Home
Warriors For Health
Wie ben ik?
Gezondheidsnieuws
Onderzoeken
Food for Thought
Gezonde voeding
Medicinale Cannabis
Kruiden-Specerijen
Gezonde recepten
Natuurlijk mooi
Filmpjes
Ander nieuws
links
Fotoalbum
Disclaimer

Europees patent openbaart: Aspartaam gebruikt E-colli..!

Het Europese patent van aspartaam is nu online beschikbaar. Het bevestigt wat al een tijdje rondzong; namelijk dat deze kunstmatige zoetstof is gemaakt van een afvalproduct van gemodificeerde E.Colibacteriën. Al is 1999 werd dit feit gerapporteerd en er werd niet veel aandacht door de media aan gegeven, noch door haar producent, een bedrijf dat we inmiddels wel kennen, namelijk Monsanto..! Er werd in die tijd al genetisch-gemodificeerd aspartaam toegevoegd aan softdrinks in Groot Brittanië. (Zie HIER een artikel uit de Independent uit 1999)


In het patent wordt gesproken over ‘gekloonde micro-organismen’, hetgeen later onthult werd als genetisch gemodificeerd E.Colibacteriën. En ze zijn gemodificeerd, om een speciale peptide te produceren, die weer nodig is om aspartaam te maken. Een peptide is een molecuul dat bestaat uit een kleine keten van aminozuren, die onderling zijn verbonden door middel van een peptidebinding. Een peptide onderscheidt zich van een eiwit door het geringe aantal aminozuren in het molecuul, maar kan zelf dienen als bouwsteen voor een eiwit.


De gecultiveerde en volgevreten bacteriën, produceren een aminozuur/eiwit-achtige stof, die het phenylalanine-aminozuur (aspartaamzuur) produceert, dat nodig is om de synthetische zoetstof te maken. Het afval van de bacteriën wordt daarna gebruikt om de grote peptide om te vormen tot een dipeptide, o.a. door middel van een carboxyl-groep. Daarna worden deze dipeptides behandeld met alcohol en methanol om tot het definitieve eindproduct ‘aspartaam’ te komen.


Onnodig om hier te zeggen dat we bij de naam Monsanto al onze wenkbrauwen dienen te fronsen, getuige de handelwijze van deze gigant op het gebied van genetisch gemanipuleerd voedsel en het gifgas ‘Agent Orange’, dat officieel werd gebruikt als ontbladeringsmiddel in de oorlog van de VS in Vietnam.
 Coca Cola liet onlangs nog een promotiecampagne draaien om de veiligheid te benadrukken van het aspartaam in haar producten (naast Coke o.a. ook Fanta en Sprite). Zie het filmpje hier.. CocaCola probeert zich ook te verdedigen tegen de sterker wordende aanwijzingen, dat light-drankjes mensen juist hongerig maken, omdat hun insuline-niveau erdoor wordt beïnvloed.
Opvallend is daarbij dat één van de presentatrices van de show roept:“Ik krijg inderdaad altijd honger als ik een light-drankje heb gedronken’.. 
 
(zie HIER een artikel erover)


Over E951: Aspartaam
Aspartaam (ook wel bekend als E951) is een kunstmatige zoetstof die bijna 200 x zoeter is dan suiker. Het wordt onder verschillende namen op de markt gebracht: Nutrasweet, Candarel en Equal, om eer een paar te noemen.. Meer dan 200 miljoen mensen wereldwijd gebruiken elke dag aspartaam, want het zit in duizenden producten. Een aantal dat nog steeds stijgt want het wordt bijvoorbeeld ook gebruikt in dieet (‘light’) producten zoals frisdrank en tafelzoetjes. Maar daarnaast ook in fruitsappen, fruitconserven, ranja, yoghurt, kwark, yakult, taart, snoepjes, kauwgom, graanproducten, chips, peutertandpasta, enz. Het wordt echter ook steeds vaker in medicijnen en vitamine-preparaten toegepast…Het is een van de meest controversiële onderwerpen uit de wetenschap en het zorgt al meer dan 25 jaar voor grote onrust.


Het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid publiceerde 167 redenen om geen aspartaam te gebruiken en toch is de stof door de FDA, de Amerikaanse warenautoriteit goedgekeurd… Wetenschappelijk onderzoek laat o.a. de volgende klachten zien: leerproblemen, hoofdpijn, migraine, depressie, angstaanvallen, chronische vermoeidheid, verlammingen, beschadiging van oogzenuw en netvlies, diabetes, vetzucht, epileptische aanvallen, hartkloppingen, etc. En daarnaast beschadigt het de hersenen en het centrale zenuwstelsel, en is het al kankerverwekkend bij doseringen ver beneden de in Europa gestelde ADI (Aanvaardbare Dagelijkse Inname) van 40 mg/kg.


