Home
Warriors For Health
Wie ben ik?
Gezondheidsnieuws
Onderzoeken
Food for Thought
Gezonde voeding
Medicinale Cannabis
Kruiden-Specerijen
Gezonde recepten
Natuurlijk mooi
Filmpjes
Ander nieuws
links
Fotoalbum
Disclaimer

Wat Is Arganolie?

Arganolie is een schaarse olie met een unieke samenstelling, die uit de vruchten van de Arganboom (Argania spinosa) wordt geperst. Tot 15 jaar geleden had nog bijna niemand van deze olie gehoord. Nu echter groeit de populariteit van deze olie met de dag. Steeds meer mensen uit Europa, Amerika en Japan ontdekken de vele voordelen van Arganolie. De unieke samenstelling van deze olie maakt het geschikt voor culinair en cosmetisch gebruik. Bovendien wordt gesuggereerd dat Arganolie ook heel wat therapeutische kwaliteiten heeft. Uit wetenschappelijk onderzoek is naar voren gekomen dat de unieke componenten van Arganolie onder andere de bloedcirculatie kunnen stimuleren, het cholesterolgehalte kunnen verlagen en de fysieke weerstand kunnen bevorderen. Het gegeven dat Arganolie zeer schaars is in combinatie met de vele toepassingen van deze olie zorgt ervoor dat het ook wel "vloeibaar goud" wordt genoemd.


Arganolie Werkt !

Arganolie bevat een hoog gehalte aan vitamine E, zelfs 50% meer dan olijfolie en hierdoor is deze olie een weldaad voor de huid. Verschillende studies hebben aangetoond dat Arganolie de huid verstevigt en herstelt. Arganolie bevat 90 mg Tocopherol, wat onmisbaar is om 'vrije radicalen' tegen te gaan. Dit zorgt weer voor een mooie, gezonde huid en tevens dat de veroudering wordt tegen gegaan. Daarnaast bevat het Quercitine en Myricetine, die bekend staan om schimmeldodende en bacterie dodende eigenschappen. Arganolie gaat littekenvorming tegen, werkt verzachtend en ontspannend bij Psoriasis, bevordert wondgenezing en is zeer werkzaam bij verbrandingen. Arganolie heeft een prettige, natuurlijke geur. Zij wordt direct in de huid opgenomen en is heerlijk in bad. Argan huidolie wordt ook gebruikt voor massages die lichaamsvetten helpen afbreken. Opvallend is dat in in Marokko bijna geen huidkanker, prostaatkanker en borstkanker voorkomen. Dit wordt in verband gebracht met het zowel inwendig als uitwendig gebruiken van Arganolie. De olie is goed te mengen met etherische oliën en andere basis oliën. Een toevoeging van minimaal 5% verhoogt de houdbaarheid van Arganolie. Samenvattend kan met zekerheid worden gesteld dat het regelmatig consumeren van Arganolie leidt tot onder andere een aanzienlijke verlaging van het cholesterolgehalte, versterking van het immuunsysteem, het anti-oxideren van vrije radicalen, een ontstekings-remmend werking, verbetering van de algehele doorbloeding, verlaging op de kans op arterio-sclerose en het revitaliseren van de cellen. Daarnaast kan Arganolie ook als een weldaad voor het haar worden beschouwd.


Arganolie voor Culinaire en Cosmetische toepassingen, wat is het verschil?

Belangrijk verschil is dat de pitten voor de productie van olie voor culinaire toepassingen geroosterd worden. Dit roosteren geeft de olie meer smaak. Bij het produceren van Arganolie voor cosmetische toepassingen wordt gebruik gemaakt van pitten die niet zijn geroosterd. Daar komt bij dat Arganolie voor cosmetische toepassingen uitvoerig gefilterd wordt, waardoor de olie de smaak verliest en neutraal wordt. Vervolgens zijn er partijen die ervoor kiezen om Arganolie te laten ontgeuren. De extra processen zorgen ervoor dat een hoge kwaliteit olie wordt verkregen, wat nodig is voor deze olie om als cosmetische verzorgingsproduct te kunnen dienen.


Hoe wordt Argan olie gemaakt?

