Home
Warriors For Health
Wie ben ik?
Gezondheidsnieuws
Onderzoeken
Food for Thought
Gezonde voeding
Medicinale Cannabis
Kruiden-Specerijen
Gezonde recepten
Natuurlijk mooi
Filmpjes
Ander nieuws
links
Fotoalbum
Disclaimer

Bekwaamheid – Mogelijkheid

Auteur: Lizzy Turelinckx© - April 2009

Wat is bekwaamheid – vermogen – begaafdheid - wat kun jij doen – wat is kunnen?

Je zegt wel eens " ik wenste dat ik dat ook kon, maar ik kan het niet." Soms lijken de dingen die we willen het meest onbereikbaar en ongrijpbaar voor ons. Meestal denken we dat we meer geld of een andere externe factor nodig hebben om onze dromen en wensen te verwezenlijken. En omdat we die externe factor missen zijn we geneigd te denken dat onze wensen en dromen onbereikbaar of niet te realiseren zijn. Dus zitten we vast in die vicieuze cirkel. We accepteren het als zodanig, vrezen het tegelijkertijd en geven die droom dan maar op.

Maar…voor je iets accepteert dat absoluut geen waarde heeft, kijk nog een keer. Angst is een ding waarvoor wij geconditioneerd zijn het te accepteren zonder vragen te stellen, maar het heeft absoluut geen waarde. Wanneer je de volgende keer angst ervaart en accepteert, stel jezelf de vraag welke waarde die angst vertegenwoordigd voor jou. Vluchten voor jezelf heeft geen waarde en geen zin. Je kunt namelijk nergens heen, je neemt jezelf en je angst altijd mee, waarheen je ook vlucht. In alle gevallen kom je jezelf tegen en moet je de realiteit onder ogen zien. Het idee dat je kan vluchten voor je problemen stamt uit het idee, de illusie, dat er een “ jij “ is met een probleem en dat er een andere “ jij “ is die kan weglopen voor dit probleem! Belachelijk niet? Inderdaad! De eerste stap om het probleem op te lossen is door je te realiseren en te accepteren dat jij het probleem bent, en dat jij dus ook zelf de oplossing bent. Niets van buitenaf (extern) is er veranderd, maar als jij veranderd, wordt je oude externe situatie vervangen door een nieuwe. De bekende wet van aantrekking en de wet van oorzaak en gevolg treedt dan in werking.

Voor nu…laat ons eerst bepalen wat mogelijkheid en bekwaamheid is…wat is kunnen?

Iedereen heeft dingen die hij nu wel kan en die hij voordien niet kon. Je kunt nu lopen en dat kon je niet als baby. Dat komt niet omdat de grond is veranderd, maar omdat jij bent veranderd. Je kunt nu lezen terwijl je dat als kleuter niet kon. Onze taal is niet veranderd, maar jij wel. Ooit kon Bill Gates geen software schrijven, maar nu wel. De wereld is niet veranderd, Bill wel. Het universum is niet veranderd, maar jij wel!

Zie je het plaatje? Er zijn zoveel dingen die iemand nu wel kan terwijl hij of zij dat voorheen niet kon! Hoe kan dit, hoe is dit mogelijk…?

Het zijn namelijk nooit de dingen die veranderen!

Wat veranderd er dan wel?

Wat veranderd is het idee dat iemand heeft van zichzelf!

Herinner je je de film The Matrix nog?

Toen Neo zijn idee over zichzelf veranderde was hij in staat het onmogelijke te doen!

Zo gaat het met iedereen.

Dus…wat is kunnen? Wat is bekwaamheid, mogelijkheid?

Het is niets anders dan een verandering in wat jij denkt dat je bent!

Wat je werkelijk bent is een persoon met oneindige mogelijkheden. Dat geldt voor iedereen. We zijn in werkelijkheid een idee, het idee dat we van onszelf hebben.