In 1965 vroeg de Searle company in de VS toestemming aan de FDA (Amerikaanse Food en Drugs Administration) om aspartaam op de markt te brengen, maar die classificeerde het onmiddellijk als een giftige stof en verbood het. Uit onderzoek bleek dat het sterk kankerverwekkend was en hersentumoren veroorzaakte bij proefdieren. Apen die aspartaam kregen toegediend overleden hieraan. Dus.. Waarom, als aspartaam zo gevaarlijk is, wordt het toch op de markt toegelaten?

Omdat Donald Rumsfeld, ex-minister van Defensie en toenmalig CEO van de Searle Company miljoenen dollars doneerde aan de verkiezingscamapgne van Ronald Reagan. Uit dank werd Rumsfeld, inderdaad, de latere minister van Defensie, in Reagan’s team opgenomen. Kort na het aantreden van Ronald Reagan werd een nieuwe aanvraag ingediend die onmiddellijk werd goedgekeurd door de nieuwe directeur van de FDA, (u raadt het al) een vriendje van Rumsfeld en Reagan.


Er worden wereldwijd honderden miljoenen dollars verdiend aan aspartaam door bedrijven als Monsanto. Ondanks het feit dat in de VS het aantal gevallen van hersentumor(en) sinds de introductie van aspartaam op de markt met ruim 10% is gestegen. Blijkbaar is dat onvoldoende reden om het te verbieden. Brussel durft geen vuist te maken tegen de Amerikaanse belangen en luistert alleen naar de honderden lobbyisten van de chemische industrie die met pseudo-wetenschappelijke rapporten die door diezelfde industrie worden betaald proberen aan te tonen dat aspartaam een onschuldig product is.

Binnenkort verschijnt van de hand van Drs. John Consemulder het boek ‘De Zoete Wraak’, een boek dat geheel is gewijd aan de geschiedenis en de uiterst giftige eigenschappen van aspartaam. Het boek verschijnt binnenkort bij Frontier publishing. Maar het boek is vanaf vandaag al te koop via John Consemulder rechtstreeks! (€ 25,- ; 400 pagina’s boordevol bewustmaken en belangrijk en actueel gezondheidsnieuws, waarbij ook alle donkere geheimen van de farmaceutische – en voedingsindustrie aan het licht worden gebracht). Je kunt het boek bestellen door John een mailtje te sturen: info@healingsoundmovement.comx


Het bijzondere in relatie tot onze gezondheid blijf toch hoe je als overheid een giftige stof kunt toelaten onder het mom:

 “Het is veilig, zolang je er maar niet te veel van neemt, want dan is het wél giftig”…!?

Welk gezond mens is in staat zijn dagelijks hoeveelheid aspartaam bij te houden, alsook in meer dan 6000 producten dit smerige goedje al wordt toegepast…

Bronnen: www.wanttoknow.nl

http://www.gewoon-nieuws.nl/2013/09/kunstmatige-zoetstof-aspartaam-gemaakt-van-bacterie-stront/Aspartaam

Aspartaam is een kunstmatige zoetstof die in veel producten verwerkt wordt.

Helaas wegen de voordelen - het is calorie-arm en smaakt toch zoet - niet op tegen de nadelen.

Het wordt vanwege de voordelen heel vaak toegevoegd aan de zogenaamde Light-producten, light dranken en suikervrije kauwgom.

Er is erg veel onderzoek gedaan naar de "werking" en de "bijwerkingen" van aspartaam.

Ondanks het feit dat deze onderzoeken het gebruik van aspartaam afraden is het toch een stof die door verschillende instanties is goedgekeurd en gebruikt mag worden voor consumptie.

Aspartaam wordt samengesteld uit een drietal chemische stoffen:

 • Asparaginezuur

 • Phenylalanine

 • Methanol (of methylaclcohol).

Zodra methanol in het lichaam is opgenomen wordt het omgezet in mierenzuur en formaline.

Mierenzuur wordt gebruikt in toiletreinigers en artikelen die een groot antiseptisch vermogen moeten hebben. Niet echt iets om door je koffie en vla te roeren dus.

