Home
Warriors For Health
Wie ben ik?
Gezondheidsnieuws
Onderzoeken
Food for Thought
Gezonde voeding
Medicinale Cannabis
Kruiden-Specerijen
Gezonde recepten
Natuurlijk mooi
Filmpjes
Ander nieuws
links
Fotoalbum
Disclaimer

Natuurlijke remedies voor ADHD ( alternatieven voor Ritalin en Aderol)

Lizzy Turelinckx

 

Het natuurlijk middel LTO3 heeft bewezen effectief te zijn bij hyperactiviteit, slaapproblemen, concentratieproblemen en angstaanvallen. Zeker de moeite van het proberen waard. Lees er hier meer over!

 

Gek genoeg, A.D.H.D., of A.D.D. zoals het tegenwoordig genoemd wordt , bestond 20 jaar geleden niet. Het is alsof een groep medicijnfabrikanten rond de tafel zijn gaan zitten tijdens een conferentie en een bepaald deel van de menselijke conditie hebben uitgekozen ( depressie, slapeloosheid, vermoeidheid, stress enz.) en daarvoor een medicijn ontwikkelden en met veel bombarie op de markt hebben gebracht. Maar in bijna alle gevallen hebben chemische medicijnen allemaal hun eigen bijwerkingen, maar genezen in de meeste gevallen niet de ziekte waartegen ze zijn ontwikkeld. A.D.H.D. is zo´n uitgevonden ziekte. Creëer een samenleving die steeds meer stress ontwikkeld, waar mensen geen tijd meer voor elkaar hebben, waar iedereen het te druk heeft met overleven, waar alles steeds sneller moet gaan en je creëert individuen die moeite hebben om zich te focussen, te relaxen. Individuen waarvan de aandacht is opgesplitst in duizenden kleine stukjes.

 

Factoren die bijdragen aan Attention Deficit Hyperactive Disorder (A.D.H.D.)

Geboorte trauma´s , hersenbeschadigingen, schimmels, zware metalen, chemische producten, luide muziek, fluorescerend licht en stress. Mensen met A.D.H.D. hebben op jonge leeftijd meestal ook last van spijsverteringstoornissen, ademhalingsproblemen en oorproblemen, dit zijn allemaal signalen van voedingsallergieen.

 

De makkelijkste oplossing voor dit probleem is ….voeding!

Sterke schommelingen in de bloedsuiker spiegel, tekort aan essentiële voedingstoffen, suikers, cafeïne (ook tijdens de zwangerschap en de borstvoeding) en voedingsallergieen kunnen een aanleiding zijn voor het ontwikkelen van A.D.H.D. Granen, melkproducten, eieren, tomaten, soja, geraffineerde suikers, pinda´s, bepaalde gisten, conserveringsmiddelen, kleurstoffen, pesticiden en chocolade kunnen allergische reacties oproepen. Probeer uit te vinden voor welke voedingstoffen iemand gevoelig is.

 

Onverzadigde vetten, chemische kleurstoffen, chemische zoetstoffen.

Carcinogeen aspartaam in suikervrije voeding en drankjes zoals dieet cola en pepsi, en vlees dat behandeld is met nitraten kan problemen geven of verergeren. Het is ook beter om een stuk fruit te eten dan fruitsap uit de supermarkt te drinken (dit geeft te grote schommelingen in de bloedsuiker spiegel). Geraffineerde granen zoals in wit brood en ontbijtgranen en aardappelen hebben een hoog glycemische index. Kies daarom liever voor volkoren, volgranen, bruine rijst en zoete aardappelen. Vermijd verhitte olie, ook margarine en pinda boter. Gebruik voor verhitting alleen kokosnootolie.

 

Veranderingen in het dieet van het kind

Veranderingen in het dieet werken het best als het hele gezin meedoet. Zorg voor rustige en vredige maaltijden zonder mobiele telefoons en televisie. Praat rustig en kalm met elkaar tijdens de maaltijden en vermijd geruzie en geschreeuw. Proef wat je eet. Groene groenten zoals selder en komkommers hebben een verkoelend effect bij een oververhitte en drukke conditie. Algen en zeegroenten zijn een goede bron van mineralen en voeding voor de hersenen en verzorgen D.H.A. (een essentieel omega 3 vetzuur). Rauwe Tahine is een goede bron van gezonde vetzuren voor vegetariërs. Biologische voeding en puur water minimaliseren en elimineren toxines. Maak liever zelf de lunch van je kind klaar inplaats van ze de, meestal ongezonde, maaltijden op school te laten eten..