De traditionele manier van het maken van olie gebeurt geheel handmatig door de berbervrouwen. Eerst wordt de noot uit de uitgedroogde vrucht gehaald om vervolgens de harde buitenkant van de noot met twee stenen te kraken. Als het olie voor culinaire doeleinden betreft dan worden deze geroosterd door ze mild te verhitten. Nadat de pitten zijn afgekoeld worden ze gemalen en met mild water tot een brij vermengd. Door deze brij deeg handmatig uit te persen wordt de Argan olie gewonnen.


Mechanisch Produceren!

Door de populariteit van Arganolie is de vraag enorm gegroeid. Veel producenten zijn daarom in de afgelopen 10 jaar over gestapt op het mechanisch malen en persen. Echter ook bij het mechanisch persen wordt het kraken van de noten met de hand gedaan. Voordeel van deze productiewijze is dat er met minder tijd meer olie wordt gewonnen. Bovendien wordt er geen water meer toegevoegd om het deeg te persen. Hierdoor kan de olie langer worden bewaard. Voor de extractie van Arganolie wordt noch oplosmiddel noch hitte gebruikt. De olie is dus een koud geperste olie met een hoge voedingswaarde.


Wat is de samenstelling van deze olie?

Arganolie heeft een buitengewoon evenwichtige samenstelling. Argan olie is rijk aan onverzadigde vetzuren en essentiële vetzuren. De meest voorkomende vetzuren zijn Omega 9 (oliezuur) en Omega 6 (linolzuur). Deze olie is ook rijk aan vitamine E (tocoferol), wat als één van de krachtigste biologische anti-oxidanten wordt beschouwd. Ook bevat Arganolie fenolen, moleculegewicht eiwitten, squaleen, sterolen, Carotenoïden en Ferulinezuur. De ruim aanwezige componenten sterolen, vitamine E en polyfenolen zijn veelzijdig. Deze componenten hebben naast een anti-oxidante functie ook een kalmerende en helende werking. De polyfenolen gaan ontstekingen tegen en helpen bij het tegengaan van allergische reacties. De essentiële vetzuren helpen bij het tegengaan van ontstekingen en zijn nodig voor de productie van prostaglandine. Dit is een natuurlijke ontstekingsremmer. Essentiële vetzuren zorgen ook voor meer elasticiteit en weerstand van uw huid. In combinatie met saponinen zorgen vitamine E ervoor dat uw huid weer gezond en zacht wordt. Vitamine E beschermt op zijn beurt weer de essentiële vetzuren door te voorkomen dat deze worden afgebroken.


Prijs

Steeds meer en meer mensen uit het buitenland raken geïnteresseerd in deze olie vanwege zijn cosmetische en voedzame eigenschappen. Vanwege het zeldzame karakter en arbeidsintensieve productieproces is Argan olie zeer prijzig.


Waar kan Cosmetische Arganolie allemaal voor worden gebruikt?

Deze natuurlijke olie wordt door bewuste vrouwen gebruikt als een dagelijkse schoonheidsbehandeling voor het verminderen of voorkomen van rimpels, het hydrateren van de huid, het versterken van nagels en het verzorgen van haar en hoofdhuid.


Arganolie kan onder andere ook gebruikt worden voor het,

behandelen van huidaandoeningen zoals Acne, Eczeem en psoriasis,
masseren van stijve artritis gewrichten en pijnlijke spieren,
verzorgen of voorkomen van zwangerschap striemen,
verzorgen van nagelriemen en
verzorgen van lippen.


Cosmetische Arganolie voor natuurlijke huidverzorging

Arganolie bevat veel verschillende componenten en bovendien zijn veel van deze componenten veelzijdig. Daar komt bij dat de effecten van deze componenten elkaar soms versterken. Zo helpt Arganolie bijvoorbeeld bij het voorkomen of verminderen van rimpels doordat deze olie rijk is aan:

  • essentiële vetzuren,
    verschillende anti-oxidanten,
    voedende vitamine E en
    eiwitten met een hoog moleculair gewicht.

Dankzij deze componenten voedt, kalmeert en versoepelt Arganolie uw huid. Daarnaast helpt Arganolie om een droge en geïrriteerde huid te hydrateren en te verzachten. Door het versterken van de natuurlijke barrière van uw huid helpt deze olie ook voorkomen dat teveel vocht uit de huid kan verdampen.