Formaline is een dodelijk zenuwgif en bovendien kankerverwekkend. Het probleem van formaline uit aspartaam is, dat het lichaam het nauwelijks kan verwerken en het daarom opslaat in organen en vetweefsel.

Phenylalanine is een aminozuur dat normaal voorkomt in de hersenen. Het is echter ook een een stof die, zodra hij op zichzelf staand wordt toegepast, werkt als een zenuwgif. Een buitensporige hoeveelheid phenylalanine in de hersenen vermindert de hoeveelheid serotonine waardoor emotionele of geestelijke stoornissen alsook agressief gedrag kunnen ontstaan. Het spreekt voor zich dat ook bij zuigelingen en embryo's een hoog gehalte aan phenylalanine in de hersenen vervelende gevolgen kan hebben.

Aspartaam kan zeer ernstige klachten veroorzaken. Het begint vaak met vage klachten die niet echt te plaatsen zijn. Naarmate het aspartaam gebruik echter langer duurt, nemen ook de klachten toe.

Bestaande ziekten als Parkinson en MS kunnen door het gebruik van aspartaam aanzienlijk verergeren. Wanneer men stopt met het gebruik van aspartaam nemen ook de klachten af.

Even de meest in het oog springende klachten die bij het FDA gemeld zijn op een rijtje:

 

 • leerproblemen

 • gevoelloosheid in armen en benen

 • lusteloosheid

 • schaduwen zien

 • schade aan de oogzenuw (blindheid)

 • duizeligheid, beven

 • migraine, hoofdpijn

 • onduidelijk spreken

 • persoonlijkheidsveranderingen

 • paniek aanvallen, fobieën, angsten

 • allergische reakties

 • opgezwollen gevoel, oedemen

 • zich onwerkelijk voelen

 • aankomen in gewicht

 • jeuk, netelroos

 • misselijkheid, braken

Indien je stopt met het gebruiken van aspartaam moet je er rekening mee houden dat je lichaam "ontwenningsverschijnselen" gaat vertonen. De giftige stoffen uit aspartaam die (soms jarenlang) in je lichaam zijn opgeslagen komen nu langzaam vrij.

Je lichaam zal hier op reageren met natuurgeneeskundig "normale" ontgiftingsverschijnselen.

 • Hoofdpijn

 • Verkoudheid

 • Huiduitslag

 • Vermoeidheid

 • Depressie

 • Overmatig transpireren etc.

Dit zijn ontgiftingsreacties en je kunt je lichaam daarbij helpen.

Hier even de meest voor de hand liggende, simpele dingen die je kunt doen:

 • Véél drinken (minimaal 10 glazen per dag met 2 theelepels Mineral Vitality (Keltisch zeezout) per dag)

   

 • Bezoekje aan de sauna

   

 • Wandelen in de buitenlucht - ontspanning

   

 • Licht verteerbaar voedsel gebruiken

   

 • Een vastendag inlassen - sapdag

   

 • Je lever ondersteunen met mariadistel – juiste vetten enz.

   

Het spreekt voor zich dat je niet alles tegelijk moet doen.

Maak een keuze uit dat wat voor jou goed te doen is.

Wil je professinionele hulp om te ontgiften neem dan contact op met een van onze therapeuten op nummer 0475-56 81 50 of mail naar lizzy@turelinckx.com

Veel achtergrond- en wetenschappelijke informatie over Aspartaam kun je vinden op de website : www.aspartaam.nl

Het loont zeker de moeite om daar eens rond te snuffelen!


Dit berichtje kreeg ik van een lezer naar aanleiding van bovenstaand stuk over aspartaam. 

Beste Lizzy,
Uw stukje over aspartaam is niet correct. Ten eerste bestaat het niet uit drie chemische stoffen, maar uit 1 stof die gemaakt is uit methanol, fenylalanine en asparaginezuur.
Asparaginezuur en fenylalanine zijn lichaamseigen stoffen die dus onmogelijk van zichzelf giftig kunnen zijn (te grote hoeveelheden daar gelaten).
Onderzoeken hebben verder ook geen bewijs kunnen vinden voor de schadelijkheid.
Helaas heb ik geen directe bronnen voor u aangezien u zelf ook niet de moeite heeft gedaan uw beweringen te onderbouwen, maar die zijn erg makkelijk te vinden. 
Hier een mooi overzicht: 

http://mkatan.nl/radio-en-tv/330-19-apr-stevia-het-nieuwste-e-nummer.html


Met vriendelijke groet,
Onne Wierda. 


