Home
Warriors For Health
Wie ben ik?
Gezondheidsnieuws
Onderzoeken
Food for Thought
Gezonde voeding
Medicinale Cannabis
Kruiden-Specerijen
Gezonde recepten
Natuurlijk mooi
Filmpjes
Ander nieuws
links
Fotoalbum
Disclaimer

Europees onderzoek bijwerkingen ADHD medicatie

 

Geplaatst: 30 juni 2009 09:20, laatste wijziging: 30 juni 2009 09:42

van onze redactie binnenland

 

DEN HAAG - De farmaceutische industrie moet van de Europese Commissie een grootschalig wetenschappelijk onderzoek doen naar ongewenste bijwerkingen van ADHD-middelen.

Het gaat vooral om psychiatrische stoornissen door het gebruik van Methylfenidaat, de werkzame stof in Ritalin en Concerto. Dat blijkt uit de nieuwe richtlijn op grond waarvan farmaceuten in Europa deze middelen mogen verstrekken. Volgens de Europese geneesmiddelenautoriteit, EMEA, kan Methylfenidaat psychiatrische stoornissen zoals depressies, zelfmoordgedachten, vijandigheid, psychosen en manie versterken en veroorzaken.

In welke mate dit gebeurt, is onbekend, terwijl het medicijn al ruim vijftig jaar op de markt is. De Europese Commissie draagt daarom de industrie op alsnog onderzoek te doen. Daarnaast legt de commissie het verstrekken van Methylfenidaat aan banden. Patiënten die al een psychiatrische aandoening hebben, mogen het middel niet meer krijgen. Ook mag het middel niet langer dan twaalf maanden worden geslikt.

Ondertussen worden antidepressiva en ADHD-middelen steeds vaker in verband gebracht met moordzaken zoals op gezinnen in Bavel en Zwijndrecht en de bijlmoord in Badhoevedorp.

Volgens Luuk Kalverdijk van het Landelijk Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie is het al langer bekend dat ADHD-middelen psychische stoornissen kunnen verergeren.

http://www.nd.nl/artikelen/2009/juni/30/europees-onderzoek-bijwerkingen-adhd

 

Reactie van Fernand Haesbrouck (05 juli 2009 08:14)

Wel, wel, wel… waar hebben wij dat nog gehoord?

Zou de Europese Commissie ook weten dat die medicatie verslavend werkt, omdat ze onder een opiumwetgeving valt?

Alvast nog niet, want dé guru Buitelaar verklaart in het Pharmaceutisch Weekblad dat bij normaal gebruik methylphenidaat niet verslavend is.

Als normaal gebruik kent Buitelaar de hoge doseringen, die gebruikt worden om niet alleen maar te drogeren, maar om echt dwangmatig psychotisch en dociel te maken.

Veel hoger dus.
En hoe hoger gedoseerd, hoe minder verslavend… zogezegd.

Zou de Europese Commissie ook weten dat die medicatie als een amfetamine en een zeer sterke hongerremmer ook pulmonaire hypertensies veroorzaakt, zoals het cardiologencongres in 2003 in Venetië heeft gesteld?

Natuurlijk niet, want die informatie werd door het medisch drugskartel vakkundig voor de geneeskunde achtergehouden, terwijl de andere hongerremmers in 1999 al uit de handel werden genomen.

Methylphenidaat zou immers zeer veilig zijn.

Het doodvallen ermee is alleen te wijten aan de intussen wel bekende ‘aangeboren hartziekten’.

Vandaar dat de Europese Commissie nu pleit voor een nieuw en grootschalig onderzoek.

Want al die dingen, weet men na 55 jaar nog steeds niet.

En bovendien schat Novartis (verdeler van Rilatine, Ritalin) dat zo een onderzoek ten vroegste na zes jaar iets zal kunnen opleveren.

