Deze mensen gebruiken deze medicijnen langdurig, zo'n tien tot vijftien jaar of langer. Het gebruik van de medicijnen zou bij een kwart van hen dus nutteloos zijn. Toekomstige screening op erfelijke variaties kan bepalen of iemand ACE-remmers voorgeschreven moet krijgen. Volgens de onderzoekers zou dat op jaarbasis een kostenbesparing van 20 à 30 miljoen euro kunnen opleveren.

Link naar origineel artikel:

http://www.nu.nl/gezondheid/1941570/bloeddrukverlagers-werken-niet-bij-kwart-patienten.html

Hoge bloeddruk vaak onbehandelbaar

Steeds meer mensen hebben een hoge bloeddruk die niet meer te behandelen is. Dat komt omdat mensen te lang wachten met naar de arts gaan, zodat ze te laat met medicatie beginnen. Dit schrijft de American Heart Association (AHA) in een onlangs verschenen rapport.

Mensen met een hoge bloeddruk wachten niet alleen te lang met naar een arts gaan, ook andere factoren zoals levensstijl, spelen een rol.

Resistent
De AHA noemt hoge bloeddruk onbehandelbaar of resistent, wanneer een patiënt ondanks het gebruik van drie verschillende soorten medicijnen nog steeds geen normale bloeddrukwaarden bereikt. Hieronder vallen dus ook mensen bij wie met vier of meer verschillende medicijnen wel een normale waarde bereikt kan worden.

De onderzoekers schatten dat het om 20 tot 30 procent van de patiënten gaat, die hun medicijnen wel volgens voorschrift gebruiken. Resistentie komt volgens hun vooral voor bij ouderen, mensen met overgewicht, een natriumrijk dieet, slaap apneu of een chronische nierziekte. 
Maar ook bij overmatig gebruik van alcohol, drop of pijnstillers. Deze hebben dezelfde invloed op de bloeddruk of verminderen de werking van de medicijnen.

De AHA verwacht dat het percentage patiënten dat drie of meer medicijnen voorgeschreven krijgt, de komende tien jaar met 10 procent zal stijgen.

Link naar origineel artikel:

http://www.nu.nl/gezondheid/1671613/hoge-bloeddruk-vaak-onbehandelbaar.html

 

Top
©Warriors For Health - FreePeopleAgency  | lizzy@warriorsforhealth.com