Hier het stukje van M. Katan waar de link hierboven naar verwijst:

De EU heeft vorige week de nieuwe zoetstof Stevia goedgekeurd. Dat wordt dus een nieuw E-nummer, ik schat E 960 of 61. Zelden is een E-nummer met zoveel enthousiasme begroet. Stevia heeft een uitstraling van klein maar dapper. Dat komt omdat het plantaardig is, het wordt gewonnen uit de bladeren van de Zuid-Amerikaanse honingplant. De stof is daardoor ook niet gepatenteerd. In 1999 werden Stevia-bladeren door de EU afgekeurd als voedingsmiddel wegens gebrek aan gegevens over de veiligheid. Plantaardig betekent namelijk lang niet altijd veilig, wilde planten zijn vaak giftig. Sommigen zagen echter in de afkeuring de hand van de zoetstoffenindustrie die bang zou zijn voor concurrentie. Een Europarlementariër van de Duitse Groenen stelde pas nog vragen aan de Europese Commissie waar de goedkeuring van Stevia bleef.[1].

 

Intussen is er voldoende onderzoek gedaan naar de veiligheid van Stevia, het is goedgekeurd, en daarmee wordt Stevia big business. Pepsi gaat enorme investeringen doen om cola light te maken met Stevia,[2] en de rest van de industrie doet hetzelfde. Wat zoetstoffen profijtelijk maakt is de zorg van de consument over suiker. Suiker levert lekkere calorieën waar je gemakkelijk te veel van binnenkrijgt en dus dik van wordt. Aan suiker worden op internet ook allerlei ziekten toegeschreven, overigens veel zonder wetenschappelijke onderbouwing. Die zorgen over suiker zijn niet nieuw. Veertig jaar geleden werd het al omschreven als “pure, white and deadly”,[3] oftewel zuiver, wit en dodelijk. Daarna verdween suiker lange tijd uit het zicht omdat vet alle aandacht kreeg, maar nu is het weer terug.

 

Omdat mensen geen calorieën willen maar wel van zoet houden greep de industrie naar zoetstoffen zonder calorieën. Probleem is dat die vroeg of laat allemaal een slechte naam krijgen. Objectief is er niets mee mis, er zijn weinig onderdelen van uw voeding zo grondig onderzocht als aspartaam of cyclamaat, maar er blijven altijd mensen die zorgen hebben, en via internet verbreiden die zorgen zich snel. Vandaar de Stevia. Ik verwacht dat er binnen 10 jaar een actiegroep komt die beweert dat je van Stevia enge ziektes krijgt, maar bij de Stevia-supporters overheerst voorlopig de blijdschap. 

Bronnen:
[1] Parliamentary questions 5 May 2009 E-3362/09. WRITTEN QUESTION by Hiltrud Breyer (Verts/ALE) to the Commission Subject: EU authorisation of Stevia

[2] Associated Press. PepsiCo looks for new, no-cal, natural sweeteners By EMILY FREDRIX (AP) – Mar 23, 2010.

[3] Yudkin J. Dietary fat and dietary sugar in relation to ischaemic heart-disease and diabetes. Lancet. 1964. John Yudkin. Pure, white and deadly -- the problem of sugar. 1972, Davis-Poynter Ltd (London). 164 p.


Wie is Prof. Dr. Martijn B. Katan?

http://mkatan.nl/over-katan.html

Lees het CV van Martijn Katan en de wakkeren onder ons hoeven niet meer verder te zoeken!!!!


Aspartaam, Hersentumors en de FDA

Deze video is een goed overzicht van de problemen met Aspartaam.

Video over de gevaren van aspartaam!

De goedkeuring van aspartaam  was de meest omstreden in de geschiedenis van de FDA. De zoetstof is niet goedgekeurd op wetenschappelijke gronden, maar onder invloed van sterke politieke en financiële druk.

Miljoenen mensen over de hele wereld eten en drinken aspartaam en doen dit al gedurende vele jaren. Ben jij een van die vele miljoenen die een of meerdere van de 6000 producten gebruiken die aspartaam bevatten, of ken je mensen die dat doen, blijf dan alstublieft doorlezen omdat de informatie die volgt van cruciaal belang is voor de gezondheid.

Er zijn meer rapporten over reacties op aspartaam in het bezit van de FDA dan van alle andere voedings- toevoegingen bij elkaar. Deze rapporten bevatten ondertussen meer dan 10.000 klachten over aspartaam, maar volgens de FDA zelf is er van alle gevallen die negatieve ervaringen hebben slechts 1% die daadwerkelijk een klacht indient. Dit betekent dat de 10.000 gedocumenteerde gevallen slechts het topje van de ijsberg is en dat er waarschijnlijk miljoenen mensen zijn die met aspartaam slechte ervaringen hebben voor hun gezondheid.