Als zodanig is succes niet iets wat we kunnen najagen en vangen, het is iets wat we aantrekken als de persoon die we geworden zijn. We kunnen die persoon veranderen door het idee dat we over onszelf hebben te veranderen.

Het probleem is dus niet de buitenwereld, hoewel we geneigd zijn om de schuld van ons falen bij de buitenwereld, buiten onszelf, te leggen. Het probleem, als dat er al is, ligt dus bij jezelf en je idee, de herkenning die je hebt over jezelf en de buitenwereld. De manier waarop je jezelf en je wereld waarneemt en interpreteert. Dit werkt volgens een terugkerend systeem, wat je steeds weer opnieuw weerhoud van de vervulling van je dromen en wensen.

Verander het systeem, zoek naar nieuwe waarheden, bekwaamheden en mogelijkheden in jezelf en je veranderd je wereld!

Om het met andere woorden te zeggen: op deze aarde ben je een mens met ervaringen. Deze ervaringen zijn bepaald door je gedachten, ideeën en standpunten, die weer zijn bepaald door je waarnemingen. Het is een cirkel. De sleutel hier is dat je waarneming een aangeleerd systeem is. Je leert je eigen weg naar je eigen waarnemingen terwijl je opgroeit. Wat je als waarheid accepteert van je ouders, vriendjes, leraars en alle andere mensen in je leven is het frame voor je eigen waarnemingen.

Je waarnemingen zijn dus aangeleerd . En wat je hebt aangeleerd kan je ook weer afleren! Je leert het weer af door het te vervangen door een nieuw systeem van waarneming, door het wissen van je harde schijf als het ware!

Dit kun je doen door nieuwe waarheden voor jezelf te zoeken, door boeken te lezen, cursussen te volgen en op zoek te gaan naar je ware ik, je eigen gedachten en gevoelens, diegene die je echt bent! 

De wereld die jij ervaart is niet de wereld die je buurman ervaart. We zien allemaal onze eigen illusie, dat wat we willen zien. Het is de interpretatie van een energetische activiteit die we zelf hebben gecreëerd. We zien wat we willen zien en horen wat we willen horen, passend bij onze waarnemingen, vooroordelen en ervaringen.

De uitdaging is om de realiteit te zien door een visie en niet door aangeleerde waarnemingen. Maar visie krijg je pas als je eindelijk al je vooroordelen en waarnemingen, die je van anderen hebt overgenomen en aangeleerd over wat je denkt te zien en te weten, los laat en de gebeurtenissen en mogelijkheden zelf laat vertellen WAT het is inplaats van met alle vooroordelen te bedenken wat je DENKT dat het is. Maar over dit leerproces kan ik nog wel een heel artikel volschrijven. Misschien in een andere nieuwsbrief!

Maar het antwoord op de bovenstaande vraag is: jij bent verantwoordelijk voor je eigen “kunnen”, jij en niemand anders. Mensen kunnen je iedere keer als je een idee of visie voorlegt vertellen dat je het niet zal kunnen, dat het je niet zal lukken… dit zal op jou geen enkel effect hebben als je die mening niet accepteert. Pas als je het gaat accepteren en tot je eigen waarneming, ervaring maakt, zal je worden tegengehouden door jezelf, je eigen angst om te falen. En dan gaat het je inderdaad niet lukken, je bent dan zelf je ergste vijand.

Daarom…kunnen is… accepteer de waarnemingen van anderen niet als je eigen waarheden, verander, onderzoek, re-create jezelf, creëer een nieuw idee van wie en wat je bent…dit is niet altijd makkelijk maar als je het doet zal succes niet uitblijven en kun je je wensen en dromen waar maken door je inzet, geloof in jezelf, doorzettingsvermogen en met de hulp van het universum!

Success, love and good health! 

 

Top
©Warriors For Health - FreePeopleAgency  | lizzy@warriorsforhealth.com