Ik ijver al zes jaar voor de bekendmaking van het werkingsmechanisme van de psychotica.
Werd daarvoor met de dood bedreigd en toen mijn boek verscheen, wou men prompt mijn beroepstitel van apotheker afnemen.

Waarom aarzelt de Europese Commissie om NU maatregelen te nemen?
Dicteert Eli Lilly daar de wet?

Wat zal de Europese Commissie ondernemen tegen dit bedrijf, die momenteel al sinds twee weken, dagelijks op internet via duistere kanalen Strattera (als een vermomde Prozac) aanbiedt zonder voorschrift?

Zoals Lilly erin slaagde om dezelfde Europese Commissie te doen verklaren dat de
fluoxetine (SSRI met amfetaminedoping) van Lilly veilig aan kinderen mag toegediend worden, terwijl dezelfde fluoxetine van andere bedrijven verboden is onder de 18 jaar.

Heeft de Europese Commissie daar dan niet wat boter op het hoofd?

Ik voorspel nu al dat ADHD-medicatie, SSRI’s en ook de Alzheimer-medicatie op termijn nog meer dementie en Alzheimer zullen veroorzaken, precies omdat hun werkingsmechanisme maakt dat hersencellen en neuronen zodanig worden verwoest dat ze dementie en Alzheimer gaan veroorzaken.

Er hoeft helemaal geen onderzoek worden gedaan naar de lange termijn werking van die medicatie.

Verplicht in godsnaam universiteiten en wetenschappelijke literatuur dat men opnieuw het echte werkingsmechanisme van die psychotica aan de betrokkenen aanleert.

Publiceer het wel gekende werkingsmechanisme op de bijsluiter.

Om commerciële redenen werd dit als onbekend verklaard, en nu doet de Europese Commissie alsof de neus zowaar aan het bloeden is.

Toen die stoffen onder een opiumwetgeving werden geplaatst, gold de redenering, dat, precies omwille van het werkingsmechanisme er geen therapeutische indicatie voor kon bestaan.

Pas omdat men het pedagogisch comfort van een multidisciplinaire kaste wou garanderen, bedacht men hoe het dwangmatig psychotisch maken van een nieuwe generatie de geneeskunde (en de industrie) gigantisch kon verrijken.

Zou de Europese Commissie dan waarlijk vergeten zijn, hoe Paul Janssens in de jaren ‘50 zijn nieuwe butyrofenonen – Haldol en andere – (als antipsychotica) heeft uitgetest op ratten, die hij vooraf (ook vakkundig) psychotisch had gemaakt door ze met amfetamine in te spuiten?

Wil de Europese Commissie ook niet weten hoe men in de jaren ‘80 de serotoninesprookjes heeft uitgevonden, om het nieuwe amfetaminepatroon van de phenylpropylamines (SSRI’s), niet onder een opiumwetgeving te moeten brengen?

En hoe men daarmee compleet legaal een nieuwe generatie op een amfetaminetoxicomanie heeft gezet.

Waarvan men nu al stilaan de resultaten begint te merken.
Want antidepressiva worden veilig geacht.
Ja, ja… voor zij die de kop in het zand steken.
Maar waarom krijgen nu al veertigers Alzheimer, die al een twintigtal jaar SSRI’s slikten.

Die SSRI’s moet men chronisch blijven slikken, zogezegd om een terugval te vermijden.
Maar in feite, omdat men er niet meer zonder kan, omwille van het verslavend effect.

Twintig jaar lang, een chronische vasoconstrictie veroorzaken en dosis per dosis neuronen kapot maken, is nu toch wel de beste manier om iatrogeen dementie en Alzheimer uit te lokken.

Hoe lang zal het duren, eer de Europese Commissie dit zal weten?

Het drugskartel wil alvast dat dit zeker nog zes jaar zal duren.

Fernand Haesbrouck

 

 

 

Top
©Warriors For Health - FreePeopleAgency  | lizzy@warriorsforhealth.com