Terwijl er een grote variëteit aan symptomen is gerapporteerd, vallen minstens twee daarvan in de categorie Neurologie en gedrag met symptomen als hoofdpijnen, stemmingswisselingen en hallucinaties. De rest zijn overwegend maag en darmproblemen.

Aspartaam en je hersenen: Wat hebben eerdere en huidige studies aan het licht gebracht?
Vanaf het eerste begin waren de gevaren van giftige kunstmatige zoetstoffen bekent, het is jammer en schandelijk dat de politiek ervoor gekozen heeft om die te negeren.

In een tweejarige studie die is uitgevoerd door de makers van aspartaam, ontwikkelden 12 van de 306 ratten die op een dieet stonden waaraan aspartaam was toegevoegd hersentumoren, terwijl in de controle groep geen enkele rat een tumor ontwikkelde. 5 van de 12 tumors ontwikkelden zich zelfs in ratten die op een zeer lage dosis aspartaam waren gezet.

Andere studies lieten zien dat aspartic acid, een van de hoofdingrediënten van aspartaam, zelfs hersenletsel gaven bij zeer jonge ratten.

In 1981  was een statistisch rapport van hersentumoren door aspartaam, gericht aan de FDA, zo verontrustend dat zij besloten geen goedkeuring te verlenen voor NutraSweet.

Een, voorheen voor de FDA werkende, toxicoloog getuigde zelfs voor het Amerikaanse congres dat aspartaam in staat was om hersentumoren te veroorzaken. Hij getuigde in zijn verklaring dat G.D Searle's (de maker van aspartaam) studies had waarin stond dat aspartaam onbetrouwbaar was. Minstens 1 van deze studies bevestigden dat, zonder enige twijfel, aspartaam in staat is om hersentumoren te ontwikkelen bij experimentele dieren.

Een recent, in 2008, uitgevoerd onderzoek door wetenschappers van “The University of Pretoria” en “The University of Limpopo” ontdekten dat het regelmatig gebruik van aspartaam de opname van enzymen in de hersenen verhinderde waardoor de hersenen niet meer normaal konden functioneren en dit kon leiden tot neuro-degeneratie.

Volgens de wetenschappers kan regelmatig gebruik leiden tot storingen in:

• het metabolisme van aminozuren
• het metabolisme en de structuur van proteïnen
• de integriteit van nucleiczuren
• zenuwstoornissen
• endocriene stoornissen

Verder zet de afbraak van aspartaam in het lichaam, de zenuwen, bij wijze van spreken, in brand en kan daarom direct aanleiding geven tot een hoge graad van zenuw depolarosatie.

Hoe in godsnaam is dit zwaar giftige en gevaarlijke product dan toch op de markt kunnen komen?

Heel simple: door fraude en bedrog !

De bewijzen die aantoonden dat aspartaam gevaarlijk is werden genegeerd en vervalst, en het werd, via een proces voor goedkeuring, door de FDA gedrukt door een selecte groep die daar financieel voordeel bij had.

Waarom is het verder nog verstandig om aspartaam te vermijden?

Als een grote kans op een hersentumor niet genoeg voor je is om aspartaam te vermijden, is het misschien interessant voor je om te weten dat aspartaam voor 40% bestaat uit aspartic acid. Aspartic acid in je lichaam verhogen significant je aspartaat bloedlevels, dit geeft een verhoogt level van deze neurotransmitters in je hersenen en daar beginnen ze langzaam de neuronen af te breken.

Maar…de gevolgen en symptomen hiervan zul je pas gaan merken als 75 of meer % van de neuronen reeds overleden zijn. Dan zullen chronische ziekten, zoals hieronder zijn aangegeven, zich gaan openbaren.

• Multiple sclerosis, ziekte van Parkingson en ziekte van Alzheimer.
• Verlies van geheugen en gehoor
• Hormonale problemen
• Epilepsie
• AIDS
• hersenletsels en verlammingen
• Neuro-endocrine storingen

Maar…er is nog meer. Aspartaam bestaat ook voor 50% uit phenylalanine. Verhoogde levels van phenylalanine in je hersenen kan de serotonine levels in je hersenen verlagen. Dit zal leiden tot emotionele stoornissen en depressies. Dit kan weer leiden tot schizofrenie en een verhoogde aanleg voor stemmingswisselingen.