Tevens stimuleert Arganolie een evenwichtige talgproductie, waardoor de huid soepel wordt gehouden. Doordat Arganolie diep in de huid doordringt wordt de voedingswaarde naar de cellen gestimuleerd. Hierdoor stimuleert Arganolie een gezonde cel vernieuwing. Deze edele olie kan zelfs voor de zeer gevoelige babyhuidje worden gebruikt. Voor optimaal resultaat is het echter belangrijk dat u 100% pure en biologisch geproduceerde Arganolie gebruikt. Door de sterk groeiende vraag naar Arganolie zijn er veel aanbieders die beweren pure arganolie te verkopen, maar vrijwel altijd gaat het dan om verdunde of bewerkte Arganolie.


Arganolie beschermt uw huid tegen de zon

Warmte, droge lucht en schadelijke UV-stralen van de zon zorgen ervoor dat uw huid uitdroogt. Arganolie beschermt uw huid en voorkomt dat uw huid uitdroogt met alle nadelige gevolgen van dien. Zo is een droge huid is erg gevoelig. Het gaat vaak gepaard met schilfering van de huid en jeuk. Bij een erg droge huid kunnen ook kloven en rode plekken ontstaan.

Ook biedt deze olie Uw huid bescherming tegen de kou

Ook in het winterseizoen bestaat er een grote kans op uitdroging van uw huid. Dit omdat in de winter de vochtigheidsgraad van de lucht lager is met als gevolg dat uw huid eerder uitdroogt. Een droge huid is een lange termijn probleem, dat vaak terugkeert. Vooral in de winter.


Arganolie is een weldaad voor het haar

Verschillende componenten in Arganolie zijn zeer effectief voor het behandelen van droog en pluizig haar. Ook helpen deze om beschadigd haar te herstellen en om glans aan dof haar te geven. Arganolie is ook prima geschikt om de droge en gevoelige hoofdhuid te verzorgen. Een gezonde hoofdhuid is een belangrijke voorwaarde voor mooi gezond haar.


Arganolie voor voorkomen of herstellen Striae

De oorzaak van Striae (bijvoorbeeld bij zwangerschap striemen) is dat de collageen en elastine in de huid te ver worden uitgerekt. Hierdoor worden de vezels gescheiden. Door de huid te hydrateren biedt Arganolie de huid meer elasticiteit en weerstand. Daarnaast beschermen de verschillende anti-oxidanten in deze olie het collageen en elastine tegen vrije radicalen. Deze en andere componenten helpen dus de huidcellen om niet te scheiden tijdens perioden van snelle groei.


Acne, Eczeem en Psoriasis

Men kan veel verschillende huidaandoeningen onderscheiden. De bekendste hiervan zijn, Eczeem, Psoriasis en Acne. De combinatie van de unieke componenten van Arganolie helpt met succes om de ontstekingssymptomen van deze huidaandoeningen te verlichten. Huidaandoeningen zijn vaak wel te behandelen maar niet altijd te genezen. Bij ernstige vormen van huidaandoeningen raden wij u aan om eerst uw huisarts te raadplegen.


Natuurlijke Lip verzorging

Arganolie kan ook goed gebruikt worden voor het verzorgen en beschermen van de zeer gevoelige huid van de lippen. Deze olie helpt ook bij het voorkomen van uitgedroogde lippen en scheurtjes. Ook verzorgt het de droge en geïrriteerde huid rond de lippen. Arganolie bevat natuurlijke zonnefilters die de lippen beschermen tegen UV - straling.


Arganolie voor de verzorging van uw nagels

Arganolie helpt u om uw beschadigde nagels op een snelle, simpele en natuurlijke wijze te herstellen en gezond te houden. Bovendien voorkomt uw door uw nagels en nagelriemen regelmatig te verzorgen met Arganolie dat deze door water, schoonmaakmiddelen, wasmiddelen en andere stoffen kwetsbaar en week worden.


Arganolie ideaal voor massage

De componenten van Arganolie maken deze olie ideaal voor het masseren van pijnlijke spieren en stijve artritis gewrichten. De essentiële vetzuren in Arganolie spelen een cruciale rol in de vorming van prostaglandine. Dit is een natuurlijke ontstekingsremmer, welke pijn, zwelling en ontstekingen vermindert. Dit terwijl het de bloedsomloop stimuleert

Bron: F.V. Maris - exclusief distributeur België van Argan Bio House (pure Arganolie) Trekschurenstraat 130 – Hasselt 3500 GSM: 0479 778735 eMail: f.jouck@skynet.be

Top
©Warriors For Health - FreePeopleAgency  | lizzy@warriorsforhealth.com