 

Slapen

Zorg voor een rustige, liefdevolle omgeving. Laat je kind diep in en uit ademen tijdens het slapengaan en zorg voor regelmaat, laat het iedere dag op hetzelfde uur naar bed gaan. Verwijder rommel en afleiding uit de slaapkamer. Zorg voor zacht en natuurlijk licht. Zorg dat de slaapkamer vrij is van sigarettenrook – schimmels en andere chemische geurverspreiders. Verwijder elektromagnetische velden zoveel mogelijk uit de slaapkamer ( radio – tv – pc – gsm ). Het luisteren naar relax muziek kan helpen. Ook het geluid van een waterval heeft een kalmerend effect.

 

Breng tijd door in de natuur

Dit werkt erg rustgevend. Laat je kind helpen in de tuin. Fietsen helpt ook om energie kwijt te raken. Yoga helpt energie te beheersen. Sporten in openlucht zorgt voor afvoer van extra energie. Zoek samen met je kind uit wat hem of haar het meest aanspreekt en moedig het aan om vol te houden. Hobby’s zoals kleuren, boetseren, haken, breien of een postzegelverzameling opzetten zijn niet de aangewezen hobby’s voor overactieve kinderen.

 

Deel taken op in kleinere deeltjes

Dit voorkomt dat je kind zich overdonderd en chaotisch gaat voelen. Geef complimentjes bij goed voltooide taken. Heb geduld en zorg dat je duidelijk en standvastig bent. Vermijd zoveel mogelijk plaatsen en situaties waar het te druk, luidruchtig of chaotisch is.

 

Besteed dagelijks wat privé, een op een tijd met je kind.

Fysiek contact zoals omhelzen en masseren stimuleert de aanmaak van endorfine en is rustgevend. Craniaal Sacrale massage verlicht de druk op de hersenstam en neuro of bio feedback traint de hersenen om normaal te functioneren.

 

Besteed meer tijd aan lezen en spelen.

Minimaliseer de tijd die voor de tv wordt doorgebracht. Vermijd videospelletjes. TV, videospelletjes en surfen op het web houd je kind binnen en promoten gewelddadige boodschappen, constante visuele veranderingen, geweld en chaos. Kijk de favoriete programma’s samen en pas nadat de taken en het huiswerk klaar is.

 

Kies de juiste school voor je kind.

Zoek een school in en rustige buurt. Controleer of er een rustige, gemoedelijke sfeer is, overweeg alternatieve scholing met kleinere klassen en meer persoonlijk contact.

 

Kruiden tincturen kunnen helpen bij A.D.H.D.

Zoek naar kruiden tincturen in plantaardige glycerine, eerder dan op alcohol basis. Kruiden die kunnen helpen bij ADHD om hun kalmerende werking zijn: Bacopa – citroenolie – passiebloem en St. Janswortel..

 

Een ontspannend bad kan helpen.

Kruiden baden  met aroma’s van sinaasappel – lavendel – pepermunt en rozemarijn kunnen ontspannend werken bij de behandeling van ADHD. Voor een bad gebruik je 5 druppels van een van deze essentiële natuurlijke olie en om te stomen zijn 3 druppels aan te raden..

 

Natuurlijke oplossingen proberen is beter dan gelijk overgaan op chemische medicijnen.

Het natuurlijk middel LTO3 heeft bewezen effectief te zijn bij hyperactiviteit, slaapproblemen, concentratieproblemen en angstaanvallen. Zeker de moeite van het proberen waard. Lees er hier meer over!

 

Calcium en magnesium hebben spierontspannende eigenschappen en bevorderen een gezonde rustige slaap. Vitamine B complex van een goede kwaliteit heeft een kalmerend effect, verbeterd de werking van neurotransmitters in de hersenen en verhoogd de eetlust. Chromium houd bloedsuikerspiegels in evenwicht en verminderd de drang naar zoetigheid. DHA uit algen en omega vetzuren in hennepolie verbeteren de focus en intelligentie. Verteringsenzymen zoals bromelaine en papaine verminderen ontstekingen en kalmeren emotionele gemoedsschommelingen. GABA ( gamma amino butyric acid) helpt de hersenen beschermen tegen overdreven angst gerelateerde boodschappen.

 

Meer lezen over ADD, ADHD en aanverwante klachten. Klik hier en hier en hier.

Top
©Warriors For Health - FreePeopleAgency  | lizzy@warriorsforhealth.com