De overige 10% is methanol. Niet alleen is methanol op zichzelf giftig, het breekt in het lichaam af in formic acid en formaldehyde – een dodelijk neurotoxine . Methanol vergiftiging kan leiden tot de volgende symptomen:

• Zicht problemen
• Hoofdpijnen, oorsuizen, duizeligheid
• Misselijkheid en maag- en darmstoornissen
• Vermoeidheid, gevoelloosheid en pijnscheuten in armen en benen.

• Gedragstoornissen
• Geheugenuitval

Nog afgezien van de gevolgen voor je hersenen kan aspartaam de kans op kanker significant verhogen. Een goed gecontroleerde, dubbelblinde zeven jaar durende studie leert ons dat zelfs een kleine hoeveelheid  van 20 milligram per dag, kanker kan veroorzaken bij mensen. Een flesje van 0.35 cl frisdrank bevat ongeveer 180 mg aspartaam, reken dus uit welk risico je loopt!

Klaar om je frisdrank en aspartaam verslaving op te geven?
Frisdranken zijn een geweldig grote bron van aspartaam en andere chemische zoetstoffen in de voeding van de meeste mensen, ook kinderen en jongeren! Er zijn natuurlijk ook nog vele andere bronnen van aspartaam. Ze worden commercieel verkocht onder de namen: NutraSweet, Equel, Spoonfull, Equel-Measure en de meest bekende Candarel en Natrena. Al deze zoetstoffen bevatten aspartaam. Ook al de zoetjes van de minder bekende merken en huismerken vallen onder deze categorie. Hetzelfde geldt voor de zoetstoffen in poedervorm. De volgende producten bevatten ook een behoorlijke hoeveelheid aspartaam:

• Frisdranken, fruitsappen, en water met een smaakje.
• Kauwgum
• Tafel zoetjes
• Diet voeding en voedsel voor diabetici
• Ontbijtgranen, zoals Kellogg’s enz.
• Goedkope vezelsupplementen.
• Jam en confituren
• Snoepwaren
• Goedkope vitaminesupplementen (ook voor kinderen) en vrij verkrijgbare medicijnen.

Om aspartaam in je voeding te vermijden is het dus zaak om de etiketten voortaan goed te lezen en uit te kijken naar producten die aspartaam-vrij zijn.

 

Bron: Dr. Mercola / Bewerkt en vertaald: Lizzy

Help ons de waarheid over de gevaren van dit gevaarlijke gif te verspreiden. Miljoenen mensen brengen zichzelf dagelijks in gevaar door het gebruik van aspartaam en andere chemische zoetstoffen. Geef iedereen toegang tot de waarheid. Lees ook het artikel over aspartaam - MS en Lupus hier. 

 

Worden we dik van kunstmatige zoetstoffen?

Meer dan de helft van de volwassenen gebruikt dagelijks kunstmatige zoetstoffen (bijvoorbeeld Aspartaam), omdat ze denken dat die gezonder zijn dan suiker en minder calorieën bevatten.

Deze producten helpen mensen echter niet om af te vallen en wellicht worden ze er zelfs dikker door, zo blijkt uit een nieuw onderzoek.

Zoetstoffen met een lage caloriewaarde kunnen de drang naar zoete voeding namelijk vergroten, waardoor mensen weer meer aankomen.

Dat is nog niet alles, want de onderzoekers hebben ook ontdekt dat de kunstmatige suikervervangers een dissociatie in de hersenen veroorzaken tussen energie en zoetheid, en het vermogen van de hersenen aantasten om precies vast te stellen hoeveel calorieën we eten, en dus te stoppen als we genoeg gegeten hebben.

Bij een onderzoek werd ontdekt dat suiker gebieden in de hersenen stimuleert die verwachtingen en een voldaan gevoel reguleren en dat daarmee de trek in zoetigheid kan worden uitgezet. Met behulp van functionele beeldvorming van de hersenen ontdekten ze dat kunstmatige zoetstoffen niet dezelfde neurale routes activeren.

Verder wisten we al dat kunstmatige zoetstoffen carcinogeen zijn en dus kanker kunnen veroorzaken .

Het is dus verstandig om van kunstmatige zoetstoffen en suiker af te stappen wil je gezond blijven. Lees ook het artikel over aspartaam-MS en Lupus hier.

Lizzy

Bron:Medisch dossier september 2008.

 

Top
©Warriors For Health - FreePeopleAgency  | lizzy@warriorsforhealth.com